Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Властта изригна срещу референдум за изборните правила

Мнениеот Viktor4o_Rs » 30 яну 2014 20:50

RedeviL написа:
Logical person написа:
RedeviL написа:Ми аз го зададох този въпрос - защо Борисов не говореше за задължително гласуване, когато властта беше в ГЕРБ, ама отговор няма... Иначе и аз съм за идеята с ваучерите!

Защото тогава не му е било изгодно, а сега му е изгодно. Това няма никакво значение, защото референдум по тези въпроси е изгоден и желан от народа. Следователно трябва да се проведе. Едно нещо ако е правилно се прави, ако не е правилно не се прави, без никакви конюнктурни сметки на кого от политиците му е изгодно или не.

Не мога да кажа, че подобен въпрос е изгоден или желан.. Никога не съм смятал за правилно да се говори от името на народа! Лично аз бих гласувал на един подобен референдум, но честно казано нямам чак толкова обширен мироглед върху обществените настроения, че да твърдя с лекота какво е желанието на народа.

Разбира се, че е изгоден и желан - и февруарските, и юнските протести имаха подобни искания. Само гледай колко бързо ще се съберат 500 000 подписа за референдум.
Изображение

Потребителски аватар
viali69

Мнениеот viali69 » 30 яну 2014 20:54

В резюме за трите предложения на Роско:
1. Задължително гласуване - против. Задължително по време на демокрация ... Не, благодаря !
2. Електронно гласуване - далеч по-напреднали държави от нашата се отказаха от това гласуване заради възможността от злоупотреби и фалшификация на вота. А, тук хакерите ни са царе ...
3. Мажоритарни избори - безсмислица. Всички кандидати у нас са партийни или след избирането им стават зависими от партиите. Факт !

Роско само вдигна малко рейтинга си сред наивниците. Дори да има референдум - той просто няма да мине. Популист е Роско. Демагог !
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 20:55

Viktor4o_Rs написа:БСП са адски жалки, те сами си признават, че разчитат на бабичките, циганите и ниската избирателна активност. Иначе никакви идеи, никакви концепции, нищо, с което да привлекат избиратели :lol: Щом Маяма Нолова казва, че и Витков може да ги бие на избори, какво да говорим ? :mrgreen: Сами се знаят колко струват.

Там е работата, че се знаят колко струват, знаят си и слабите спатии. За разлика от други. Не знам на кого разчитат, но знам, че въпреки протестите и някои грешки в управлението си, са първа политическа сила, и то с разлика. Което навява на доста размисли. Подценяването им е страшна грешка, за която много партии и политици са платили висока цена, говоря и в далечен исторически план, и днес! И за мен тая истерия с АБВ е тяхна добре обмислена стратегия, от която ще излязат още по-силни. Те на практика са единствената реална политическа партия в момента-замисли се по въпроса! Колко пъти бяха почти на колене, и пак възкръсваха... Тая работа не става ей-така, нито са жалки, нито са само бабички. И никога не знаеш каква карта ще извадят от ръкава. Това е истината.
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 30 яну 2014 21:07

Logical person написа:Първите реакции са панически и нескопосани. Първите опорни точки са на махленски език. Предложението ги свари много неподготвени и самото предложение е от такова естество, че е трудно да го атакуваш без да пострадаш. След всяко подобно нещо, все повече се разкриват зависимите, поддръжниците и скритите лимонки. Ето например Маргарита Попова се оказва, че е била колежка и са работили в една стая с майката на Пеевски. Тя го раздаваше герберка, после неутрална, сега и лъсна същността. Активираха и Петър Стоянов да хвали Бареков. Костов направи всякакви пируети за да не каже и дума срещу Пеевски. Всички прикрити лека полека се разкриват. Разделителната линия се очертава все по-ясно.

