Спам тема vol.2

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

daduradam
Контакти:

Re: Спам тема vol.2

Мнениеот daduradam » 24 фев 2014 22:40

rhaegar написа:
daduradam написа:Чужденецът все се каня да я чета ама не ми стигат силите.Ама пичове т'ва да си такъв абсолютен песимист като Далчев...сори ама ми идва в повече :)

То като се замислиш, тоя кучи живот не дава много поводи за оптимизъм.

Който както си го направи, нали така ? Хубавото е, че никога не е късно, винаги можеш да продължиш ( започнеш) да се развиваш.Баси, започнах да звуча банално.
Иначе не се учудвай, че говорим за такива неща, даже има още хора, които могат да споделят интересни тези по поставените въпроси, но май не са на линия ;)
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 24 фев 2014 22:40

ralka_levskarka написа:
barca4ever написа:
fr3ak_boy написа:
hajitsu написа:На мен лично Алеко и Яворов ми бяха най-скучните автори за матурата, но всеки си има виждания на нещата. "Железният светилник" и "Тютюн" са далеч по интригуващи творби, но пък за тях човек трябва да е по-големичък, за да хване смисъла. На дечурлига като вас идеята няма да влезе в главата дори...

Нима намекваш, че "бай Ганьо" и "Разни хора - разни идеали" са по-малки смислени от "Железният светилник" и "Тютюн"? :?

аз Железния светил го четох миналото лято, не ми хареса много много, Тютюн няма и да го чета , щото шанса да дадат роман на матура е минимален :mrgreen: :mrgreen:

Защо сам си го правиш да ти е трудно :? Шансът бил минимален, колко да е минимален? Както може да ти се падне "Септември" на Гео Милев, което според мен е ужасяващо за анализ, "Вяра" на Вапцаров, така може и роман да ти се падне. Няма ли да ти е по- лесно да научиш всичко, което ти трябва? Знаеш закона на Мърфи, по- скоро това, което не си научил то ще ти се падне.
П.С. пък и нали казах, че си на изпит по БЕЛ? Там искаш, не искаш, ТРЯБВА да знаеш всичко от-до за произведенията и техните автори.

"Септември" - ужасен?! :o :shock: :o
Толкова блгаодатна тема е това. Може да се говори за експресионизъм, за самия Гео Милев, за селското въстание, за новия похват при изграждането на стиха и т.н. Идеално може да се запълнят всички листи без локуми. ;)
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 24 фев 2014 22:41

ralka_levskarka написа:
barca4ever написа:
fr3ak_boy написа:
hajitsu написа:На мен лично Алеко и Яворов ми бяха най-скучните автори за матурата, но всеки си има виждания на нещата. "Железният светилник" и "Тютюн" са далеч по интригуващи творби, но пък за тях човек трябва да е по-големичък, за да хване смисъла. На дечурлига като вас идеята няма да влезе в главата дори...

Нима намекваш, че "бай Ганьо" и "Разни хора - разни идеали" са по-малки смислени от "Железният светилник" и "Тютюн"? :?

аз Железния светил го четох миналото лято, не ми хареса много много, Тютюн няма и да го чета , щото шанса да дадат роман на матура е минимален :mrgreen: :mrgreen:

Защо сам си го правиш да ти е трудно :? Шансът бил минимален, колко да е минимален? Както може да ти се падне "Септември" на Гео Милев, което според мен е ужасяващо за анализ, "Вяра" на Вапцаров, така може и роман да ти се падне. Няма ли да ти е по- лесно да научиш всичко, което ти трябва? Знаеш закона на Мърфи, по- скоро това, което не си научил то ще ти се падне.
П.С. пък и нали каза, че си на изпит по БЕЛ? Там искаш, не искаш, ТРЯБВА да знаеш всичко от-до за произведенията и техните автори.
П.С. ако трябва да избирам между "Две хубави очи" и "Тютюн" - познай кое ще избера
[rimg]https://media3.giphy.com/media/l580XJFTJ6zbSw1jAh/giphy.gif[/rimg]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 24 фев 2014 22:41

hajitsu написа:Затова се заемете с нещо, което разглежда само факти, сиреч "реализъм". Майната им на оптимизма и скептицизма! ;)

Айде лека!

