Извинявам се за късния час, но чак сега стигнах до АФК Наздраве.

Не знам кога ще играем по турнири и прочие, но мисля, че на следващата среща трябва да се разберем за няколко основни неща. Първо и най-важно - за какво ще играем? Тук има три варианта - на олимпийския принцип, за правилен футбол пък каквото стане или за титли? Последния явно отпада, без да ми се сърди някой, но в отбора няма достатъчно потенциал за спечелване на титли и купи. Дано стане, но не ми се вярва. Това е скромното ми мнение и е на база отборите и играта в АМФЛ и някои други турнири. Така - олимпийския принцип ... абе, принципно аз съм ок с тоя вариант, но ми се струва, че след 2-3 загуби с двуцифрени резултати ще откажат доста от хората да идват занапред. Така, стигнах до третия вариант - да се опитаме да играем играта както трябва, пък ако можем ще победим, ако не ще пием по една бира и отиваме на следващия мач.

На мен това ми звучи най-логичното. Обаче, при този вариант ни трябва тренер или поне човек, който да казва състава и говори на играчите. Ама не просто да бърбори глупости, а да напътства играчите ... абе с две думи - да разбира играта.

Тук идва и следващия проблем - състава и смените. Ако изберем този вариант/визирам варианта с нещо като тренер/ ще има доста сърдити и от там може също да има отлив от желаещи. За съжаление или не, трябва да се върви на някъде. Ако решим да се ротираме по равно време на терена - трудно ще видим победа. Нито ще можем да се опознаем, нито да свикваме толкова бързо с промените по време на самата игра, нито можем да разчитаме на равностойни смени. Пък и до колкото съм запознат във форум лигата има ограничен брой смени т.е. така или иначе няма да играем всички в един мач. Тук трябва да се намеси някой от баш организаторите на отбора и да вземе диригентската палка. Хваща едно от решенията, ние се съгласяваме с него и почваме да спазваме правилата.

За мача миналата сряда - ами вярно бяхме много хора, ама на мене ми хареса. Ще видите в мачовете, че добрите отбори са организирани добре и играта ще е подобна на тази от срядата т.е. малко място, доста брак и минимални шансове някоя "звезда" да изтича 20 метра и да вкара гол.

)) Дори и да го има ще е пълна случайност. Най-много ми харесаха опитите да играем подредено и всеки да си знае мястото. Верно, не моменти не се получаваше, ама това е начина. Трябва да сме спокойни, да се подреждаме правилно, топката да върви по земя, на крак, без излишни задържания и/или безсмислени рейдове по 15-20 метра ... просто щото то на мач няма да се случи. И след гол в нашата и/или противниковата врата да си продължаваме нашата си игра ... не да се юркаме да изравним и да ни закопаят или пък като поведем всички се юркат в наказателното на противника, забравили че имат собствена врата. И нещо, което все още не сте "усетили" в досегашните мачове - фауловете. Еми, вервайте ми, че няма добър отбор, при който да задържате излишно топката или да изтичате 10-15 или 20 метра без да ви "подритнат". За съжаление или не и това е част от играта, която и ние трябва да научим. Както е в наш ущърб, така може и да е в наш плюс.
Айде мислите ... и ... лека нощ от мене!