Неподготвени? БСП? Ама ти сериозно ли? Та Цецка преди няколко дни развиваше тез тези в спор с Мая Милфа!
Сори, но това не е диспут, а запалянковщина. Вие не съдите по право, а запалянковски. Вие се изказвате анти БСП не по право, а по дифолт! Точно този дифолт отдавна казах, че е грешката на протестите, което ги доведе до позорен крах, ама няма кой да слуша! Срещу кабинета не спорите с аргументи и с логика, а с крясъци, ултиматуми и първична омраза. Така няма да стане, но това си е ваш проблем.
А такова клеймене на вредителите, като в този ти пост, и Сталин би му завидял... Машалла, после викате на БСП, че били комунисти? Само се погледнете отстрани, и не се учудвайте, когато в анкетите името им е начело! Дерзайте!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 30 яну 2014 21:10

viali69 написа:В резюме за трите предложения на Роско:
1. Задължително гласуване - против. Задължително по време на демокрация ... Не, благодаря !
2. Електронно гласуване - далеч по-напреднали държави от нашата се отказаха от това гласуване заради възможността от злоупотреби и фалшификация на вота. А, тук хакерите ни са царе ...
3. Мажоритарни избори - безсмислица. Всички кандидати у нас са партийни или след избирането им стават зависими от партиите. Факт !

Роско само вдигна малко рейтинга си сред наивниците. Дори да има референдум - той просто няма да мине. Популист е Роско. Демагог !

Би ли гласувал за мажоритарен кандидат необвързан с никоя партия или не? И как установи, че е безмислица?
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 30 яну 2014 21:16

Прочетох доста мнения!Много спорово за проценти,бсп,герб,атака,дпс,президенти схеми и други такива! :shock:
Хора,референдума е за НАС да решим как искаме да избираме народните представители!Всеки трябва да прочете и да премисли,когато разбира се има информация!Вие тука пак за партии спорите!Ужас!Нали това искаме да избегнем :? !?

Потребителски аватар
Red Warrior
Контакти:

Мнениеот Red Warrior » 30 яну 2014 21:27

Виали, как така не беше опасно да се преброим през интернет, не е опасно хората да банкират и пазаруват по интернет, но видиш ли някакви страшни хакери като този от аватара ти ще фалшифицират изборите? Това ще да е някой костинбродски хакер. :lol:
Пиеш ли вода, мисли за извора. - китайска мъдрост

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 30 яну 2014 21:28

sin4ec написа:
Logical person написа:Първите реакции са панически и нескопосани. Първите опорни точки са на махленски език. Предложението ги свари много неподготвени и самото предложение е от такова естество, че е трудно да го атакуваш без да пострадаш. След всяко подобно нещо, все повече се разкриват зависимите, поддръжниците и скритите лимонки. Ето например Маргарита Попова се оказва, че е била колежка и са работили в една стая с майката на Пеевски. Тя го раздаваше герберка, после неутрална, сега и лъсна същността. Активираха и Петър Стоянов да хвали Бареков. Костов направи всякакви пируети за да не каже и дума срещу Пеевски. Всички прикрити лека полека се разкриват. Разделителната линия се очертава все по-ясно.

Неподготвени? БСП? Ама ти сериозно ли? Та Цецка преди няколко дни развиваше тез тези в спор с Мая Милфа!
Сори, но това не е диспут, а запалянковщина. Вие не съдите по право, а запалянковски. Вие се изказвате анти БСП не по право, а по дифолт! Точно този дифолт отдавна казах, че е грешката на протестите, което ги доведе до позорен крах, ама няма кой да слуша! Срещу кабинета не спорите с аргументи и с логика, а с крясъци, ултиматуми и първична омраза. Така няма да стане, но това си е ваш проблем.
А такова клеймене на вредителите, като в този ти пост, и Сталин би му завидял... Машалла, после викате на БСП, че били комунисти? Само се погледнете отстрани, и не се учудвайте, когато в анкетите името им е начело! Дерзайте!

Какво да говорим, щом се съди за същността на някого по това с кого е работил или пък щом Петър Стоянов, който дава интервюта от дъжд на вятър, е решил да изкаже собствено и малко по-различно мнение по въпроса, значи някой го е активирал..

Потребителски аватар
svence
Контакти:

Мнениеот svence » 30 яну 2014 21:34

BRF написа:Прочетох доста мнения!Много спорово за проценти,бсп,герб,атака,дпс,президенти схеми и други такива! :shock:
Хора,референдума е за НАС да решим как искаме да избираме народните представители!Всеки трябва да прочете и да премисли,когато разбира се има информация!Вие тука пак за партии спорите!Ужас!Нали това искаме да избегнем :? !?

