diplomat написа:Кашчей написа:diplomat написа:Кашчей написа:Няма какво да пробвам пак. Имам си достатъчно ум в главата, който да ползвам по предназначение и да мога да правя изводи от четено, чуто и видяно.
Не ти личи.
Как трябва да ми личи-като плювам по Русия ли? Или да се кланям на БоК БоКо? Да вярвам на всичко казано и написано?!
Дай ми примери от последните 25 години, в които в наша медия за САЩ се говори и пише, като за агресор, защото аз днес чух по БНР, че анексирането на Крим било в противоречие с принципите на Съвета на Европа, относно не променянето на границите, но на водещата изобщо не и мина през ума да говори за Кипър от 1974-а, или за Югославия, за Косово, за Чехословакия, въпреки, че там стана по мирен път. И аз трябва да и вярвам, както оФцата вярва на водача на стадото, или на рунтавия пес до нея?!
Когато нямаш нещо смислено за казване, обичаш да се отплесваш към съвсем други теми. Говорехме за международното право и как някои наши колеги тук смятат, че Русия има правото да го погазва, защото защитава интересите си в непосредствена близост до границите си. Даже имаше твърдение, че в такъв случай всичко е по закон....
Да де, за международното право говорехме, аз и за него ти написах още в първият си пост по въпроса, но на теб не ти хареса.
Между другото, когато нещо неприятно става под носа ти, дали няма да се опиташ да го отстраниш, ако имаш сила и възможност за това?! САЩ много искаха Крим и Севастопол, а Русия им ги измъкна под носа и затова са толкова нервни и обясняват за нарушено международно право. Не съм чел, чул да говорят за международно право в Ирак, Либия, Афганистан, Сирия, Тунис..това от последните десетина години. И за Панама не съм чувал, и за Гранада и за Конго Киншаса (сега Заир). Даже чета, че и в Южно Китайско море имали държавни интереси. Да си чувал Руският далекоизточен флот да е пратил там кораби и Русия да е отправила нота към Япония?!