Тема за политика - България

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
visentii

Re: Тема за политика - България

Мнениеот visentii » 11 апр 2015 22:55

THE G.A.M.E написа:А този момент не се решава от САЩ и Русия, тези са просто марионетки на реалните играчи.

Би ли светнал непросветените, кои са "реалните играчи".

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 апр 2015 23:12

dunavfc написа:Ти или си, настина жестоко ударен мисловно от природата или просто ти е някакъв фетиш да спориш, провокираш и въобще да сереш във виртуалната мрежа !?
Кое в Украйна, Грузия, Ирак или Сирия е глобално ? Къде се срещнаха великите сили една срещу друга в тия конфликти ? И хора, като теб ще ми казват, кое е глупост и кое не ? Атеист съм, но Боже, как ги създаваш такива...

Ти сещаш ли се как започва ВСВ, не в Европа, а въобще. Ако може без гугъл!
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 11 апр 2015 23:29

Кашчей написа:
dunavfc написа:Ти или си, настина жестоко ударен мисловно от природата или просто ти е някакъв фетиш да спориш, провокираш и въобще да сереш във виртуалната мрежа !?
Кое в Украйна, Грузия, Ирак или Сирия е глобално ? Къде се срещнаха великите сили една срещу друга в тия конфликти ? И хора, като теб ще ми казват, кое е глупост и кое не ? Атеист съм, но Боже, как ги създаваш такива...

Предисторията няма никаква тежест. Ако не беше пактът между Русия и Германия, ВСВ нямаше да е факт. Полша е ключовият момент. Нито инвазията на Италия в Африка, нито анексираните от Германия територии щяха да предизвикат ВСВ.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 11 апр 2015 23:41

dunavfc написа:
Кашчей написа:

Предисторията няма никаква тежест. Ако не беше пактът между Русия и Германия, ВСВ нямаше да е факт. Полша е ключовият момент. Нито инвазията на Италия в Африка, нито анексираните от Германия територии щяха да предизвикат ВСВ.

А инвазията на Япония в Китай и Монголия? А сключеният пакт за създаване на оста Рим-Берлин-Токио? А Мюнхенското споразумение, след което Чембърлейн (знаеш кой е, нали) развява един лист и казва "Нося ви мир"? Помниш ли през коя година е Мюнхенският договор, ъм..дали е преди или след Молотов-Рибентроп? Анексирането на Австрия.. и то ли е инициирано от СССР и Сталин? Дали има нещо общо с ВСВ, или е просто невинна закачка на Райха?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 11 апр 2015 23:49

Всички неща, които си изброил със сигурност са предизвикали напрежение на много места по света, но войната на практика започва след нахлуването и разделянето на Полша, чак тогава другите велики сили прибягват към военни действия. Войната може би е била въпрос на време, но клечката я запалват Германия и Русия, всичко друго са хипотези, теории и т.н.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 апр 2015 00:01

dunavfc написа:Всички неща, които си изброил със сигурност са предизвикали напрежение на много места по света, но войната на практика започва след нахлуването и разделянето на Полша, чак тогава другите велики сили прибягват към военни действия. Войната може би е била въпрос на време, но клечката я запалват Германия и Русия, всичко друго са хипотези, теории и т.н.

Аха, а Гражданската в Испания изобщо не е проба на немската авиация и също няма нищо общо? Анексирането на Австрия, март 1938, е просто детска игра, но не и за много австрийци. Мюнхенското споразумение какво е според теб, ако не развързване на ръцете на Хитлер за експанзия, ама не става така, като са го мислили Англия, Франция и САЩ-той не тръгва директно срещу СССР, защото не е глупав, не толкова, колкото им се иска на тях. Договорът Рибентроп-Молотов пък показва, че и СССР не са мислели достатъчно, но са направили опит да отложат неизбежното.
Според Версайският договор, Германия е трябвало да има 100 000 единици войска в жива сила, никаква авиация и танкове. Когато Хитлер навлиза в демилитаризираната зона какво правят Англия, Франция и САЩ? Когато навлиза в Елзас и Лотарингия, какво правят същите тези?!

