Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Re: Доц. Григорова: Падне ли Асад, идват талибаните!

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 15:23

kiril.a.d написа:
River Plate написа:
kiril.a.d написа:Бе ти нормален ли си бе??? - или не си от българския етнос?....Е, случват се цигани и турци от ЦСКА ;)....
Но най-малко аз съм ти виновен, че не си от бОлгарския етнос, а те тормозят някакви си славяни, измислени от фамилията Романови ;)...
А бе аланкооолу, ти знаеш ли че Иван-Симеон ІV Грозни, който превзема Казан, защото му е писнало от мюсиманските...тъпотии и попълзновения на тогавашната власт в Кара Болгар - ВНИМАНИЕ!!! - Кара Болгар, а не Велика Болгария!!! - е от рода Дуло??? - последния Болгарски цар, от рода Дуло....
Та нямам против да си се пръждосаш в Татарстан, щом се мислиш за татарин, който е по-близо до Западната цивилизация ;) ...
Ай гидели гидти...турски западняк, на който сега му се "отворил парашута" ;)....

С полуграмотен човек, трудно ще се получи дискусия. Ти си толкова българин, колкото древните българи са били тюрки или татаро-монголи - ДЖЕРО процента
Ония по Волга и Камчия, когато са строили каменни градове и крепости като Биляр, Болгар и Казан, твоите любими степни примати са живеели в землянки

Кажи поне, плащат ли ти добре? То е ясно, че тия неща не ги мислиш (ако въобще мислиш де).

???....................това беше ...ама направо фантастично!!!
Е", какво да ти кажа, след като си се сетил че си от ония скитски народи? Че не си бОлгарин, а някой днес т елъже че си такъв?...И продължаваш да пишеш като татарин- скит.....
Момче, не ти знам годинките, но спри да четеш съвременна татаро-унищожителна история на болгарите - апропо, такава я пишат от към Ватикана, щото на няколко пъти сме лъгали Ватикана, че аха да се присъединим към католиците, ма били умни нашите царе и само си играли с Ватикана ;) :) - не като днешното перекенде Бойчо ;)....
Та да знаеш - нямаш нищо общо с приматите, обитавали степите на днешна Южна Русия и Украйна, както и с диваците от Средноевропейските диви гори!!!
Бил си от велика държава, велика нация! - простирала се от Урал до Апенините, а в някои години и до Ардените!!! И днес, от Ура да Триест се говори на БОЛГАРСКИ!!! - без значение на диалекта!
...не ме карай да почна да ти пиша, ту на "руски", ту на "сръбски", ту на "македонски"...че ще ти пропиша и на "полски"!!! - разуме пан?...як то не разумеш...як пердолич матка твоя...Тихе а то бьенде ;)...

Ти може да си бОлгарин, аз съм БЪЛГАРИН и скитите са имали такава култура, каквато славяните нямат и в XX век ;)
[center]Не се гаси туй, що не гасне!
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]
[center]Чавдар (Етрополе) + Литекс (Ловеч) ЦСКА (София)[/center]
[center]МИКРЕ ВЪН![/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 15:32

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:Така, добре - ще се опитам да бъде кратък, пък ти...дай боже още дълги .години да ставаш все по-подробен:
Аз съм на 56 години и съм историк. Значи, за да достигнеш до моите знания те чакат още 20 години четене и най-вече ровене в апокрифна литература!!! - така беше преди, така е днес, така ще е и утре! - всяка власт си изкарва свои предпочитания, в Историята! - старо правило ;) ...
И за да стигнеш до истината, страшно много книга трябва да прочетеш, било от Русия, било от Византия, било от Рим, било то Рилския манастир, където се пазят "наши"документи, още от Римско време! - за "провинция Булгарика" ;)....
За Турция? - да, когато селджуците пожеават да правят държава, те отправят запитване към Канас Юбиги, може ли и може ли да им изпрати владетел?! - нашия Император, Канас Юбиги отговаря, с да и им праща един от племенниците си за хан на селджуците! - после османнлиите правят преврат, но това е вече, когато Болгарската империя се разпада на религиозен принцип...
А "турци" е наименование, появило се много късно! - и те са "турци", колкото урус болгарите са "руснаци" ;)....
Дай боже, в четенето си, да стигнеш и до тези исторически знания....

ОК, радвам се, че си историк, значи може да влезем в що-годе научен диалог.
Уважавам и това, че се изразяваш с популярни термини, тоест, бягаш от научните такива, които принципно са за "книжните плъхове".
Но пък са неразбираеми за широка аудитория, а във форумите трябва да се използват по-опростените термини, макар и с риск да ни обявят за "чалга-историци". :lol:
Да, има и такова определение за тези, дето не се изразяваме "по-научно МУ".