+1
Обясни на Виали, че точно този референдум няма нищо общо с каквито и да било избори. Това ще е втория референдум в новата история на България, но реално това ще е първия, в който народа трябва да реши нещо, което би било в полза за него, а не като ядрения референдум. Трябвало ли да се развива ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала? Тоя въпрос, ако го зададеш на някой по неграмотен ще има "ко, ко речи?" Кво ти разбира бай Иван от горния етаж от ядрена енергетика. Егати малумния референдум беше. Нали тия кратуни в парламента сме ги пратили там за да решават те толкова важни въпроси. Нито съм ядрен експерт, нито финансист, нито еколог, нито инжинер, че аз да мога точно и правилно да преценя този въпрос.
Докато сега дори за неграмотен са ясни въпросите.
Левскар да си, братко, е дума велика. Левскар да си, братко, е чест !

Потребителски аватар
v.r.s.
Контакти:

Мнениеот v.r.s. » 30 яну 2014 21:39

sin4ec написа:Много шум за нищо е този референдум. Вносителят му и поддръжниците знаят прекрасно, че това е бита кауза. Дори и да го инициират , 51 % са непостижим праг. Да не говорим, че е достатъчно БСП и ДПС да заявят на симпатизантите си да не гласуват, за да го обезсмислят тотално.
Но това са подробности. За мен целта на мероприятието е неприемането на новия изборен кодекс, както и евтин популизъм. Росица можеше да предложи тези въпроси по времето на ГЕРБ, но нещо не се е сетил, явно... Че Цецка и РБ ще играят по неговата свирка, е ясно. За мен лично референдум трябва да има, и не само по тази тема. Но май месец не виждам как ще стане. Процедурата е дълга и няма време за обсъждане на проблемите. Аз лично бих гласувал на референдума, но е много важно въпросите да са ясно формулирани. Ще видим.
Инак по поставените въпроси. Задължителното гласуване-аз винаги гласувам, това не ме касае. Но определено ме дразнят задължителните неща, а и ефектът от тях е спорен. Ще се вдигне активността, но урните ще се напълнят с нарисуваникурища, празни бюлетини, свастики, псувни и прочее творби на изкуствоведци. Виж, идеята на ГЕРБ с ваучерите не е толкова лоша-това може да заинтересува хората. Така или инак аз по този въпрос бих се въздържал.
Мажоритарен вот-съгласен.
Електронно гласуване. В България-категорично не! Бих го приел, само ако чуждестранна фирма го проведе, инак в никакъв случай! Нямам особена вяра на никой управляващ и на корумпираните чиновници в БГ. Всеки кадърен хакер ще влезе вътре и ща стане манджа. Ако пък му подадат малко инфо какво да прави, майка плаче. Ако чужденци организират и броят всичко-да, инак-не!

Има ли значение от кой и кога е предложен този референдум, нали Атака беше партията която призоваваше за се въведе задължителното гласуване, какво като това предложение е дошло от президента и ГЕРБ го подкрепя? След като отговаря на вижданията на Атака, защо изведнъж Сидеров се обяви против? Това е едно от нещата които харесвах и ми допадаха в идеите на тази партия, но се оказа, че всичко е само на думи за пред хората. Ако това предложение беше дошло от Сидеров отново ли щеше да го обявиш за популизъм? Един политик и държавник държи и отстоява принципите и вижданията си и когато предложените от опонента му неща съвпадат с това което е говорил и искал и той е нормално да гласува За, независимо, че предложението е дошло от друг. Но когато се обявиш против това, което си прокламирал с години и си прокарвал като идеи, само защото е предложено от друг, това е шизофренично поведение. Още повече когато преди това си дал властта в ръцете на етническата партия, против която уж си се борил и с гласовете на националистите си влезнал в парламента.

Грозно и жалко е поведенито на Сидеров, който добре знае, че вече е свършен като политик и ще подкрепя ДПС и БСП докрай, но поне истинските националисти не би трябвало да са против това предложение за задължително и електронно гласуване.

Върни се в “Свободна зона”