Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот paceto » 13 май 2019 18:51

Furious_Monk написа: [offtopic]Единственото добро нещо бе, че Денерис действително полудя и накрая се оказа основният злодей в сериала.Яра покрай пътуването си до островите, така и не намери време да се включи и тя в клането.[/offtopic]

[offtopic]Всъщност Денерис я изкарваха до сега добрата, а изобщо не е такава. Още в предните сезони пърлеше хората наляво и надясно и дори заплаши да унищожи целият град ако не я пуснат вътре т.е. да се върне след като драконите и станат големи и да срине целият град до основи. Това беше, когато се скиташе в пустинята с една шепа хора и не искаха да я пуснат в първият град, в който отседна. За капак накрая затвори един от старейшините заедно с прислугата, която я предаде в един сейф и там си и останаха.[/offtopic]

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 13 май 2019 20:14

paceto написа:
Furious_Monk написа: [offtopic]Единственото добро нещо бе, че Денерис действително полудя и накрая се оказа основният злодей в сериала.Яра покрай пътуването си до островите, така и не намери време да се включи и тя в клането.[/offtopic]

[offtopic]Всъщност Денерис я изкарваха до сега добрата, а изобщо не е такава. Още в предните сезони пърлеше хората наляво и надясно и дори заплаши да унищожи целият град ако не я пуснат вътре т.е. да се върне след като драконите и станат големи и да срине целият град до основи. Това беше, когато се скиташе в пустинята с една шепа хора и не искаха да я пуснат в първият град, в който отседна. За капак накрая затвори един от старейшините заедно с прислугата, която я предаде в един сейф и там си и останаха.[/offtopic]

[offtopic]Паце, между заплаха и реално действие има голяма разлика. Вярата и в неосъществими идеали, кръвта и, определени значими събития и болезнени загуби я тласнаха до подобен момент, но това не значи, че като цяло, не е имала искренното желание да бъде такава, каквато се оказа че не може да бъде. Даже бих казал, понеже последните серии все го плюя този сериал, образът и бе изграден прекрасно- разкъсан, насилван, подлаган на всевъзможни изпитания, нейното падение е дори по-голямо от това на Церсей. Другата хубава дума, която бих казал за последната серия е свързана с ефектите. Много мащабни и поглъщащи вниманието на човек.

В крайна сметка никой не спечели, просто никой образ не съумя да преодолее липсата на свежи идеи, нуждата от време и по-голямо внимание и логика в действията.
Нито се усети силно смелото сърце на Джон, въпреки че имаше сцени в които се проявяваше, но много скалъпени и твърде хаотични, нито акълът на Тирион се извиси над останалите, нито аурата на Аря на мистичен убиец или герой на човечеството претърпя някаква солидна градация, нито благородството скрито зад повърхностното мнение за хората, базиращо се преди всичко на резултата от действията му при Джейми се прояви, дори напротив, сценаристите го върнаха в първи клас, опитвайки се да върнат онзи образ от началото на сериала... след като преди това пък положиха огромни усилия да избягат от него.

Колкото и огромно желание да имаше зрителя да види падението на Церсей, само преди няколко сезона, тя беше готова да се самоубие, ако се наложи. Превърнаха я в хленчеща и страхлива жена, отчаяно търсеща спасение... и това на фона на всички детайли по изграждането на образа и до този момент... Драконът на Денерис не изглеждаше силен, просто противникът изглеждаше жалък, което обезсмисля изобщо цялата история и всичкия този хайп около ЗТ.... въобще няма какво толкова да се хаби енергия за последния сезон, просто почти нищо не се получи близко до очакваното ниво.[/offtopic]

Както и да е, поне вече се свърши и мога да кажа, че до 8 сезон на мен ми бе приятен за гледане. Не беше лош сериал, но можеше много повече, особено към края.

Сериозно се замислям обаче, дали си заслужава да се гледа новата им продукция, особено ако Мартин не вземе дейно участие в сценария.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2019 20:26

В този епизод ни целяха да покажат Денерис и затова другите герои останаха назад като Джои, Давос и дори Сив червей. Акцентираше се главно към нея и Церсей и естествено другата двойка между Сандор и брат му Планината. Всичко останало беше са масовка на събитията, а и видяхме силата на Дотраките като са в нападение и като се бият срещу хора какво правят и как няма кой да ги спре. :mrgreen:

В новата продукция Мартин ще участва и дори пише сценария с още някой.

През октомври стартират снимките на предисторията на „Игра на тронове“

През октомври в Белфаст започват снимките на пилотния епизод от дългоочаквания сериал, който ще бъде предисторията на „Игра на тронове“. Новата продукция, за която Джордж Р. Р. Мартин сподели, че е с работно заглавие „The Long Night“, ще бъде заснета в студиото The Hall Paint. Именно тук са заснети сцени от „Игра на тронове“, както и от друг популярен сериал – предисторията на Супермен „Криптон“, а догодина предстоят снимките на нови епизоди от „Междузвездни войни“.