Ест. че има още много да чета и науча.
Но това не ми е фикс идея.
Досега относно историята, винаги съм се ръководил от любопитството и патриотизмът.
За това съм и наблегнал основно на нашата история.
Инак съм се ровил достатъчно в историята и архивите на Държавите и народите, които са били по-някакъв начин в досег с нас.

Нямам идея селджуците при кой кана'сюбиги са отправили молбата си, но дори и сведението да е достоверно, това не ги прави българи.
Ако кажеш кюрдите, да, те са наша издънка.

Коя е тази "Болгарска империя", която имаш на предвид ?
Бългхара ( Бактрия ) България при Кавказ или "Велика България", при Кубрат ?

Уффф...е извинявай, ма ти не си виновен де - таман мисле да стана да хапна и :) ...
Сега - старая се да бъде "популярен" в изразите и не толкова научен, за да бъде по-разбираемо!
Уф...човече, потърси "Джагфар тарихи" в Оренбург или Ватикана и всичко ще ти стане ясно! - в превод на болгарски, доколкото този...ама съвсем шашав наш кан, решил не само да е мюсюлманска, Велика Болгария, преименувайки я в Кара Болгар - 11-12-ти век беше това, ми и всичко заповяда да се преведе на арабски, барабар с писмеността!!!
А къде тук остава Бактрия - Болкария - Балкар, което са остатъците от Кара Болгар? - или Велика Болгария?
Не, Кубрат е бил просто поредния Канас Юбиги, а не някакъв основател! - основата на Болгарската империя чезне във вековете преди Христа, доколкото се споменава за начало 14 966 г. преди новата ера!
Били сме империя, дори по времето на кан Крум, когато той е бил признат за Канас Юбиги, като най-близък родствено, в рода Дуло!
Били сме империя, дори по времето на падането на Казан и Кара Болгар, но вече, съвсем като Австро-Унгарската империя, от 20-ти век, когато никой не слушал императора ;)....
Има и едно българско изследване - с американски учени в екип и не признато у нас - "Писмените знаци на древните българи". И това можеш да потърсиш, ако нямаш възможността за Оренбург...а във Ватикана, такива документи се дават за прочит, само със специално разрешение!!! - поне Институтско ;)...
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 30 ное 2015 15:32

kiril.a.d написа:И днес, от Ура да Триест се говори на БОЛГАРСКИ!!! - без значение на диалекта!

Е, тука вече си прав.
Така наречените "славянски езици", всъщност са разновидни диалекти на българският.

Но от къде ти е навика да пишеш болгари и Болгария, вместо правилното и българското ( а не диалектното ) бЪлгари и БЪлгария ? :roll:
Както писах, ако няма с какво да се гордеем, спокойно можем да го направим заради буквата Ъ, която си е наша от век и веков, д'ет се вика.
Тая буквичка в конфигурация с другите, които образуват името ни, е невъзможна за изговаряне, дори и от "братските ни" народи.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 15:41

River Plate написа:
kiril.a.d написа:
River Plate написа:
kiril.a.d написа:Бе ти нормален ли си бе??? - или не си от българския етнос?....Е, случват се цигани и турци от ЦСКА ;)....
Но най-малко аз съм ти виновен, че не си от бОлгарския етнос, а те тормозят някакви си славяни, измислени от фамилията Романови ;)...
А бе аланкооолу, ти знаеш ли че Иван-Симеон ІV Грозни, който превзема Казан, защото му е писнало от мюсиманските...тъпотии и попълзновения на тогавашната власт в Кара Болгар - ВНИМАНИЕ!!! - Кара Болгар, а не Велика Болгария!!! - е от рода Дуло??? - последния Болгарски цар, от рода Дуло....
Та нямам против да си се пръждосаш в Татарстан, щом се мислиш за татарин, който е по-близо до Западната цивилизация ;) ...
Ай гидели гидти...турски западняк, на който сега му се "отворил парашута"....

С полуграмотен човек, трудно ще се получи дискусия. Ти си толкова българин, колкото древните българи са били тюрки или татаро-монголи - ДЖЕРО процента
Ония по Волга и Камчия, когато са строили каменни градове и крепости като Биляр, Болгар и Казан, твоите любими степни примати са живеели в землянки

Кажи поне, плащат ли ти добре? То е ясно, че тия неща не ги мислиш (ако въобще мислиш де).

