vaskonti написа:Пак ще кажа - дори и всички тия неща да са верни, според мен е абсолютно правилно да бъде засекретено и да не се казва. Хората не са дорасли за подобен вид информация, реакцията им е непредвидима. Тук не става въпрос за човешки права и за достъп до информация, а за съвсем други неща. Уточнявам, че аз говоря за неща като живот на Луната, извънземни, кухи Земя, Луна и Слънце и неща от сорта. Изобщо не сме готови да приемем адекватно и спокойно подобни неща.
Според мен, не е така.
Познанията на обществото в последните 15-на години ( с навлизането на интернет културата ) ... Са се повишили значително.
Мисля, че почти никой не би останал изненадан, ако утре се съберат Управляващите най-влиятелните Държави в света и заявят, че има извънземни, и те посещават Земята ежедневно.
Давам пример с извънземни, защото те звучат най-фрапиращо от всички общоизвестни "конспирации".
Не смятам, че ще възникнат някакви метежи, бунтове, митинги и т.н.
Другаде е проблема, за да се крият някои неща.
Като например, вземаме това, че е направено хипотетично признание от "Елита" на Планетата, че има извънземни, не само в нашата Система, но и на нашата Планета.
От едно такова признание, ще възникнат изключително неприятни въпроси за властимащите.
- Защо са пазили толкова дълго тази тайна ?
- Дали са пазили толкова дълго тази тайна, защото въпросните извънземни са споделили технологии с Правителствата.
- Ако е имало контакти с извънземни, в какво по-точно са се състояли те.
Това са малка част от неудобни въпроси, на които ще трябва да отговарят някои.
А ако "случайно" се окаже, че много развити извънземни са работили с Правителства, но само с тези, на определени Държави.
Да речем, имали взаимоотношения със САЩ, Русия и Китай.
Как ще реагират на това страни, като Германия, Великобритания, Франция, Австралия, Канада, Япония ...
Аз си мисля, че именно подобни въпроси и неща притесняват някои, за да се каже истината.
Масовите безредици и неподчинение, спокойно можем да ги изключим като заплаха.