Създаден от сценаристката Джейн Голдман („Шут в г*за“, „Kingsman: Тайните служби“) и самия Мартин по разработен от двамата сюжет, действието в новия сериал, за който съобщихме миналия месец, ще се развива хиляди години преди познатите събития в „Игра на тронове“. Продукцията ще хвърли повече светлина върху най-мрачните тайни на Вестерос и истинския произход на белите бродници.

Мартин уточнява, че никой от героите или актьорите от „Игра на тронове“ няма да се появява в новия сериал. „Всички следващи сериали ще бъдат предистории на събитията от „Игра на тронове“. А този, който подготвяме в момента, ще е най-отдалечен във времето и действието в него ще се развива десет хиляди години преди всички познати истории. Разбира се, ние сме съвсем в началото на работата и засега подготвяме пилотния епизод“, допълва авторът на прочутата поредица.

На линия
Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 13 май 2019 20:56

За мен тва е най-тъпия възможен избор за първи спиноф. Никакъв интерес не ми представлява тоя период. Може би са го избрали, защото като цяло не се знае много за него и могат да си развиват нещата както искат, без феновете да им мрънкат с "ама това не е по книгата" и подобни.

Дано някой ден направят "Танцът на Драконите" и вътрешните борби в семейството на Таргариен. Искам Ренира, въпреки че знам че ще загуби накрая.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2019 21:04

Между другото Мартин е казал, че има и проект да се покаже живота на Таргариен, но е твърде далеч за сега и ще видят как ще се приеме този, който готвят и ако не се приеме може да пуснат и план Б.

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 13 май 2019 22:07

Очаквано. Старките печелят Играта. Единственото положително нещо в тоя умопомрачително малоумен сезон, е играта на Емилия Кларк. Може и само на мен да ми се струва, но е доста по-добре от предните сезони.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 13 май 2019 22:21

Soulen написа:Е ти сигурно не си чел книгата. В нея си е чисто луда към края. Само че в сериала го направиха идиотски все едно от нищото дойде това нейно действие само заради някъв шок да има. От тука само Регъра е по-запознат от мен и ей го предния път ме затапи с имената на копелетата :mrgreen:

Честно казано всичко без Сандор беше много зле. Убиха ритуално arca на ланистърите. Пълна пародия, не знам как не ги е срам да се разхождат по улиците dumb and dumber след това фиаско.

Ем, първите три съм чел, там не я изкарват луда, въпреки баща й, брат й, цялото й потекло, монетата, която се обръщала, когато се роди Таргариен и прочие. Не знам как е в следващите книги, дали постепенно й разхлопват дъските, но за мен е изключително неубедително това, което направиха с Денерис в сериала. Превъртането й е реалистично и логично по принцип. Не заради рода й, а заради това, което й се случи, откакто стъпи в Драконов камък - смъртта на Джора и Мисандей, смъртта на драконите й, разбирането, че друг има повече право на трона от нея, а тя се е заблуждавала през целия си живо, разбирането, че е сама и не я обичат и т.н.

И както си е логично от човешка гледна точка това превъртане, така и то не кореспондира с образа, който писател и сценаристи са й изграждали толкова време. Сега чета коментари, че Денерис била горила и убивала този или онзи в предишни моменти, което било индикация, че можело да влезе в ку-ку редиците на предшествениците си, но всъщност всички, които бяха избити по нейна заповед, докато се движеше към Вестерос си заслужаваха съдбата и сред тях не е имало невинни, още по-малко пък деца. Баща и син Тарли сами избраха участта си.

За мен е пълен нонсенс такова развитие на перасонажи. Писане заради самото писане, писане за ситуации. Получава се един миш-маш. Ако пишеш фентъзи, пиши фентъзи. Ако пишеш психологически роман, пиши като Достоевски. Не, че Джордж Мартин или някой от сценаристите може да пише като Достоевски, де :lol: Честно казано вече не мисля, че и самият писател може да се справи убедително с финала на това, което е започнал, по-добре да го остави недовършено :lol:
Поне феновете ще могат да творят във въображението си края на сагата, както го правят в последните 3-4 години.

Иначе, сега е по-добре да оставят Денерис жива, да управлява сама народ, който я мрази.
Теоретично се покрива с bitersweet-края, който Джордж Мартин има намерение да прави в срок от 10 до 15 години.
Всичко друго ще е още по-голяма боза. Джон или Аря да я коли, па после да избират Крал...

Краят на двамата Ланистър - подигравка и половина. Та пророчества ли не бяха, та предсказания - накрая ги затрупаха у мазето, до компотите и лютеницата :lol:

На Сандро брат му - като Оливър Харди :lol:

Изображение

Йебем ти и многогодишното гласене за епохална битка.