Казах ти, че не си запознат с нещата! Не съм сигурен, че знаеш коя е била демилитаризираната зона тогава!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 апр 2015 00:11

Виждам, че си бил редовен зрител на "Апокалипсис: Вотрата Световна война", което е похвално, но се опитваш да измениш историята. За последен път ще повторя, защото дискусията иначе ще се върти в едно и също русло. Нито Гражданската война в Испания, нито анексирането на Чехия и Австрия, нито нахлуването на Русия във Финландия провокират ВСВ. Тези конфликти, можеха да си останат просто локални, ако не беше пактът между Русия и Германия, които дават начало на практика на СВЕТОВНА война.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 апр 2015 00:21

dunavfc написа:Виждам, че си бил редовен зрител на "Апокалипсис: Вотрата Световна война", което е похвално, но се опитваш да измениш историята. За последен път ще повторя, защото дискусията иначе ще се върти в едно и също русло. Нито Гражданската война в Испания, нито анексирането на Чехия и Австрия, нито нахлуването на Русия във Финландия провокират ВСВ.

:mrgreen: :mrgreen: Дете наивно от гората! Анексирането на Австрия и Судетите показва ясно на Хитлер, че няма да има проблеми, ако започне нещо по-голямо. Липсата на реакция при завземането на демилитаризираната зона (това удобно го пропускаш, защото не знаеш нищо) и навлизането в Елзас и Лотарингия, без реакция от страна на Англия и Франция също му подсказват, че е силен и може да прави каквото си иска в Европа. Пактът Рибентроп-Молотов само отлага походът на Изток и поделя Полша.Хитлер е маниак, но не е глупак, вече ти го писах. Той не напада СССР преди да си е осигурил Западна Европа и най-вече Франция. Всички оръжейни заводи работят за Германия, без тези на Острова.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 12 апр 2015 00:26

Толкова ли си ограничен, че не допускаш, че и други хора, освен теб, може да са гледали, чели или просто да се се интересували по въпросът и , че не е нужно всеки да си показва знанията по дадена тема, за да бъдат хора, като теб, сигурни, че всички сме капацитети. Трябва да ти преразказвам, познанията си по история, за да си сигурен, кое е знам и кое не ? Може ли, балък, като теб да ми дава оценки, какво знам и какво не ?
Прекрасно ми изброи предисторията на ВСВ, за твое нещастие, малко от малко бях запознат с нещата и преди, твоята особа да се появи, но това не променя историята. Ако следвам логиката на разсъжденията ти, то всяка една война по света, може да бъде оспорвана, защото винаги има някаква предистория.
И в крайна сметка, какво значение имаше, кой е започнал войната, това какво трябваше да ми покаже за Третата Световна война ?

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 12 апр 2015 00:29

dunavfc написа:Толкова ли си ограничен, че не допускаш, че и други хора, освен теб, може да са гледали, чели или просто да се се интересували по въпросът и , че не е нужно всеки да си показва знанията по дадена тема, за да бъдат хора, като теб, сигурни, че всички сме капацитети. Трябва да ти преразказвам, познанията си по история, за да си сигурен, кое е знам и кое не ? Може ли, балък, като теб да ми дава оценки, какво знам и какво не ?
Прекрасно ми изброи предисторията на ВСВ, за твое нещастие, малко от малко бях запознат с нещата и преди, твоята особа да се появи, но това не променя историята. Ако следвам логиката на разсъжденията ти, то всяка една война по света, може да бъде оспорвана, защото винаги има някаква предистория.
И в крайна сметка, какво значение имаше, кой е започнал войната, това какво трябваше да ми покаже за Третата Световна война ?

Не си струва, защото ще се изпотя, а не искам!

ПП-дано го разбереш това!
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Върни се в “Свободна зона”