Game of Thrones / Игра на тронове / Домът на дракона

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Plovdiv_1926
Контакти:

Re: Game of Thrones / Игра на тронове

Мнениеот Plovdiv_1926 » 28 юли 2017 21:11

rhaegar написа:
tmanolov написа:Бе това за Кейтлин не е баш така - доколкото помня, ако помня точно, то Еди-то се беше оженил за нея, пък след това се появил с чавето на ръце, след като се поразходил малко с Рoбърт Баратеон на войничка така, т.е. изневерил ѝ е, но е напълно възможно и на мен да ми изневерява паметта - годините не прощават, макар че 40 е новото 20, т.е. трябва да съм някъде около 18 :lol:

Обаче, ако се залюбят с ингилизкото с перуката, ще е егати сиганския романс - да се ожени за леля си - мани, мани, но пък ще е политически коректно, така да се каже :lol:

Ами именно, първата (и май единствена, до тази, довела до предполагаемата смърт на Ашара) им среща е на турнира. След това Нед се връща в Долината, тя в Звездопад и общо взето историята приключва, освен ако няма нещо неразкрито. По време на тоя турнир, Нед е свободен, а Кейтлин е сгодена за Брандън Старк. Реално, сватбата на Нед и Кейтлин се случва по средата на Бунта на Робърт, около година и малко след турнира.
Eм ще ги залюбят, що не, те си се женят в родата, така че..... :lol:

Няма логика брат ти да бъде убит от Нед Старк, сестра ти да се самоубие заради него и да кръстиш детето си на негово име. Хич не си го представям това. А в момента Едард Дейн е наследник на рода. В книгите се казва, че той и Джон са имали една и съща млечна майка- някоя си Уайла, която била и майка на Джон според него. За същата се говори и в сериала май във втория епизод. А ако Нед и Ашара са имали нещо на онзи турнир, то едва ли ще отиде в нейния замък и ще залюби точно някоя слугиня. Плюс това, когато Тивин прави плана Роб да се ожени за друга, а не за Фрей, за да се разпадне съюза, Тирион го пита как е знаел какво ще стане, а той казва Роб все пак е син на баща си. Ясно е, че ако Нед е оправил Ашара, няма да я остави, без да се ожени за нея. Просто е такъв човек на честта. По-късно се жени за Катлин, защото това е единствено условие на Хостър Тъли- да ожени едната си дъщеря за Джон Арин, а другата за Нед Старк, за да прокопса съюза. Тоест изборът е бил или да загуби войната и родът му да бъде заличен, или да приеме предложението. Плюс това нееднократно е заявено, че единствено Джон и Аря носят белезите на Старк от всички деца на Нед- всички други имат рижавите коси на Тъли.
Все пак аз не вярвам нещата да се развият по този начин, другата теория също има доста доказателства, но и тази е доста логична и има своите основания.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 28 юли 2017 22:49

Plovdiv_1926 написа:
Няма логика брат ти да бъде убит от Нед Старк, сестра ти да се самоубие заради него и да кръстиш детето си на негово име. Хич не си го представям това. А в момента Едард Дейн е наследник на рода. В книгите се казва, че той и Джон са имали една и съща млечна майка- някоя си Уайла, която била и майка на Джон според него. За същата се говори и в сериала май във втория епизод. А ако Нед и Ашара са имали нещо на онзи турнир, то едва ли ще отиде в нейния замък и ще залюби точно някоя слугиня. Плюс това, когато Тивин прави плана Роб да се ожени за друга, а не за Фрей, за да се разпадне съюза, Тирион го пита как е знаел какво ще стане, а той казва Роб все пак е син на баща си. Ясно е, че ако Нед е оправил Ашара, няма да я остави, без да се ожени за нея. Просто е такъв човек на честта. По-късно се жени за Катлин, защото това е единствено условие на Хостър Тъли- да ожени едната си дъщеря за Джон Арин, а другата за Нед Старк, за да прокопса съюза. Тоест изборът е бил или да загуби войната и родът му да бъде заличен, или да приеме предложението. Плюс това нееднократно е заявено, че единствено Джон и Аря носят белезите на Старк от всички деца на Нед- всички други имат рижавите коси на Тъли.
Все пак аз не вярвам нещата да се развият по този начин, другата теория също има доста доказателства, но и тази е доста логична и има своите основания.

Малкият е Едрик Дейн, не Едард.

