Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

il4o_iliew
Контакти:

Re: Тема за политика - България

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 15:03

Томи, много се радвам, че смяташ така за мен. ;) Значи съм на прав път. Когато един дълбоко заблуден човек ми каже, че нищо не разбирам, значи съм на прав път. :)

Още веднъж благодаря за хубавия коментар. Чувствам се като Коперник, който единствен е казал, че земята се върти около слънцето, а не обратно. Ама както е казал Айнщайн невежеството човешко няма граници. Томчо е перфектния пример. :)
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 15:04

petko.h.markov написа:
CTAHKO написа:Ами при тези ниски заплати пазарът няма как да не е свит ;) С други думи, нашите набедени бизнесмени сами правят така, че пазара да е свит 8-) А работникът си е изкарал заплатата, че и много над нея, ама нали шефът трябва да си купи поледният модел джипка 8-) Произвеждаме два пъти по-малко от германеца, а заплатите ни са пет пъти по-ниски. Що така :roll: А за това че произвеждаме два пъти по-малко от германеца, вината отново е на същите тия набедени бизнесмени, че не са ти осигурили условия и не са оптимизирали и модернизирали процесът на производство 8-) С други думи, инвестират само в модерни джипки струващи 200 000 лева, но да увеличи на десет човека заплатите със 100 лева, пари нЕма 8-) Ама иначе пазарът бил виновен де 8-)

Станко,и друг път съм ти казвал,дай собствен пример.А тези сравнения с Германия си ги заври някъде.

Да, това и правя. А за Германия що така мислиш :? Що ги давате за пример само когато ви отърват, пък като не ви отърват викате да си ги заврем някъде си :lol: За мен това не е отговор. По-скоро е бягство от проблема, което естетствено не води до неговото решаване 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

il4o_iliew
Контакти:

Мнениеот il4o_iliew » 24 яну 2016 15:04

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:Да. Но "дране" е силно казано.

Томи, каква е разликата м/у българските банки и лихварските къщи, че нещо не се сещам 8-)

От Земята до небето.

Разликата е, че няма разлика. :lol:
THE G.A.M.E написа:Сега Армията на България е много по-мощна, защото на практика разполагаме с наличното въоражение и войскови единици, на САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Италия, Испания, Канада и т.н. 8-)

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 15:06

Tommi написа:
CTAHKO написа:

Томи, каква е разликата м/у българските банки и лихварските къщи, че нещо не се сещам 8-)

От Земята до небето.

Никаква :!: БГ банките са си едни лихварски къщи :!:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 15:10

Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:Съвсем коректни са си нещата, защото банките работят с много голяма стойност на заемния капитал и по-малко собствен капитал, което позволява да се постигне по-голяма рентабилност, но пък е и по-рисково.

Значи според теб е съвсем коректно, да ми дадеш автомобила си под наем, пък аз да ти върна само гумите му 8-)

Пишеш ми несвързани неща и не мога да те разбера какво точно искаш да кажеш. :) Каква връзка има с банковата рентабилност?

Простичко е 8-) Вкарвам в банката 1 милион, при фалит ми се връщат 100 000, щото крадливите и алчни банкери са дали парите ми на някой друг, който не им ги е върнал 8-) Найс а 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 15:10

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:

От Земята до небето.

Никаква :!: БГ банките са си едни лихварски къщи :!:
il4o_iliew написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:

От Земята до небето.

Не знаех, че лихварите събират влогове, извършват платежно посредничество, операции с ценни книжа и още емнайсе други дейности. :)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 15:12

il4o_iliew написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:

От Земята до небето.

Има. Банките те дерат и с такси :lol: С други думи, лихварите са като чавдарчета в сравнение с дрането от банките :lol:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 яну 2016 15:14

Tommi написа:Не знаех, че лихварите събират влогове, извършват платежно посредничество, операции с ценни книжа и още емнайсе други дейности. :)

В това отношение лихварите са доста по-коректни от банкерите. Поне не ограбват нищо неподозиращите си вложители 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 15:16

CTAHKO написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:
Tommi написа:Съвсем коректни са си нещата, защото банките работят с много голяма стойност на заемния капитал и по-малко собствен капитал, което позволява да се постигне по-голяма рентабилност, но пък е и по-рисково.

Значи според теб е съвсем коректно, да ми дадеш автомобила си под наем, пък аз да ти върна само гумите му 8-)

Пишеш ми несвързани неща и не мога да те разбера какво точно искаш да кажеш. :) Каква връзка има с банковата рентабилност?

Простичко е 8-) Вкарвам в банката 1 милион, при фалит ми се връщат 100 000, щото крадливите и алчни банкери са дали парите ми на някой друг, който не им ги е върнал 8-) Найс а 8-)

Това можеше да го напишеш без да ме цитираш, защото моят пост се отнася за съвсем друго нещо. :) А по твоя проблем: Да си мислил, когато си инвестирал. Да си избрал друга банка, която не е фалирала. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 24 яну 2016 15:18

CTAHKO написа:
il4o_iliew написа:
Tommi написа:
CTAHKO написа:

От Земята до небето.

Има. Банките те дерат и с такси :lol: С други думи, лихварите са като чавдарчета в сравнение с дрането от банките :lol:

Използвай услугите на лихвари, щом те не дерат. :) Имаш напълно свободен избор.

Върни се в “Свободна зона”