Реализмът винаги ме е кефел, там съм силен :mrgreen:
[wrapimg=]http://stream1.gifsoup.com/view6/4262317/friends-dance-o.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 24 фев 2014 22:42

fr3ak_boy написа:"Септември" - ужасен?! :o :shock: :o
Толкова блгаодатна тема е това. Може да се говори за експресионизъм, за самия Гео Милев, за селското въстание, за новия похват при изграждането на стиха и т.н. Идеално може да се запълнят всички листи без локуми. ;)

На теб ти е лесен, на мен ми е трудно. На мен самото произведение, като цяло ми е трудно. Виж Ботев, Вазов са ми в пъти по- лесни.

Потребителски аватар
marchisio
Контакти:

Мнениеот marchisio » 24 фев 2014 22:42

оф, дадурадам, не мога да цитирам толкоз голямо мнение :mrgreen:
Аз съм оптимист, когато е възможно. Обаче живота удря силно, както казва баце Сталоун. Трябва да си нереално животно, за да се усмихваш, когато от вътре плачеш. Поне аз не мога.
[center]"Nothing is too ugly for this world, I think it’s just that people pretend not to see.”[/center]

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 24 фев 2014 22:43

ralka_levskarka написа:
barca4ever написа:
fr3ak_boy написа:

П.С. пък и нали каза, че си на изпит по БЕЛ? Там искаш, не искаш, ТРЯБВА да знаеш всичко от-до за произведенията и техните автори.
П.С. ако трябва да избирам между "Две хубави очи" и "Тютюн" - познай кое ще избера

"Септември" на Г.Милев е доста смахнато, но интересно прозведение, според мен точно там можеш да пишеш по достаааааа въпроси.Адаша Вапцаров не те ли кефи, че го споменаваш ?

Потребителски аватар
Red_Girl
Контакти:

Мнениеот Red_Girl » 24 фев 2014 22:45

Вапцаров е супер:) Много го харесвам, както и Багряна.
шивача написа:Левски винаги е носел срам. Първо на родината, после и на феновете на отбора. Но всяко зло за добро, затова е създаден и ЦСКА ;)

[offtopic][rimg]http://prikachi.com/images/123/6869123u.jpg[/rimg][/offtopic]
Изображение

daduradam
Контакти:

Мнениеот daduradam » 24 фев 2014 22:45

marchisio написа:оф, дадурадам, не мога да цитирам толкоз голямо мнение :mrgreen:
Аз съм оптимист, когато е възможно. Обаче живота удря силно, както казва баце Сталоун. Трябва да си нереално животно, за да се усмихваш, когато от вътре плачеш. Поне аз не мога.

Удря, даже много силно, е аз днес разбрах колко съм се заблуждавал за разни неща и какъв фантазьор съм бил, макар и да си мислех, че съм порастнал, но не съм тръгнал да пиша "Болници" и т.н.Приемаш всичко с дигната глава и продължаваш напред, трябва да си нагло и арогантно копеле (в умерени количества )

Потребителски аватар
ralka_levskarka
Контакти:

Мнениеот ralka_levskarka » 24 фев 2014 22:46

daduradam написа:"Септември" на Г.Милев е доста смахнато, но интересно прозведение, според мен точно там можеш да пишеш по достаааааа въпроси.Адаша Вапцаров не те ли кефи, че го споменаваш ?

Радва ме, дори имам да уча точно това стихотворение наизуст :mrgreen: Дадох го просто като пример. Ако трябва да ми анализира "Cis Moll" ще се хване за главата :mrgreen:

Върни се в “Свободна зона”