Кашчей написа:Tommi написа:................................... Да си избрал друга банка, която не е фалирала.
Като влизаш в дадена банка, дали на вратата те посреща светлинно табло с информация за това, дали ще фалира или не банкатаИ още нещо, по мой си лаишки начин:
Банката взема от теб и мен пари назаем (депозитите са си точно това), като ни плаща цена от около 2% лихва годишно, но дава тези взети от нас пари на Васконти (примерно) с лихва от 12-14%, също назаем. Ако аз или ти отидем да си ги изтеглим преди някакъв срок-банката ни санкционира, а ако Васконти отиде да си върне заема предсрочно също го санкционира. Въпросът е, аз и ти, като заемодатели на банката, можем ли да я санкционираме финансово, ако си променя едностранно условията по договора, а Васконти може ли?
Ти осъзнаваш ли, че целият ни банков сектор работи против абслоютно всякакви европейски правила и разпоредби, и си прокарва лобистки закони, в противоречие със същите тези правила и директиви
 На първо четене и без да се замислям е точно този казус, който повдигна и който е в противоречие с директива 93 на ЕС, което поставя българските банки дори над европейските закони и правила
 На първо четене и без да се замислям е точно този казус, който повдигна и който е в противоречие с директива 93 на ЕС, което поставя българските банки дори над европейските закони и правила  Да не гоорим, че и останалите институции работят против европейските правила, но това по никакъв начин не им пречи да ни лъжат и сапунисват с някакви европейски изисквания, когато това им отърва
 Да не гоорим, че и останалите институции работят против европейските правила, но това по никакъв начин не им пречи да ни лъжат и сапунисват с някакви европейски изисквания, когато това им отърва  Ето ти директива 93.
 Ето ти директива 93.http://www.mi.government.bg/bg/library/ ... 262-4.html

Или си набавяш информация по свои канали, или се доверяваш на регулаторните органи, схемите за защита на влоговете и т.н. Да, в много случаи дори да си най-големия експерт пак няма да хванеш проблем по простата причина, че не разполагаш с необходимата вътрешна информация. Но това е риск, който не може да се избегне.
 Или си набавяш информация по свои канали, или се доверяваш на регулаторните органи, схемите за защита на влоговете и т.н. Да, в много случаи дори да си най-големия експерт пак няма да хванеш проблем по простата причина, че не разполагаш с необходимата вътрешна информация. Но това е риск, който не може да се избегне.

Тази банкова система ли сте тръгнали да ми възхвалявате
 Тази банкова система ли сте тръгнали да ми възхвалявате