THE G.A.M.E написа:GOLEADOR написа:Разбира се,че през комунизма се живееше много по-спокойно.Не разбирам защо има хора които не намират доблест да признаят истината.Все ще излезне някой Матросов който да се хвърли на амбразурата с мантрата ,че хората през комунизма били мързеливи или носталгията е заради отминалата младост.Каква жалба за младост има в желанието на хората децата им да работят в България,а не да ходят немили-недраги в чужбина?
Човек, ако преди 89-та пътуванията в чужбина бяха масово разрешени, как мислиш, България щеше ли да е 9 млн. ?
Или ти си на мнение, че трябва да има рестрикции и да сме като конц. лагер, никва чужбина, всички тука на 300 лв. заплата, дет няма къде и по-какво да си я похарчиш.![]()
Интересно, с този хубав соц, що хората взеха веднага да бягат, след падането му ?
Как така 45 години е било цветя и рози и 2 месеца след "падането" на соца, 1 млн. българи хукнаха по-чужбина ?
Ще получа ли адекватен отговор на този въпрос, който задавам вече сигурно за 20-ти път ?
Имам чувството,че говоря на патагонски.Аз просто посочих причините защо хората изпитват носталгия по комунизма.Защото който не е живял през тошовизма се учудва на тази носталгия.Ако ти не си съгласен с изводите ми просто кажи какви са причините според теб.До тук един обясняваше носталгията с това,че българите са мързеливи и още един обяви,че е заради "жалба за младост".