Мнениеот donDiego » 30 яну 2014 15:24
Ще го обясня така : Референдумът трябва да е задължителен, защото там се решава между два или три въпроса с да или не или нямам мнение. Взема се предвид от изпълнителната власт и според решението от референдума се предприемат следващи стъпки. Там няма хора, виртуални обещания и скрити договорки. При едни избори, аз си давам гласа за НФСБ (както беше на последните), те не влязоха в парламента, хората гласуваха за 4 партии според предпочитанията си, но съм убеден, че последвалите коалиции са нежелани от тези избиратели. За да не съм разбиран погрешно, ще кажа, че коалиция е възможна и между ГЕРБ и БСП в случая, нищо че избирателите може да не са съгласни, щом го позволява закона...за това ,предпочитам нещо което е в полза на гражданите на държавата да е задължително, а нещо , което е от полза само на политическата класа да не е задължително. Или с други думи-Пряка демокрация, от народа за народа
ПП: Единствено важното при референдум е, да бъде зададен правилно и разбираемо въпросът по който ще се гласува, а не както беше на последният и единствен национален референдум
Пак станахме за ташак на кучетата. Имаме пари, нямаме пари, ще продаваме, няма да продаваме..ЕЙ БОГУ, НАСР***Е СЕ ПРАВИ