Хайде пак аз
Книгата (6-та по ред) ще бъде готова догодина - дали преди, или след края на сериала, не се наемам да кажа, зависи от самия край на шоуто, според мен, все пак съм експерт в областта на маркетинга и комуникациите

Но със сигурност ще е догодина. След това ше има спин-офс, както им викат на ингилизки, т.е. все още ще има подчертан интерес към историята, та чакаме 7 е добро число с интерес, който със сигурност ще бъде подклаждан и от виждането, че книгата ще бъде различна от шоуто.
Иначе трети епизод беше добре замислен, но слабо изпълнен:
- сцената със змийчетата беше доста тъпа, жалко, че убавата мома ще умре, ама какво да се прави. Церсито нищо не е пила, просто изпи противоотрова - нищо Клеопатрено няма в нея. Ми жалко за момето, както вече казах - след нея и Натали-то сериалът умря откъм хубост
- Яра-та пък хич не я дадоха какво ще стане с нея и за чий Юрон я докара и откара като добитък. Да я беше дал и нея на Милф-ката, ама на, не беше ясно какво и що стана и дали ще се пробват за тъпа сцена тип Теон да я спасява.
- Предполажението ми за атака през каналите на Скалата беше доволно лесно предвидимо и изпълнено. Но това времето и пространството нищо не значат в този сериал - дават безумни сцени по половин час за 5 минутни реалности, а след това прескачат 2-3 месеца и 1000 км и ни отнасят другаде, за да ни върнат пак на 5 минутните реалности - тотален нонсенс
- от Скалата очаквах повече - в смисъл - пускат ги, изгарят им корабите, няма леП и ги блокират отвън, докато изпукат вътре от глад - ще им трябва около месец за целта, но и с диверсията към Планински рай се получи сравнително добре. Слаби битки, съгласен съм с Граучо
- най-разочарован останах от баба ви Олена (Тарли все пак я предаде, очакваше се) - изглеждаше като стара страхлива мърша, която е в панически ужас от това, което може да и се случи, все едно има какво да губи. Ок, каза си, че е утрепала Джофрата, ама чак след като изпи отровата - трябваше да го подбесе по-мъжката, а не като да търси някакво изкупление в последните си минути (ясно е, че не търси, но така изглеждаше). Сега Милфката изглежда като да има правото да си отмъщава, а тази изложи народа си на погибел, защото аз лично бих избил целия верен на Тирелите народ за отмъщение. Джейми-то пък е такъв добряк - не му дреме от нищо, все едно е Джейми и вълшебното фенерче от моето детство
- и за финал Жони и Денерката - поредната тъпня - точно както се очакваше. Тя му вика ще те шибам, той и вика не, ма, аз ша та шибам, даже без вазелин, ама така убау ша да та шибам, че и един дракон армаган ще ми дадеш. Егати тъпнята и на нея отделиха половин час

Доооста голяма загуба на време. А Мисандейката, вместо да си мяза на курве, те ми се мъчат да я правят строга господарка - ми не става така. А, и още нещо - на Сивия май му е пораснал червея, щото или има много подплънки, или си е с коскоджамити гол в ръката хой, поне в сцената, в която прескачаха убити бойци на Ланистър изглеждаше като да има нещо в гащите.
Доста гапове има в сериала засега, но може и ние да сме много претенциозни, знам ли

Все пак не е много ясно какво ще стане, а и Денерис ми е доста овча за момента, та нещо хич не съм на нейна страна