Furious_Monk написа:Аз все още чакам нашия човек Мартин да обяви края на поредицата си от книги... много оплеска нещата, адските образи със своята мощ, много е трудно да унищожиш такива лица... заради това не съм чак толкова критичен към сценаристите, но те просто превърнаха последния сезон в абсолютна пародия, а и дори и подигравка към феновете на сериала, прекалиха ужасно.
Честно казано, не мисля че ще видим края. Поне не и от Мартин. Напоследък се заговори за добър напредък по Ветровете на зимата и въъъъпреки това, тя не е дори и близо до завършване, освен ако не е доста по-напред в писането и просто не иска да се урочаса. Отделно няма гаранция кога ще дойде следващият блокаж в процеса и дали няма в един момент да му щукне да преправя пак неща, след като стигне до момент в който не е доволен от развитието на историята.
Ама айде, да приемем оптимистично че шестата книга ще се появи догодина. С темпото му на писане, поне още 5-6 години да му отнеме до седмата...Не знам, човекът кара 73 лазарника, я е жив и здрав да я довърши, я не. Мисля че повечето фенове на историята са приели, че или ще я довърши друг автор, както Сандерсън довърши "Колелото на времето", или ще си остане недописана.