Коронавирусът в България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CSKA 78

Re: Коронавирусът дойде в България

Мнениеот CSKA 78 » 13 апр 2020 13:27

Real написа:Разколебан съм. Дали ти липсва капацитет да разбираш това, което ти пишат, или са някакви опити за милиционерски сарказъм?
Няма значение, пак ще обясня: нямам нищо общо с "първата линия", специалността ми е съвсем друга. (в много отношения е по-рискова от тази на реаниматора, да речем, но и това няма връзка с темата...)

Аз съм разколебан още повече! Нямаш нищо общо с първа линия, но твоята специалност е даже по-рискова от на реаниматора?! Обаче носиш маска само по 1 час на ден?! Е, тогава си масажист! Лошо няма! Винаги съм казвал, че няма лоша професия!
Real написа:Пак. Като на милиционер. Да, първият е положителен (бяха споменали по едно време за 60% фалшиво положителни резултати!). Няколко дни(!) след това има два(!) отрицателни. Ама щом казваш, че е бил болен...

Е, пак, като на масажист- първият бил положителен, но ние не правим бързи тестове, които са до 60% фалшиво положителни! Правим от бавните! Нарочно не използвам специализирани термини, за да разбереш!
Real написа:Виж им кривите, смъртността, излекуваните. Или ти обичаш само Италия да гледаш и напоследък - Ню Йорк?
Как да е, общото е немския, не се задълбавай...
Бъди здрав!

И какво да им гледам кривите?! Те също имат рестриктивни мерки! Та не ти разбирам примера!
Благодаря за пожеланието, да ти се връща тройно!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]
Вече тече 77-тата година от създаването на ЦСКА! ЦСКА ще пребъде!

Real
Контакти:

Мнениеот Real » 13 апр 2020 14:54

CSKA 78 написа:
Аз съм разколебан още повече! Нямаш нищо общо с първа линия, но твоята специалност е даже по-рискова от на реаниматора?! Обаче носиш маска само по 1 час на ден?!

Не лекувам болни от к19. Рискът от заразяване при работата ми (по принцип, не само от модерни вируси) е по-голям от този при реаниматорите. Кое не разбра?
И кога съм писал, че нося маска по един час на ден? Или е някаква милиционерска провокация? :lol:
CSKA 78 написа:
Е, пак, като на масажист- първият бил положителен, но ние не правим бързи тестове, които са до 60% фалшиво положителни! Правим от бавните! Нарочно не използвам специализирани термини, за да разбереш!

Мда. И пет-шест дни след положителния имаме два отрицателни. 'начи човека се е разболял, преборил го е за няколко дни (не за 15-20, както обикновено) изчистил го е (не за месец), и после е починал от него? А с карцинома се е заразил междувременно, от някой кашлящ без маска край него...
Приключвам аз, щото не виждам смисъл... Със здраве!

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 13 апр 2020 15:28

Изображение
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 13 апр 2020 16:36

Real написа:Не лекувам болни от к19. Рискът от заразяване при работата ми (по принцип, не само от модерни вируси) е по-голям от този при реаниматорите. Кое не разбра?
И кога съм писал, че нося маска по един час на ден? Или е някаква милиционерска провокация? :lol:

Сам си написал в твой предишен коментар, че използваш маска за по 1 час! Така че... ;)

Real написа:. И пет-шест дни след положителния имаме два отрицателни. 'начи човека се е разболял, преборил го е за няколко дни (не за 15-20, както обикновено) изчистил го е (не за месец), и после е починал от него? А с карцинома се е заразил междувременно, от някой кашлящ без маска край него...
Приключвам аз, щото не виждам смисъл... Със здраве!

Аз не съм видял някаква допълнителна информация за този пациент! Колко време е и бил в болница?! Карциномът на белия дроб е съпътстващо заболяване! Според специалисти такива пациенти могат да преживеят до 1 година! А К19 е катализаторът за по-бързата в случая смърт! Какво не ти е ясно?!
Всъщност няма значение! Човекът е починал! Да почива в мир!

