diplomat написа:sin4ec написа:Мачкай, лавина!
Ама ти сериозно ли? Този обявява всички разстреляни от НС за престъпници, а ти му казваш да "мачка"?
Не всички. Пък и го знам от доста години. В случая умело разчовърка въпросните 30 години преди НС, за които споменах и аз. Не може да говориш за НС, а да игнорираш Ястребино. Всъщност не той или Данка могат да определят кой е бил престъпник и кой не. За мен едно поне 50% от разстреляните са отнесли калая зарад лични мотиви или да им вземат имота-гнусно, но факт. Трябваше да разстрелят истинските изверги-а те са не повече от 20%, а другите да се оправдаят или да са с относително леки присъди. Но това са мои съждения, нямат никакво значение. Белята е станала. Връщане няма.
Баба ми геройски се е справила и не винеше никого. Тя не съдеше-аз ли да съдя? Става учителка и обучава поколения деца, видя внуци и правнуци. Докара го до 80 плюс. Какво е преживяла-тя си знае, никога не я чух да мрънка. Кого да мразя, некъв комплексиран нещастник, умрял в мъки?
Дядо ми е имал избор-да тръгне за Германия или за България. Решил е, че нищо лошо не е извършил и се връща. Барабар с жената и децата. Ако е имал гузна съвест-днес щях да съм Blaustern и да пиша в форума на Шалке...