Всъщност, май ми хареса нещо в епизода :roll: Хареса ми как творението на Кибърн разби главата на автора си. Горе-долу и авторите на "Игра на тронове"(сценаристи, но с голяма вероятност и писател) така ще разбият творението си.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2019 22:33

Пророчествата никога не са били точни и онази циганка ако е видяла смъртта на Церсей може да си е помислила, че я убиват понеже Джейми беше целият в кръв и тя като го хвана ръцете и потънаха в кръв. Ако един пророк види подобно нещо и двете тела едно до друго е логично да си помисли, че тя е убита от брат си, така че пророчеството до известна степен се сбъдна. Аз исках да умре по друг начин, но и това си е мъчителна смърт да бъдеш затрупан под отломки, когато в не малко случаи не умираш веднага, а постепенно от раните си.

Дадоха и бяха доста варианти да се оттегли, така че тази нейна сцена накрая като каза, че иска да живее и детето й вече нямаше смисъл. Точно в предният епизод Тирион го каза, че не е нужно да умира и Денерис и предложи вече 2 пъти да се оттегли, а тя продължаваше да я дразни и провокира като първо отказа да прати подкрепата си с армията, а после и спретна засада като уби един от драконите й, а за капак последният шанс даден да се предаде уби хладнокръвно най добрата приятелка на Денерис. След подобни неща няма как да има вече милост към нея и за съжаление пострадаха и невинни хора, но на война стават такива неща и историята го показва с реални събития как като влезе вражеска войска в подобен град със стени стават масови кланета и изнасилвания.

Род Ланистър също са избивали невинни хора и дори се гордеят с това като в химна им точно за това се говори, а предполагам знаете каква съдба е сполетяла House Reyne. Егон също е действал така като е опожарявал цели градове барабар с населението, така че това не е някаква невиждана черта в рода на Таргариен.

Едно мнение назаем, което обобщава подобна картинка в историята на сагата.

В крайна сметка Егон таргериън Завоевателят е правил същото, защо той не е луд ? Също така какво направиха Ланистър и войската им, когато Лудия крал им отворил, почнали да пляюкосват, изнасилват и убиват, избили са който са докопали от таргериън династията, значи и те са луди нали така... Едард като го обезглавяваха тия нещастници дето преди малко горяха се радваха, че този "предател" е бил екзекутиран, същото щяха да направят и със Роб ако беше убит в столицата, понеже е вдигнал знамената на Старк за война заради баща си и онова леке Джофрата.. Като толкова мразят и знаят, че Церсей и Ланистър са сган, да се бяха изнесли от столицата, като знаят, че ще има битка, смаи си го докараха, ако само Ланистър бяха там, само те щяха да умрат.. Също така шибания град е собственост на таргериън, защото такива са го построили... И аз ако бях с дракона на нейно място и аз щях да изгоря всичко живо, защото са скапаняци. И също така фен на Денерис не съм, Джон-Егон ми допада доста повече, просто си падам по разрушенията и смъртта, без тях щеше да е скучен епизод... А и тип прости селяци си заслужават съдбата, можеха, като са чули, че таргериън се завръщат за полагащият им се трон, да я бяха подкрепили, нямаше да ги изгори... Та какви са тия коментари не знам, никаква логика не се влага в тях, или просто хората мразят Денерис... Както и да е Егон крал, fuck Санса, че ме дразни.... Забравих да добавя, Робърт Баратеон вдига шибана война, заради една жена, която не само не го обича, ами и се жени тайно за друг който обича, пък нека си говорим за луди, то в този филм доста с анеадекватни.. И Джайм е луд по Церсея и прави какви ли не мизерии....

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 13 май 2019 22:40

Всъщност логиката сочеше, че Денерис трябва да убие Церсей, а Церсей беше в Червената цитадела. Логика в това да изгори целия град нямаше. Да не забравяме, че Денерис си затвори двата (мъртви) дракона преди време, защото някой от тях беше изгорил едно дете. Не могат да ме накарат да повярвам, че до такава степен е полудяла,
горейки всичко живо, при положение, че Трона беше спечелен.. а това й беше и целта. Джон горкия... по-смешен и безсмислен образ от него няма. Помислих, че поне срещу Сив Чеврей ще му дадат един срещу един... няма братче :mrgreen:
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 13 май 2019 22:51

Така е и на мен не ми харесваше какво направи, но дори самата тя си го каза, че иска да изкорени злото из корен, а цялото зло като цяло е събрано в столицата. Там цари разврат и какви ли не неща и ако иска да управлява без да се бои от предателства в столицата трябваше да унищожи градът построен от родът им. Тя дори в този епизод даде пример с градът освободен от нея, че гражданите се вдигнали сами и са го превзели, а тук тези не правеха нищо дори след като Церсей изби също хиляди от тях с взрива на септата.

Трябваше да изпържи това до стените и да се спре до някъде, а тя искаше изцяло да разруши всичко и както сама каза да защитава следващите поколения.

Върни се в “Свободна зона”