Със здраве!
[rimg]https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/9/99/CSKA_Sofia_logo_2018-19.png/611px-CSKA_Sofia_logo_2018-19.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2020 17:12

vvessel написа:Що не си представиш, че разходка на слънце чист въздух е много полезна срещу вирусите. Не е трудно, защото е факт. А сега си представи, че управляващите мислят и се грижат за хората. Ето това вече е трудно. Освен ако не се казваш Данчо Ментата :mrgreen:
Какво тук значи някаква си свобода и някакви си отнети права на някакви хора?! Възрастни умират от инсулт и рак на белия дроб (да се чете COVID-19) !!! Това е недопустимо!!!Бойко трябва да бди над тях като ангел-пазител и да ги закриля с аурата си. И така до края на дните си, ако може. Ако не, ще се измисли друго извънредно положение за СПАСИТЕЛЯ.
Факт е, че чист въздух ( колко е "чист" в големите градове е добър въпрос ) ... И слънце, са полезни за хората... Но само за здравите и леко настиналите.
Досега не знам случай човек с пневмония да се е излекувал с въздух и слънце. :roll:
А "ковид19" причинява точно това - пневмония и по сложните нейни вариации.
И обостря страшно всички други здравни проблеми, пък било то просто и "вариращо кръвно".
Да, казват, че около 70 % от хората биха преболедували, сравнително без проблеми.
Битката е за другите 30 % ...
Няма политик в световен мащаб, който би се радвал срещу неговото управление да пише - "20 % ( ако приемем, че 10 от 30-те в реална опасност все пак и те ще преболедуват ) от народа загинали от вирус".
Ето от това се страхуват не само Боко и компания, но и хора като Тръмп и Путин.
За това и в САЩ и Русия мерките дори са по строги от колкото у нас.

Интересно, ако нямаше никакви мерки и числата на загиналите у нас бяха като тези в Испания и Италия, дали ти нямаше да скочиш с няква хипотеза, че "евреите искат да избият българският народ" ? :?
Последна промяна от THE G.A.M.E на 13 апр 2020 18:28, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2020 17:23

favaca8888 написа:Всичките са комунисти! И разработки на КГБ.
За жалост май накрая ще се прегърнем пак с братята руснаци. Щото ми се струват два оформящи се лагера след кризата.Единия САЩ,Канада,Великобритания,Западна Европа,Австралия.Другия Русия,Азия,Източна Европа(без Гърция,там няма как).
И... Трета национална катастрофа. :lol:
Всъщност, що ли се смея ? :roll:

Интересно ми е немците този път дали ще са на печелившата страна. :?
Последна промяна от THE G.A.M.E на 13 апр 2020 18:27, променено общо 1 път.
Дарвин е в грешка !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 13 апр 2020 18:03

THE G.A.M.E написа:
vvessel написа:Що не си представиш, че разходка на слънце чист въздух е много полезна срещу вирусите. Не е трудно, защото е факт. А сега си представи, че управляващите мислят и се грижат за хората. Ето това вече е трудно. Освен ако не се казваш Данчо Ментата :mrgreen:
Какво тук значи някаква си свобода и някакви си отнети права на някакви хора?! Възрастни умират от инсулт и рак на белия дроб (да се чете COVID-19) !!! Това е недопустимо!!!Бойко трябва да бди над тях като ангел-пазител и да ги закриля с аурата си. И така до края на дните си, ако може. Ако не, ще се измисли друго извънредно положение за СПАСИТЕЛЯ.
Факт е, че чист въздух ( колко е "чист" в големите градове е добър въпрос ) ... И слънце, са полезни за хората... Но само за здравите и леко настиналите.
Досега не знам случай човек с пневмония да се е излекувал с въздух и слънце. :roll:

А знаеш ли, какво се е случило, когато на един доктор му хрумнало по време на испанската инфлуенца да изнесе едни болни барабар с леглата на слънце извън болествотворната среда на затворените гробници?

ЦЪКИ: https://blagoevgrad-news.com/%D0%BA%D0% ... %87%D0%B8/
И не, оставяйки на страна противоречивите .. как един вирус на един нищо не му прави, даже не го усеща, друг го трупясва от раз, има нещо много простички, което знам от чичо доктор: колкото по-рано се хване едно заболяване, толкова по-голям е шанса за бързо възстановяване. Тук, както го обясняват, карантинирани, докато дойдат и преценят какво ти е и си изплезил език. После ти пишат една корона и ставаш довод за плашниците. Между другото, никъде, както в България не съм видял да се използва думата излекуван, а възстановен (recovered).

