Тълкуване

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1912plovdiv
Контакти:

Re: Тълкуване

Мнениеот 1912plovdiv » 02 дек 2013 19:20

Hristos написа:Някой може ли да ми разтълкува израза "По-добре врабче в ръката отколкото орел в небесата" Мерси предварително :)

Близко до смисъла на : и сам войнът е сам , който нож вади - сам пада в него и утрото е по-мъдро от сутринта ;)
▒▓█▄▀ БОТЕВ ▄▀█▓▒

[offtopic][youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UP20C5agYoE&list=LLDu9hpyDTcjHX9bXKfC5wsA[/youtube][/offtopic]

Reckless

Мнениеот Reckless » 02 дек 2013 19:29

Сговорна дружина, слепи ги ражда ! Бързата кучка, планина повдига !
Който нож вади, нож има ! Да би мирно седяло, не би чудо на чудесата !

angelofdeath
Контакти:

Мнениеот angelofdeath » 02 дек 2013 19:46

damyanov1963 написа:
galin56 написа:
angelofdeath написа:Докато продължаваме да се задоволяваме с малкото, никога няма да получим нещо по-голямо. Времената са такива, че хората предпочитат да си стискат мизерната работа и заплата, пред неизвестноста пък била и тя приемлива.

Не бе, що да е неизвестност, известно е, ако не си милееш за мизерната работа и заплатка, ще мизеруваш и стоиш с празни джобове. При 30% безработица какво да очакваш? Преди да напуснеш работа, намери си сигурна по-платена работа. Същото е и сега с "протестите" на малкото хора пред събранието. А нека се намери по-добра и сигурна алтернатива на правителството и тогава с оставката и протестите е лесна работа. А сега като ги питаш какво следва при оставка: И те викат - Незнам.

Според мен протестите са за да се излезе от омагьосания кръг - след всяко провалило се правителство да избираме предишното, аз например може и да не съм прав, но докато всяко правителство се оправдава с предишното и няма никой осъден за ограбване на държавата, или за клевета, ще си я караме така до второ пришествие, че може и по нататък, ние българите сме издръжливи, няма проблем!

Хора, аз изобщо не съм имал предвид протестите! Говоря, че по-принцип хубавите ни полити докараха хората до оскотяване. Да мислиш само за прехраната и да се откажеш от всичко останало мечти, книги, кино, театър и изобщо от бъдещето. Затова казвам, че стискаме работата си за 300 лева и не си позволяваме да мечтаем за нещо по-добро и съответно по-голямо. Просто никой не иска да рискува и колкото и да се чувства смачкан знае, че на първо число ще си прибере заплатката, ще напсува на ум шефа и ще се прибере при недоволната си жена. Битовите рамки са най-гадните, защото водят до семейни скандали и раздори дори при стабилни връзки. Затова трябва да се търси най-добрия вариант за работа, зада може да работиш с желание. Трудно е, знам, но обратния случай води до неудовлетвореност и от там до никакво желание за развитие.

Потребителски аватар
pehopeho
Контакти:

Мнениеот pehopeho » 02 дек 2013 20:35

1912plovdiv написа:
Hristos написа:Някой може ли да ми разтълкува израза "По-добре врабче в ръката отколкото орел в небесата" Мерси предварително :)

Близко до смисъла на : и сам войнът е сам , който нож вади - сам пада в него и утрото е по-мъдро от сутринта ;)

Ще те попрaвя мaлко. Не утрото, a Уркото е по-мъдро от вечертa. Пишa го в среден род, зaщото никой не знaе кaкво животно е товa.
Не си сложих портрет на Лупи на стената, защото остави нещата на половина, но обещавам да си сложа на Митко Борисов, ако ги доведе до край!!!
http://vbox7.com/play:efeaf1c3

Потребителски аватар
damyanov1963

Мнениеот damyanov1963 » 02 дек 2013 21:15

Отази тема излиза, че ние сме се примирили със съдбата си и като така, тя е излишна.
За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч

blue_loudog
Контакти:

Мнениеот blue_loudog » 02 дек 2013 21:20

Абе изредихте я на всички езици, а защо никой не каза българския вариант на тази поговорка- Да изпуснеш питомното, за да гониш дивото.
Нашият народ не е гениален като Санчо и затова смисълът е доста по- прост и прагматичен.

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 дек 2013 22:35

pehopeho написа:

Пет левa днес сa повече от десет утре.

Пет лева днес не са повече от десет лева утре (с малки изключения). :) Но пък 5 лева днес са по-ценни от 5 лева утре. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 02 дек 2013 22:37

1912plovdiv написа:

Който нож вади... нож има! 8-)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Свободна зона”