???....................това беше ...ама направо фантастично!!!
Е", какво да ти кажа, след като си се сетил че си от ония скитски народи? Че не си бОлгарин, а някой днес т елъже че си такъв?...И продължаваш да пишеш като татарин- скит.....
Момче, не ти знам годинките, но спри да четеш съвременна татаро-унищожителна история на болгарите - апропо, такава я пишат от към Ватикана, щото на няколко пъти сме лъгали Ватикана, че аха да се присъединим към католиците, ма били умни нашите царе и само си играли с Ватикана - не като днешното перекенде Бойчо ;)....
Та да знаеш - нямаш нищо общо с приматите, обитавали степите на днешна Южна Русия и Украйна, както и с диваците от Средноевропейските диви гори!!!
Бил си от велика държава, велика нация! - простирала се от Урал до Апенините, а в някои години и до Ардените!!! И днес, от Ура да Триест се говори на БОЛГАРСКИ!!! - без значение на диалекта!
...не ме карай да почна да ти пиша, ту на "руски", ту на "сръбски", ту на "македонски"...че ще ти пропиша и на "полски"!!! - разуме пан?...як то не разумеш...як пердолич матка твоя...Тихе а то бьенде ;)...

Ти може да си бОлгарин, аз съм БЪЛГАРИН и скитите са имали такава култура, каквато славяните нямат и в XX век

Ясно - ти си татарин, както и предполагах....
Славяни? - какво е това?...има едно племе Словени, ама за славяни...не знам!
Българин си? - и от кога това?...щото до езиковата реформа от 188...и 2-ра година май беше, все си бяхме болгари, та и Паисий се обрънал към такива...бе айде само невежи ;) : "О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш бОлгарин?"
Хайде иди да погледнеш "История славяноболгарская" в оригинал и...после се хибридизирай, а? ;)....
Що ли така, "едно време" ,чехме повече История, въпреки че руснаците се мъчеха да скрият, че са болгари?...Ма народа "руски", пръв ни нарече братушки, щото знаят какви са, за разлика от политиците си ;) :)...
А спре да вярваш и четеш политици, а? ;)....може и да поумнееш, след като се отървеш от техните попълзновения до твоя мозък.....
Понеже се видя че не можем да станем французи, махам Марсилезата. В Ориента си е по-добре, нали?

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 15:50

kiril.a.d написа:Ясно - ти си татарин, както и предполагах....
Българин си? - и от кога това?...щото до езиковата реформа от 188...и 2-ра година май беше, все си бяхме болгари, та и Паисий се обрънал към такива...бе айде само невежи ;) : "О, неразумний юроде, поради что се срамиш да се наречеш бОлгарин?"
Хайде иди да погледнеш "История славяноболгарская" в оригинал и...после се хибридизирай, а? ;)....
Що ли така, "едно време" ,чехме повече История, въпреки че руснаците се мъчеха да скрият, че са болгари?...Ма народа "руски", пръв ни нарече братушки, щото знаят какви са, за разлика от политиците си ;) :)...
А спре да вярваш и четеш политици, а? ;)....може и да поумнееш, след като се отървеш от техните попълзновения до твоя мозък.....

Ясен си ми, ти си от тези псевдоисторици като Пламен Пасков и Спароток. БОлгарите са измислили и построили пирамидите, стигнали са до Южна Америка и т.н ;)

За такива като вас археологични и д.р. доказателства нямат значение. И народ словени няма. Словени идва от слово, или хора говорещи един език (слово), такива които се разбират. За някои съседни племена, те използват антипод - немец (ням човек, човек, който не може да говори/да го разбереш). Под т.нар. словени (по-късно променено от хървато-руско-чешките пропаганди) на славяни (незнайно защо, тия хора се наричали славни хахаха). Няма народ словени, това са много народи, попадащи в една езикова група, с общ произход ;)
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
golemia написа:...Там в Софийското полЕ играе тим от ЕтрополЕ.На Ловеч с играчите и на ЦСКА припознавачите... :)
[/center]

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 15:52

THE G.A.M.E написа:
kiril.a.d написа:И днес, от Ура да Триест се говори на БОЛГАРСКИ!!! - без значение на диалекта!

Е, тука вече си прав.
Така наречените "славянски езици", всъщност са разновидни диалекти на българският.

Но от къде ти е навика да пишеш болгари и Болгария, вместо правилното и българското ( а не диалектното ) бЪлгари и БЪлгария ? :roll:
Както писах, ако няма с какво да се гордеем, спокойно можем да го направим заради буквата Ъ, която си е наша от век и веков, д'ет се вика.
Тая буквичка в конфигурация с другите, които образуват името ни, е невъзможна за изговаряне, дори и от "братските ни" народи.

