Тема за политика - Свят

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

petko.h.markov
Контакти:

Re: Тема за политика - Свят

Мнениеот petko.h.markov » 24 фев 2016 12:02

CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
Nuke написа:
1982 написа:Аз не се чувствам следен и шпиониран, ти, ако се чувстваш, твой проблем. А и да ми прослушат някой разговор или съобщение, голям праз, нищо нередно не върша. Да се страхуват тези, които имат какво да крият.

Защо някои хора не можете да разберете проста концепция. Не става дума дали имам какво да крия, а става дума, че правото ми на личен живот бива грубо погазено.

"че правото ми на личен живот бива грубо погазено."
Ако трябва да избираш между това си право и ЖИВОТА СИ,какво ще избереш?

Уоу :shock: На Меркел и цялата европейска бюрокрация в Брюксел, по какъв начин им бяха застрашени животите, та ги подслушваха 8-) Като са толкова загрижени за нашата согурност и няма нищо лошо в това да те подслушват, що толкова упорито гонеха Сноудън и Асандж 8-) Нямало лошо, ама когато те го правят, когато го правят на тях, било много лошо и федерално престъпление 8-)

Какво ме интересува мен Меркел.Крадците като ти влезнат в къщата,тези които ти изпразват банковата сметка или ти крадат фирмата,не ти ли влизат в личното
пространство.Новите технологии направиха света прозрачен.Ако искаме да живеем в тайна просто се отказваме от тях.

Потребителски аватар
Nuke
Контакти:

Мнениеот Nuke » 24 фев 2016 12:15

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
Nuke написа:
1982 написа:Аз не се чувствам следен и шпиониран, ти, ако се чувстваш, твой проблем. А и да ми прослушат някой разговор или съобщение, голям праз, нищо нередно не върша. Да се страхуват тези, които имат какво да крият.

Защо някои хора не можете да разберете проста концепция. Не става дума дали имам какво да крия, а става дума, че правото ми на личен живот бива грубо погазено.

Уоу :shock: На Меркел и цялата европейска бюрокрация в Брюксел, по какъв начин им бяха застрашени животите, та ги подслушваха 8-) Като са толкова загрижени за нашата согурност и няма нищо лошо в това да те подслушват, що толкова упорито гонеха Сноудън и Асандж 8-) Нямало лошо, ама когато те го правят, когато го правят на тях, било много лошо и федерално престъпление 8-)

Какво ме интересува мен Меркел.Крадците като ти влезнат в къщата,тези които ти изпразват банковата сметка или ти крадат фирмата,не ти ли влизат в личното
пространство.Новите технологии направиха света прозрачен.Ако искаме да живеем в тайна просто се отказваме от тях.

Пак ще питам - какво толкова сложно има за разбиране?
http://privacy.gateway.bg/htmls/page.ph ... 107&id=105

Иначе мрънкане срещу тоталитаризма, обаче засега двама от мрънкачите всъщност го подкрепят безрезервно.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 24 фев 2016 12:18

Nuke написа:

Що ли? Щото са роби бе! Важно е господарят да ги пои и храни! Свобода, личен живот, какви са тия глупости?

http://www.dnevnik.bg/tehnologii/2016/0 ... =yellow_ip
Правителството на Германия е приело нови мерки, които разрешават на полицията да използва компютърни вируси и "троянски кон", за да следи онлайн активността на заподозрени, съобщава "Дойче веле". Програмата беше първоначално предложена през есента на миналата година.

"На практика вече имаме уменията в сфера, в която преди нямахме умения", коментира говорител на вътрешното министерство. Той уточнява, че за всяко подобно следене ще е необходимо съдебно разрешение и ще има контрол.

Шпионският софтуер ще може да следи цялата комуникация на дадения компютър, както и да получава достъп до неговите файлове. Въпреки обещанията за строг мониторинг новите мерки бяха посрещнати с неодобрение от Зелената партия и някои организации.

"Разбираме нуждите на службите за сигурност, но в държава, в която законът е на първо място, целите не оправдават средствата", коментира заместник-председателят на партията Константин фон Ноц.

Германската хакерска асоциация "Компютърен клуб "Хаос" също обяви, че софтуерът има твърде много възможности и те трябва да бъдат намалени. "Сега е почти все едно гледаш какво хората мислят и четеш, докато го пишат на клавиатурата", коментира говорител на асоциацията. "Дойче веле" припомня, че през 2008 г. Конституционният съд на Германия обяви, че подобен достъп до компютър на гражданин може да се разреши само ако има животозастрашаваща опасност или подозрение за криминална активност срещу държавата.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 фев 2016 12:20

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
Nuke написа:

Егати елементарният отговор, егати елементарните разсъждения. Ще ти отговоря според твоята логика 8-) Мен пък какво ме интересува, че у вас са влезнали крадци, изпразнили са ти банковата сметка и са ти откраднали фирмата 8-) Твоите болежки не ме вълнуват, искам си свободата 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 фев 2016 12:25

Nuke написа:Иначе мрънкане срещу тоталитаризма, обаче засега двама от мрънкачите всъщност го подкрепят безрезервно.