Дори и да е имало нещо повече от танц и целувки между Нед и Ашара на този турнир, което не ми се вярва, просто времето не съвпада. Освен ако Нед не е връщал Зора 9 месеца, Джон няма как да е роден от такава връзка.
Иначе май така и така е щял да вземе Кейтлин, защото е била годеница на брат му преди това, освен ако наистина не е имал връзка с друга от благороднически род. Да, бракът му осигурява голяма част от тях речните лордове, начело с Тъли, но така или иначе, щеше да я вземе. А Лиза я дават на Арин за да прикрият позора и с Кутрето, а и за да има Джон Арин шанс за наследник.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 13:31

Нищо не казвате за еп. 3 - ще има ли много съспенс и завръзки, или ще е скучноват като еп. 2 :lol:
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
Cicero
Контакти:

Мнениеот Cicero » 31 юли 2017 13:44

tmanolov написа:Нищо не казвате за еп. 3 - ще има ли много съспенс и завръзки, или ще е скучноват като еп. 2 :lol:

Няма го вече почерка на автора, всичко си върви по холивуски сценарий. Но да, интересен е. Не искам да спойлвам, но тоя Джофри явно е гаврътнал бокал с десетина отвари в него.
visentii написа:Определени дати могат да се оспорват от определени институции, а официални документи могат да се изискват от официални институции...нито форума, нито автора (дори и модератор) са такива...така че, това е поредната тема за "чешане на езици".

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 14:11

Ъхъ, разбрах те, явно Церси-то го играе като историческата Клеопатра, дето се плашела от отрови, затова всеки ден гаврътвала по малко от различни видове, за да престанат да ѝ действат. Та сигурно и тук ще има някаква такава интрига, покрай змийчето, дето само то е живо (явно ке умрЕ у тоа епизод, а с това (след Натали-то) ще си замине и женската красота от нетъмен произход в сериала :oops: ), че тя нали си напояваше малките чекиики с отрова - ей, как го измислих с твоя жокер :lol:

Ясно е, че Мартиновия стил ще позападне, но нали уж се консултират с него, та даже той май одобряваше някои работи, а и само 2-та сценаристи знаеха как трябва да завърши сериала, ако Мартин междувременно се гътне, че нали много се струхава милия от гостенката с косата ;) Но ако е готино направено и със съспенс, дори и да е Холивуд стайл, пак си става - ще изразя мнение утре, но се наточвам за хубав епизод, щом казваш, че ще е такъв :)
Непринуден написа:
Не можеш да очакваш глуповато на физически лица като теб да отговаряме юридически.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2017 14:18

Аз четох кво е станало, ама няма да спойлвам. Колко е интересно спрямо другите епизоди, не мога да кажа, като не ги гледам, но като сюжет изглежда добре.

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 31 юли 2017 14:24

rhaegar написа:Аз четох кво е станало, ама няма да спойлвам. Колко е интересно спрямо другите епизоди, не мога да кажа, като не ги гледам, но като сюжет изглежда добре.

Седем години ли го хейтваш сериала, ве :mrgreen:
Почвай да го гледаш или оставка на ника и припознавай друг :lol:
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 юли 2017 14:27

Soulen написа:
rhaegar написа:Аз четох кво е станало, ама няма да спойлвам. Колко е интересно спрямо другите епизоди, не мога да кажа, като не ги гледам, но като сюжет изглежда добре.

Е не го хейтвам, опитах се да го гледам, стигнах до 4 епизод и не можах повече. :lol:

Може да се пробвам пак, като го довършат догодина. Че той Мартин я е пуснал една книга до тогава, я не.

Изображение

Потребителски аватар
Soulen
Контакти:

Мнениеот Soulen » 31 юли 2017 14:31

rhaegar написа:
Soulen написа:

Е не го хейтвам, опитах се да го гледам, стигнах до 4 епизод и не можах повече. :lol:

Може да се пробвам пак, като го довършат догодина. Че той Мартин я е пуснал една книга до тогава, я не.

Аз още преди години ги изчетох книгите, естествено по-добри са от сериала, с малки изключения, но вече се отказах да чакам и canon, така да се каже приех историята от сериала.
Sisi 1914 написа:Иначе Ливърпул показа с играта си как се побеждава лидера във Вл.
Честито на всички, които подкрепят отбора от Бирмингам!
:P

tmanolov
Контакти:

Мнениеот tmanolov » 31 юли 2017 14:54

И на мен ми се искаше да съм изчел книгите, преди да гледам сериала, но няма книги, така че се примирявам с това, което има, защото иначе стигаме до любимото родно пораженческо мислене - А без Ич как е :oops:

Честно казано, като изключа някои доста тъпо направени бутафории и имайки предвид че все пак това е сериал от 70 часа, а не 7000 страници книги, то няма от какво реално да се оплача от сериала - доста грамотно са го направили. Не съм гледите Живите мъртви, или както там се казва, но той уж размазвал като рейтинги ГоТ, което за мен е безумно, Веднъж гледах по-интересен американски сериал тип "Загубени", но свърши малоумно и в един момент се изврати много. Същата работа като с "Бягство от затвора" - страхотен първи сезон и след това уникална помия и боза - лично мнение.

Та замен ГоТ си е супер, има увеличаване на напрежението във всеки сезон, има си баталии, някоя и друга еротика, гадни персонажи, абе всичко си има. Само да имаше и някоя по-сгодна женица, че повече и на 5 ракии ще ги върна, и щеше да е врЪхта на сладоледа. Както и да свърши сериалът, пак ще прочета книгите, ако доживея да ги видя издадени де, че с тези темпове, ако не се смряска, Мартин може би ще успее да ги завърши към 2050 година :lol: :lol: :lol:
Непринуден написа:

Върни се в “Свободна зона”