Депутатите гласуват новия заем от 16 млрд. лв.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Депутатите гласуват новия заем от 16 млрд. лв.

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2015 21:39

Tommi написа:Какво става с тоя заем бе, разцъкахте ли го отвсякъде? :lol:

Даже го изхарчиха ..... Станко за стиропор а мужихите за вносни консерви :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Adrian Monk
Контакти:

Мнениеот Adrian Monk » 25 фев 2015 21:44

Кучетата си лаят, керванът си върви. ;) Или в английския вариант: Barking dogs don't bite. Иначе е трогателно да четеш мненията на хора, които хал хабер си нямат от финанси, но по темата са барабар Петко с мъжете. Позицията на дежурните руски подлоги е ясна - их родина-мать зовёт, а и брынза стоит денег, критиковать надо... :lol:
Последна промяна от Adrian Monk на 25 фев 2015 21:45, променено общо 1 път.
"... Знаете, че преди победата на деветосептемврийската революция в спорта и най-вече във футбола преобладаваха буржоазно-фашистки елементи. Народната власт не можеше да допусне това. Затова създадохме нашия ЦСКА". Д. Джуров

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 фев 2015 21:45

Red_Neck написа:

Дядка, тъп си като гъс...ама щом ти прави и кеф да го демонстрираш-лошо няма! Проблемът е, че мухльовци като тебе бързо изчезват, когато предсказаното почне да се сбъдва. А хубавото е, че сте все по-малко.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 25 фев 2015 21:54

Adrian Monk написа:

Кучетата си лаят, керванът си върви. ;) Или в английския вариант: Barking dogs don't bite. Иначе е трогателно да четеш мненията на хора, които хал хабер си нямат от финанси, но по темата са барабар Петко с мъжете. Мнението на дежурните руски подлоги е ясно - их родина-мать зовёт, а и брынза стоит денег, критиковать надо... :lol:

Интересно, не занм кои са руски подлоги, може би визираш своя близка роднина от женски род, отдала се на руснаци за групов секс? Това са си твои проблеми. Копи-пейста няма как да ти помогне да изглеждаш по-малко тъп. То и аватарът ти е такъв-тъп и посредствен. Родина се пише с главно Р, а английският цитат е преведен невярно, меко казано. Но посредствеността е нормална за тази социална извадка. Нищо лично-факти!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 25 фев 2015 21:57

sin4ec написа:
Red_Neck написа:

Дядка, тъп си като гъс...ама щом ти прави и кеф да го демонстрираш-лошо няма! Проблемът е, че мухльовци като тебе бързо изчезват, когато предсказаното почне да се сбъдва. А хубавото е, че сте все по-малко.

Нострадамус, "дядка" ще викаш на оная си работа в Неделя след баня ... дотогава си пали по малко ламинат в цинкова кофа да не умреш от студ :)
.... и ако си нямал дребни за патронче мастика, аз не съм ти виновен
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 25 фев 2015 22:04

sin4ec написа:
Adrian Monk написа:

Кучетата си лаят, керванът си върви. ;) Или в английския вариант: Barking dogs don't bite. Иначе е трогателно да четеш мненията на хора, които хал хабер си нямат от финанси, но по темата са барабар Петко с мъжете. Мнението на дежурните руски подлоги е ясно - их родина-мать зовёт, а и брынза стоит денег, критиковать надо... :lol:

Интересно, не занм кои са руски подлоги, може би визираш своя близка роднина от женски род, отдала се на руснаци за групов секс? Това са си твои проблеми. Копи-пейста няма как да ти помогне да изглеждаш по-малко тъп. То и аватарът ти е такъв-тъп и посредствен. Родина се пише с главно Р, а английският цитат е преведен невярно, меко казано. Но посредствеността е нормална за тази социална извадка. Нищо лично-факти!

Изгладнелите финансисти сега ще имат паричен поток, от който да се нагушат. Но гледам че са нещо изнервени. Всеки, който има достойнство за тях е подлога. А ми те са си жертва на Турски чикии.....

