Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот CTAHKO » 12 май 2016 14:48

ivan56 написа:Викаш едни 5 милиарда, които плащаме на Русия, ще е зле да станат примерно 3.

Кой ти каза, че ще станат 3 милиарда :? :roll:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 май 2016 14:48

CTAHKO написа:
boabbb написа:Аз питам най-важното - по-евтина ли ще бъде енергията на хората :?: Боли ме к*ра за румънците, те ни подминаха като бърз влак селска гара :!: Винаги съм бил против Белене и "за" Южен поток, обаче за разлика от тебе, Иване , аз имам доводи за това, различни от "важното е да прее*еме руснаците" :!:

Колкото златото ни е по-евтино, както и токът от американските тецове 8-) Ама Ванката да си се пени :lol:

Човече, лошото е, че хора от управляващите политически кръгове са на принципа "важното е да прее*еме руснаците" и гледат максимално ниско да плонжират пред "западните партньори" :x Айде, от ЕС поне имаме някаква файда, ама за чий к*р са ни "братята американци" :?:
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 май 2016 14:50

ivan56 написа:Дай ако искаш първо да видим, има ли изобщо газ и нефт, в какви количества и тогава да говорим за ползи.
Мен пък ме боли дедовият, дали ще преебем руснаци, американци или марсианци.
Можем ли да печелим от това което имаме, трябва да се пробва.
Викаш едни 5 милиарда, които плащаме на Русия, ще е зле да станат примерно 3.

Ние с тебе няма да печелим, нали се сещаш :lol: Повече пари в бюджета = повече пари за "усвояване" :| Мен ме интересува основно дали тока, газта и парното ще са по-евтини ... едва ли

petko.h.markov
Контакти:

Мнениеот petko.h.markov » 12 май 2016 14:57

boabbb написа:
ivan56 написа:Дай ако искаш първо да видим, има ли изобщо газ и нефт, в какви количества и тогава да говорим за ползи.

Ние с тебе няма да печелим, нали се сещаш :lol: Повече пари в бюджета = повече пари за "усвояване" :| Мен ме интересува основно дали тока, газта и парното ще са по-евтини ... едва ли

Ама сте много готини.Сами си правите воденица,сами си сипвате вода в нея и сте щастливи.
Нямате никаква представа нито от договора за проучване и добив,нито от евентуалните количества и цената на добива,нито това как
ще се отрази на бюджета,ама усърдно сте против.

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 12 май 2016 15:00

ivan56 написа:
pampi написа:
ivan56 написа:Говориш и ти на аба като Боко.
Компаниите са френска, испанска и австрийска и са водещи в добива.На кой да ги дадем, на Гуджо от Каспичан?
Която и фирма да проучва, концесионните такси са горе долу еднакви.
Като нямаш възможност сама да проучваш, даваш концесия.220К евра плащат на ден само на компанията на която е кораба.
Ние нямаме да дадем на пенсионерите по 30 лв, ще добиваме газ и нефт.Това е несериозно.
Викаш румънците, са по-прости, че при тях има проучване и си задоволяват нуждите на 90%
Отделен въпрос е какви залежи има, и какви договори ще се договорят.Е тука е ключа на палатката.
Но всеки лев, влязъл в държавата, дет се казва от нищото е плюс.

Бай Иване, комунизма свърши! Няма и лев да влезе в държавата, ако ще и цялото Черно море да е от петрол, а не от солена вода. Освен от акцизи и ДДС други приходи нъцки. Това го имаме и сега. Може някой кирлив долар да отпуснат от концесията за замазване на очи и толкова. Целта тук не е народецът и Бай Иван да стават по-богати, целта е да се плезим на Русия и да се удряме по гърдите, колко сме независими. Независими, тоест нищо не зависи от нас, а от Големия брат ...

Друга песен пеехте, за Южен Поток, Белене и други руски проекти.
Пак питам, румънците по-прости ли са от нас?

Га си ме чул мене да подкрепям Южен поток, Белене и т, н. ? Те тия проекти,ако бяха от българска страна прозрачни и с явни инвеститори, щяха да си станат. Дойчовците си строят Северен поток и не им дреме. Е да виновна ни е Русия, че сме крадливо корумпирано анадолско племе и въпреки всичко води война през 1877-8 г. Има българи никога няма да простят на руснаците, че ни отърваха от арменския геноцид.
Що се отнася до румънците, те вадят нефт още от преди ВСВ и доколкото знам кладенците и рафинериите им са държавни, а не на международни корпорации. Те и Нигерия имат нефт, ама не знам нигерийският народ да е прокопсал от това.
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 12 май 2016 15:01

petko.h.markov написа:
boabbb написа:

Ама сте много готини.Сами си правите воденица,сами си сипвате вода в нея и сте щастливи.
Нямате никаква представа нито от договора за проучване и добив,нито от евентуалните количества и цената на добива,нито това как

Договора на канадците от "Dundee Precious Metals" за добив на злато как се отразява в бюджета :?: Нека преформулирам въпроса си, Петко - как се отразява един К*Р в бюджета на България, воденичарю :?:

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 май 2016 15:04

CTAHKO написа:
ivan56 написа:Друга песен пеехте, за Южен Поток, Белене и други руски проекти. Пак питам, румънците по-прости ли са от нас?

Дай да видим, каква ни е далаверата 8-) Проучванията се плащат изцяло от държавата! Ако нищо не се намери, остава ни само набутването по проучванията. Ако се намери обаче, не стига че сме си платили за тези проучвания, ами на всичкото отгоре им го подаряваме и им го купуваме ;) А познай за кого е далаверата 8-)

Проучванията до колкото съм чел, се плащат от трите фирми.
То ако плащахме ние, за кво са ни шел, мел и тн.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 12 май 2016 15:05

boabbb написа:Договора на канадците от "Dundee Precious Metals" за добив на злато как се отразява в бюджета :?: Нека преформулирам въпроса си, Петко - как се отразява един К*Р в бюджета на България, воденичарю :?:

Ами договора с американските тецове :?: Освен че държавните и бюджетните предприятия плащат по-скъп ток 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
pampi
Контакти:

Мнениеот pampi » 12 май 2016 15:06

Няма да станат три, а ще са пак 5, но ще ги плащаме на други. Как не вдяваш, че КОМУНИЗМА СВЪРШИ! Сега всичко у нас е частно и печелят чужди корпорации и нашите политици- олигарси. Затова не ми дреме дали има нефт и газ, защото обикновеният българин и да има и да няма, при тази политическа система, все яде хурката...
...Мы ебали все на свете,
кроме ежа и гвоздя,
потаму что еж колючий,
а гвоздя ебат нелзя...

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 12 май 2016 15:23

boabbb написа:
petko.h.markov написа:
boabbb написа:

Договора на канадците от "Dundee Precious Metals" за добив на злато как се отразява в бюджета :?: Нека преформулирам въпроса си, Петко - как се отразява един К*Р в бюджета на България, воденичарю :?:

Ами малко по-добре, от данък печалба на Лукойл за последните 4-5 години и куп други руски предприятия опериращи тук които не плащат и грам данък печалба.Работят за благото на българският народ. 8-)
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Върни се в “Свободна зона”