Вън от България палячовщината Хелоуин!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Re: Вън от България палячовщината Хелоуин!

Мнениеот diplomat » 01 ное 2015 20:52

sin4ec написа:Е, не всички са чалгари още...има надежда!

Концертчето на плешивия ******** доказа точно обратното. :| Дойде ли ред обаче да се върши нещо значимо за тази държава и да се проявява активна гражданска позиция, онези 70к са по студентски град, по чалготеките, по баровете и хвърлят ли, хвърлят салфетки...

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2015 20:57

Абе...и ти си прав донякъде, но нищо не може да се направи. Те ти и мангали с маскарад-за кво ние Хелоуин? :)
[rimg]http://i49.vbox7.com/o/749/74930e84610.jpg[/rimg]
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
iliev72
Контакти:

Мнениеот iliev72 » 01 ное 2015 21:05

sin4ec няма лошо да се пренасят празници , но не по този начин. Лошото е , че това се превръща в традиция. Някой си харесва някакъв празник и праз. Без да се замисли въобще дали това има коренни в БГ.
Другото което ми прави впечатление показността е важна другото няма значение. До преди седмица имаше изложба на макети на динозаври в Сердика център. И това да се ползва от родителите да образоват малко децата точно обратното. Много важно за родители беше да снимат динозаврите как мърдат. И като скарах на една майка , че ми пречи да прочета табелата на която пишеше инфо за динозавъра ме гледаше все едно съм откраднал нещо.
Мога да кажа , че родените след 1980г нямат култура нито за изложби , нито за кино , нито за театър. Никаква култура за културна дейност. И после защо се празнуват такива празници. Като не си образован и културен всеки празник може да ти пробутат :)
[offtopic][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/72850495676373035823.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://pic.cpa3y.net/images/28875847901498354995.jpg[/wrapimg]
[wrapimg=]http://i67.tinypic.com/23tmws9.jpg[/wrapimg][/offtopic]
Тайната на вечната младост е да научаваш всеки ден по нещо ново.
Ако спориш с идиот, вероятно и той прави същото или си попаднал на партиен (непълен) член.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 01 ное 2015 21:15

iliev72 написа:sin4ec няма лошо да се пренасят празници , но не по този начин. Лошото е , че това се превръща в традиция. Някой си харесва някакъв празник и праз. Без да се замисли въобще дали това има коренни в БГ.
Другото което ми прави впечатление показността е важна другото няма значение. До преди седмица имаше изложба на макети на динозаври в Сердика център. И това да се ползва от родителите да образоват малко децата точно обратното. Много важно за родители беше да снимат динозаврите как мърдат. И като скарах на една майка , че ми пречи да прочета табелата на която пишеше инфо за динозавъра ме гледаше все едно съм откраднал нещо.
Мога да кажа , че родените след 1980г нямат култура нито за изложби , нито за кино , нито за театър. Никаква култура за културна дейност. И после защо се празнуват такива празници. Като не си образован и културен всеки празник може да ти пробутат :)

Бреее, Илияне, това все едно друг го е писал, а не ти. :lol: :lol:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 01 ное 2015 21:20

Факт. Неграмотност, бездарие и комплексарщина-за Будителите и Димитровден бъкел не могат да кажат, но да се правят на маймуни за чужд празник( за който също бъкел не знаят какъв е) са първа писта.
Ти пък, театър...тия не знаят какво е това, виж им правописа. Безнадеждна картинка!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Blue1914
Контакти:

Мнениеот Blue1914 » 02 ное 2015 11:43

Голямата драма, че хората си разнообразяват живота. :mrgreen:

Аз лично намирам за пълни идиоти всички, които наричат това, което става в България на 31.10 "ПРАЗНУВАНЕ на Хелоуин"- от хейтърите до участниците в тези събития. Това нашето си е чиста проба маскарад. А хората навсякъде по света обичат маскарадите. Правиш се на куче докато си маскиран като маймуна. :mrgreen:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 02 ное 2015 13:26