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 25 фев 2015 22:06

Тук непрекъснато се пише за мужици,рубладжи,путлер и т.н..Някой им е казал,че атаката е най-доброто нападение и те стрелят на посоки и най-често резултатът е "дружествен огън".От всичките им писания струи заучени цитати и спуснати директиви,а в същото време пълна практическа неграмотност и живот в измислена реалност(или отново спусната им).Казано на прост език-мен ме обучават и плащат да пиша и пропагандирам това и след като някой има друго мнение,значи на него му плащат от другия лагер.Изключително елементарни същества,за които светът е черен и бял.То явно и такива се търсят-прости и лакоми.

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 25 фев 2015 22:08

sin4ec написа:Дипломате, аз не съм против заем. Да се преструктурира дълг при сегашните изгодни лихвени проценти( на места-отрицателни!) не е лоша идея. Но кой, кога и как избра тези 4 банки? Какъв е процентът точно? Кой и как ще контролира тези парични потоци? Защо има 5 млрд вповече? Защо всичко се претупа за седмица?
Говореха за задкулисие при предните, ама това е задкулисие на квадрат!

За банките не знам, ама то вече нищо чисто няма по света в тия сфери. Процентът щял да бъде пазарен, тоест според момента, няма да е фиксиран (така го разбрах аз). Не знам по закон как е, но предполагам, че този фонд, който трябва да обезпечава влоговете, трябва пак да се напълни, та и за там трябват няколко милиарда. Иначе за комуникацията, за времевия период на дискусия смятам, че е глупава постъпка, но може би има натиск отвън за бързи действия. А и отново да напомня, че това гласуване един вид заложи какъв ще е максималният дълг за следващите 3 години и условията по него, а иначе специфични суми ще се гласуват отново всяка година. Де факто, наистина може да се вземат по-малко от 16 млрд., всичко зависи от прогреса на управляващите и икономическата ни ситуация.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 25 фев 2015 22:57

diplomat написа:
sin4ec написа:Дипломате, аз не съм против заем. Да се преструктурира дълг при сегашните изгодни лихвени проценти( на места-отрицателни!) не е лоша идея. Но кой, кога и как избра тези 4 банки? Какъв е процентът точно? Кой и как ще контролира тези парични потоци? Защо има 5 млрд вповече? Защо всичко се претупа за седмица?

За банките не знам, ама то вече нищо чисто няма по света в тия сфери. Процентът щял да бъде пазарен, тоест според момента, няма да е фиксиран (така го разбрах аз). Не знам по закон как е, но предполагам, че този фонд, който трябва да обезпечава влоговете, трябва пак да се напълни, та и за там трябват няколко милиарда. Иначе за комуникацията, за времевия период на дискусия смятам, че е глупава постъпка, но може би има натиск отвън за бързи действия. А и отново да напомня, че това гласуване един вид заложи какъв ще е максималният дълг за следващите 3 години и условията по него, а иначе специфични суми ще се гласуват отново всяка година. Де факто, наистина може да се вземат по-малко от 16 млрд., всичко зависи от прогреса на управляващите и икономическата ни ситуация.

Лихвеният процент си остава такъв. Просто е пазарен, т.е. определен от пазара, а не някакъв административно определен (по-висок или по-нисък от пазарния). А Фондът за гарантиране на влоговете не е бюджетна организация и не се пълни от хазната.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Мнениеот Вал » 25 фев 2015 23:49

Tommi написа:
diplomat написа:

Лихвеният процент си остава такъв. Просто е пазарен, т.е. определен от пазара, а не някакъв административно определен (по-висок или по-нисък от пазарния). А Фондът за гарантиране на влоговете не е бюджетна организация и не се пълни от хазната.

Ами като са управляващи всяща година и без това ратифициране могат да си заменят дълг или да изплащат дълг в зависимост как се справят. Лихвите са такива каквито са. Тогава какъв им беше зора?
Явно наистина са искали да прокарат някои суми покрай дълга или просто искат до обвържат дългосрочно странат с някои институции.

Върни се в “Свободна зона”