Хайде сега да ни обяснят и каква е разликата м/у това това бай Тошовите или американските служби да слухтят, като и в двата случая все си под наблюдението на Биг брадър 8-) И що единият брадър е лош, пък другият е добър 8-) Да ни обяснят, ама трудна работа 8-)

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 24 фев 2016 12:42

CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:
petko.h.markov написа:
Nuke написа:

Егати елементарният отговор, егати елементарните разсъждения. Ще ти отговоря според твоята логика 8-) Мен пък какво ме интересува, че у вас са влезнали крадци, изпразнили са ти банковата сметка и са ти откраднали фирмата 8-) Твоите болежки не ме вълнуват, искам си свободата 8-)

" Твоите болежки не ме вълнуват, искам си свободата"
Искай си я,кой те спира.Аз такива болежки нямам,само пример ти дадох.
Ти кога си живял свободно?Познаваш ли въобще това усещане?Чатала винаги ти е бил на врата.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 фев 2016 12:50

petko.h.markov написа:" Твоите болежки не ме вълнуват, искам си свободата"
Искай си я,кой те спира.Аз такива болежки нямам,само пример ти дадох.
Ти кога си живял свободно?Познаваш ли въобще това усещане?Чатала винаги ти е бил на врата.

Да, познавам го. По времето на бай Тошо :!:

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 24 фев 2016 13:54

CTAHKO написа:
Nuke написа:Иначе мрънкане срещу тоталитаризма, обаче засега двама от мрънкачите всъщност го подкрепят безрезервно.

Хайде сега да ни обяснят и каква е разликата м/у това това бай Тошовите или американските служби да слухтят, като и в двата случая все си под наблюдението на Биг брадър 8-) И що единият брадър е лош, пък другият е добър 8-) Да ни обяснят, ама трудна работа 8-)

Няма разлика, но ако си Али Баба и водиш четиридесетте разбойници. Тогава наистина ефекта е същия. Можеш да се озовеш в Гуантанамо или дори да ти падне някоя ракета на главата. Не съм чул обаче ЦРУ да се интересува дали разказваш вицове за кениеца, дали чукаш сестрата на жена ти и етк.

Иначе си открил топлата вода, браво. Вече да се знае, че разузнавателните и шпионски организации - ШПИОНИРАТ! Брей какво откритие :lol:
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
HoUs4oOL

Мнениеот HoUs4oOL » 24 фев 2016 14:09

CTAHKO написа:Хайде сега да ни обяснят и каква е разликата м/у това това бай Тошовите или американските служби да слухтят, като и в двата случая все си под наблюдението на Биг брадър 8-) И що единият брадър е лош, пък другият е добър 8-) Да ни обяснят, ама трудна работа 8-)

Няма разлика, но между другото, когато от службите поискат достъп до нечии телефон, поради опасения от ''тероризъм'', от Епъл, Самсумг или която и да е мобилна марка им го предоставят, това каза директора на гризнатата ябълка, толкова за желанието на сащ да пази света от тероризъм.
Ама още сега си представям какво мучене ще се наддаде, когато Русия и Китай направят същото нещо, как ще се заговори за брутално показване на човешките права и свободи. :lol:
[center][wrapimg=]https://media.giphy.com/media/YSC4XfUOp4LclYppml/giphy.gif[/wrapimg][/center]

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 24 фев 2016 14:21

HoUs4oOL написа:
CTAHKO написа:Хайде сега да ни обяснят и каква е разликата м/у това това бай Тошовите или американските служби да слухтят, като и в двата случая все си под наблюдението на Биг брадър 8-) И що единият брадър е лош, пък другият е добър 8-) Да ни обяснят, ама трудна работа 8-)

Няма разлика, но между другото, когато от службите поискат достъп до нечии телефон, поради опасения от ''тероризъм'', от Епъл, Самсумг или която и да е мобилна марка им го предоставят, това каза директора на гризнатата ябълка, толкова за желанието на сащ да пази света от тероризъм.
Ама още сега си представям какво мучене ще се наддаде, когато Русия и Китай направят същото нещо, как ще се заговори за брутално показване на човешките права и свободи. :lol:

CTAHKO написа:

Няма разлика...
Има разлика и тя е в последствията за подслушваните.За вицове имаше Белене.

Върни се в “Свободна зона”