:) Тази буквичка ни е...може би трън в задника? - днес използваем много добре, пак от тези, които ни водят към Трета национална катастрофа и може би последна....
Апропо - трябва ли и за, да приемам всички езикови реформи, колкото и да са..."драсни-пални клечица", вместо кибрит? ;) :)
Та, до 1882 г. май беше тази езикова реформа, ние си бяхме бОлгари и говорехме доста по-меко и по-близко до онзи, руския диалект. И сега можеш да срещнеш у нас, меки диалекти и с 3-4 падежа, доколкото ги редуцираме до два, а бях...7 ли, 8 ли, както в "руския" език! - иди по Драгоманско, Годеч и ще ги чуеш ;) - най-вече Дателния падеж!
И остава и теб да пратя да погледнеш "История славяноболгарская" и да видиш, как ни нарича Паисий Хилендарски...
И така сме известни, още от Римските летописи - БОЛГАРИ!!! - няма нищо руско, в О-то, доколкото няма "руски" език!!!
А "сърби" и "македонци" направо се бъзикат за това Ъ, казвайки че сме селяни и за това сме с Ъ, а не с О или У....
Та на професор Брадестилов...да му го на...Ъкъм това Ъ ;) :lol: :lol: :lol:

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 16:02

River Plate написа:
kiril.a.d написа:Ясно - ти си татарин, както и предполагах....
Хайде иди да погледнеш "История славяноболгарская" в оригинал и...после се хибридизирай, а? ....
Що ли така, "едно време" ,чехме повече История, въпреки че руснаците се мъчеха да скрият, че са болгари?...Ма народа "руски", пръв ни нарече братушки, щото знаят какви са, за разлика от политиците си...

Ясен си ми, ти си от тези псевдоисторици като Пламен Пасков и Спароток. БОлгарите са измислили и построили пирамидите, стигнали са до Южна Америка и т.н

За такива като вас археологични и д.р. доказателства нямат значение. И народ словени няма. Словени идва от слово, или хора говорещи един език (слово), такива които се разбират. За някои съседни племена, те използват антипод - немец (ням човек, човек, който не може да говори/да го разбереш). Под т.нар. словени (по-късно променено от хървато-руско-чешките пропаганди) на славяни (незнайно защо, тия хора се наричали славни хахаха). Няма народ словени, това са много народи, попадащи в една езикова група, с общ произход ;)

хахахахахахахахаааааааа....бога ми, ужас! - добре бе момче, чул си от къде иде името на племето Словени...може би си чул, че и най-древните текстове на Земята са на словенски? А вече и на Марс откриха такива... - а да не задълбочавам в историята на Земята, от преди милиони години ;) - и на "Слънчевата система" ;)....
И да, горките немчура, били малко немички, щото не знаели официалния език на Земята - словенския - и...те така им останало това прозвище! - а са съседно племе на словените... - смятай, колко умствено ограничени, но работни и тогава, са били тези племена и защо са били под наше...да речем командване ;)
Сега, момченце, ти забиваш адски назад във времето!!! - във времената на древните арии, когато дори нашата, болгарската нация не се е била родила!
Да, истинските арии са словените!!! - Хитлер за това ги нападна ;)....
Да, времената се менят и както днес, нашите бивши слуги - немците, ни станаха господари, така на времето, болгарите станали господари на ариите и немчурята!!!
Отново - момченце, забиваш преди повече от 80 000 години, а днес, това, какво ти дава???

kiril.a.d
Контакти:

Мнениеот kiril.a.d » 30 ное 2015 16:03

Ай чао, за сега, че и аз съм човек и въпреки че душа нося, трябва да храня и тяло ;).....

Потребителски аватар
River Plate
Контакти:

Мнениеот River Plate » 30 ное 2015 16:12

Доста време ми трябваше да разбера, че се еб@ваш :lol: :lol:

Първоначално си мислех, че верно ги мислиш тия неща, евала получи ти се :)
ЦСКА ЗАВИНАГИ
[/center]

[center]
[/center]

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 30 ное 2015 16:23

КРАСОТА ВЯРА БОРБА написа:Сирия е президентска република.Президента Асад поисква подкрепа от Русия за борба с опозицията в лицето на терористична организация.Това са фактите.Някои соросоиди които пишат и се правят на капацитети,а дори и не са прочели цялата статия,как биха реагирали ако Асад беше поискал помощ от САЩ.Световният жандарм когато остане единствен и няма негов коректор си прави каквото си поиска за да се докопа до някой долар в повече..Не намериха химическо оръжие в Ирак,но точат нефта му.Талибаните са създадени от тях,а ЦРУ дори им построи базата Бора Бора.Сега просто жънат това което са посели.Путиновата Русия се възражда, а имперските и амбиции никога не са прекъсвали.Трябва да има паритет.

Така е, а Русия воюва от любов към човечеството, нали ??! :lol: :lol: :lol: Русия пари не дири, тя е ангел-небесен.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

Върни се в “Свободна зона”