Ами, голяма работа - който му е кеф, да си го празнува, още повече, че децата му се кефят яко :roll: Двама елементи, такива 4-5-ти клас, обикаляха оня ден, а аз съм забравил да купя някакви бонбони ... Дадох им една десетарка, да си купят каквото им е кеф, че да не ми направят някоя мизерия, че после ще се наложи да ги острижа :mrgreen: :mrgreen: А иначе повсеместното безхаберие и неграмотност са си факт и без Хелоуин - отвори протоколите в сайта на ЦИК и ще се увериш :|
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ndrangheta
Контакти:

Мнениеот ndrangheta » 02 ное 2015 13:36

Не ме кефи Хелоуин, не го възприемам като повод за празнуване, съответно не го празнувам. Но и няма да тръгна да давам наклон на хората, които го празнуват. Повече от ясно е, че това е комерсиализиран празник, който се организира и популяризира абсолютно целенасочено с идеята да върви търговията. Другата подобна простотия е Свети Валентин - комерс до дупка. Прави ми впечатление обаче че хората които най-яростно скачат срещу Хелоуин всяка година са най-тесногръдите сред нас :) Никой народ не може да просперира в изолация, разберете го това.
"What is absurd and monstrous about war is that men who have no personal quarrel should be trained to murder one another in cold blood."

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 02 ное 2015 14:55

ndrangheta написа:Не ме кефи Хелоуин, не го възприемам като повод за празнуване, съответно не го празнувам. Но и няма да тръгна да давам наклон на хората, които го празнуват. Повече от ясно е, че това е комерсиализиран празник, който се организира и популяризира абсолютно целенасочено с идеята да върви търговията. Другата подобна простотия е Свети Валентин - комерс до дупка. Прави ми впечатление обаче че хората които най-яростно скачат срещу Хелоуин всяка година са най-тесногръдите сред нас :) Никой народ не може да просперира в изолация, разберете го това.

Тук основното не е, че искаме да даваме наклон на хората какво да празнуват. Не е толкова и в противопоставянето между православните и традиционните празници от една страна и комерсиалните и езическите от друга. Хелоуин е само върхът на айсберга. Става дума за нещо много по-мащабно и тревожно - целенасоченото популяризиране. Какво се популяризира по най-гледаните медии?
-хазартни лотарийни игри
-турски и индийски сериали
-политически анализи в подкрепа на партиите на статуквото
-новини кой е убит
-реклами, реклами и пак реклами (основно на заробващи кредити и вредни храни)
-чалга и рап
-реалити бози
-филми с убийства, насилие или разврат
-все по-безсмислени анимации (да промият мозъците и на децата)
-тенденцията е спортът да го прехвърлят по платени медии (Диема Спорт Х** Ди, БНТ Х** Ди, ТВ+, идва ред на Войо), така че той намалява.
Всички тези неща, заедно със западащото образование водят до отдалечаване на българина от красивото, природата, изкуството, традициите, понижаване на общата му култура и интелигентност, пристрастяването му към вредни явления, промиване на мозъците в желани от политиците направления.

Защо се популяризира това, вместо например:
-научно-популярни филми
-българските празници и традиции чрез предавания, игрални филми и сериали
-музика, филми и сериали от най-различни краища на света, които да не са сапунки, касаплъци или пълни с разврат, с цел културен обмен.
-много повече предавания, посветени на туризма, особено на родния.
-исторически предавания
-да преобладават хубавите новини, показващи добри практики и инициативи.
-много повече предавания, посветени на развиване на различни таланти (и сега има такива, но не виждам необходимост да са по външен шаблон и има още полета за изява - напр. актьори, композитори, поети, балерини, сценаристи, защо не и състезания за инженерна мисъл и моделиране)
-образователни шоу програми - все по-рядко се срещат - "Минута е много" го спряха, "Стани богат" го дават рядко, други почти няма, дори и да има пак се търсят чужди шаблони.
Последна промяна от doktora25 на 02 ное 2015 15:24, променено общо 1 път.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

SPQP
Контакти:

Мнениеот SPQP » 02 ное 2015 15:24

aleksandrov77 написа:Подкрепям на 100% автора на темата!
Моите празници са Денят на народните будители ,Месни и Сирни Заговезни, Бъдни Вечер, Коледа , Великден, Лазарница, Трифон Зарезан и всички други православни празници!

Като ти гледам тъпанарския подпис, май празниците ти са 7 ноември и други подобни дати.

Върни се в “Свободна зона”