polmazpolm написа:Мда. Другарю еврофоб, вероятно можеш да обясниш защо Русия не се сеща, че съществуват българи през 1829 г, когато когато войските ѝ стигат до Одрин? Защо в Одринския мирен договор се урежда автономията на гърци и сърби, но не се споменава нищо за българите?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия заема страната на Цариградската Патриаршия, срещу борбата на българите за самостоятелна църква?
Вероятно можеш да обясниш защо Русия се обявява категорично против Съединението?
А всъщност, като говориш за Кримската война, знаеш ли каква е причината за избухването ѝ?
Да еврофоб (най-вече англофоб) и американофоб съм и се гордея с това, защото същата тази Европа си трайкаше 500 години,докато Русия ни ОСВОБОДИ от 500 годишно робство, докато Англия ПРЕЧЕШЕ на ОСВОБОЖДЕНИЕТО!
Гърция и Сърбия получават свободата си по-рано, защото обикновено една разпадаща се Империя , като Османската тогава винаги се разпада от периферията към центъра! Ние за нещастие сме били по-близо до Цариград тоест към центъра, а Сърбия и Гърция по-далеч от центъра! Тоест нормално е те да получат свободата си по-рано!
Пропускаш и фактът, че желанието и на Великите сили от Западна Европа(Англия, Австроунгария, Франция,Германия) през 1829г. е "Никакви земи след Дунав", така , че тези манипулации ги разправяй на наивниците!
Евтините прозападни скалъпени фалшификации и манипулации, целящи да скарат два братски народа - българския и руския!Но това няма да ви се получи русофоби и американофили!
И вие русофоботе пропукате фактът, че ако не беше намесата на братския руски народ, в началото на 20-ти век щеше да ни сполети съдбата на Арменския геноцид! Русия ни спаси именно от това неблагодарници!
Защото ако не беше Русия, сега щяхме да се наричаме мюсюлмани, а не християни и в този форум да си пишем на турски, и да носим турски имена!
Мен като българин ме интересува фактът, че България на 03.03.1878г. получава свободата си с помощта на братска Русия!
И без 3 Март 1878г.(Освобождението), нямаше да има нито 6 Септември 1885г. (Обединението), нито 22 Септември 1908г.(Независимостта)!
ВЕЧНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ И ВЕЧНА БЛАГОДАРНОСТ НА БРАТСКИЯ РУСКИ НАРОД ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ ТУРСКО РОБСТВО!
ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ! СЛАВА РОССИИ!