Интересно, ако нямаше никакви мерки и числата на загиналите у нас бяха като тези в Испания и Италия, дали ти нямаше да скочиш с няква хипотеза, че "евреите искат да избият българският народ" ? :?

За Тръмп и Путлер не знам, но за Боко и компания не е така. Последната е такава дивотия, брат, дано не я чете Мародийски.

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 13 апр 2020 18:36

metodito написа:А знаеш ли, какво се е случило, когато на един доктор му хрумнало по време на испанската инфлуенца да изнесе едни болни барабар с леглата на слънце извън болествотворната среда на затворените гробници?
Няма как да сравняваме 2 различни щама.
Дори да са с идентични симптоми, нямаме информация какви органи и до колко ги удрят.
Ето това е и един от основните проблеми с "ковид19"... Има толкова разнолики препоръки и информация за неговото действия, в сравнение с други грипни щамове.
Просто няма консенсус как действително работи, колко е опасен и какво точно го лекува или може да го предотврати.
Ти за друг вирусен щам чел ли си толкова теории ? :?

Отделно китайците като че ли крият нещо. Както за спецификите на самият вирус, така и за реалната картина при тях.
Това, което ме кара да мисля така е, че китайски експерти, екипировка и лекарства, са от 2 месеца в Италия.
А ефект = нулев. :roll:

metodito написа:Последната е такава дивотия, брат, дано не я чете Мародийски.

Еми теория от типа - конспирация. :lol:
Така както е конспирация, че всичко е нарочно, и че няма нищо опасно.
Дарвин е в грешка !

vvessel
Контакти:

Мнениеот vvessel » 13 апр 2020 18:56

THE G.A.M.E написа:
А "ковид19" причинява точно това - пневмония и по сложните нейни вариации.
И обостря страшно всички други здравни проблеми, пък било то просто и "вариращо кръвно".
Да, казват, че около 70 % от хората биха преболедували, сравнително без проблеми.
Битката е зад другите 30 % ...
Няма политик в световен мащаб, който би се радвал срещу неговото управление да пише - "20 % ( ако приемем, че 10 от 30-те в реална опасност все пак и те ще преболедуват ) от народа загинали от вирус".

Още един с промит мозък :cry:
Който има пневмония е в болницата. Който е здрав да си се разхожда. Както е в Щатите междувпрочем. Имам роднини там и знам от първа ръка. За Русия не знам какви са ограниченията, но в повечето европейски страни можеш да се разхождаш по паркове и край морето. Но Бойко е по-католик и от папата, нищо че имаме под 700 заразени и трийсетина починали, една трета от които със сигурност не са от вируса. И в Била и Лидъл може да се събират по 100 човека, но навън не може. Защо ли? Днес е имало опити за протести и набързо са им съставили актове. А междувременно се краде като за извънредно положение.
И като споменаваш Италия и Испания , я погледни в други страни колко човека са заразени и починали. Да речем Индия, Афганистан Пакистан, Казахстан. Как така страни, които са съвсем близо до Китай са се опазили от страшния вирус, а западна Европа е пламнала. Само западна обаче. В източна не е така. Нещо странно да ти се вижда? Или всичко е точно, щом Тръмп, Путин и Боко са казали, че ще бъде страшно. Всеки, който разполага с информация може да я използва и да си задава въпроси, а не да чака новините по тв и от щаба да му кажат какво да мисли. Страха е в основата на всяка диктатура и в момента сме точно в това положение, а оправданието е вирус, около който информацията е доста противоречива. Ако се окаже, че вируса е опасен колкото обикновен грип, както каза Майтапчийски в началото, а после странно се завъртя на 180 градуса, значи сме си просто под диктатура и в почти военно положение за кеф на Боко и дружина.

Потребителски аватар
CSKA 78

Мнениеот CSKA 78 » 13 апр 2020 19:18

Ново 20 току-що по NOVA! Според специалисти пикът на вируса предвиждан за средата на Май има само 20% вероятност! Много по вероятен е пикът в интервала- края на Юни до средата на Юли с цели 60%! :roll:
И ако това е вярно, тогава почти съм сигурен, че Извънредното положение ще бъде удължено поне до 13 Юни !

Върни се в “Свободна зона”