v.r.s. написа:vaskonti написа:Ами и аз повтарям, че не е редно аз да доказвам, че нямам сестра. Този, който го твърди, той да докаже, че имам, пък аз после ще го мисля.
Ти твърдиш.... статията в тази тема твърди, че чиповете ще са задължителни, но не просто това, ами и ще ни следят с тези чипове къде ходим и какво правим. До сега не видях нито едно доказателство по въпроса. Аз казах защо на този етап смятам, че тези чипове не ме притесняват - просто се придържам към правилото на Окам, което за мен е най-правилния подход по принцип. А понеже те виждам с каква убеденост твърдиш за какво и как всъщност ще се използват тия джаджи, затова искам да ми дадеш поне едничко доказателство! До момента, обаче, няма и намек за такова, само голи приказки!
Само по себе си всяко действие или бездействие може да бъде потенциално опасно. Чиповете не правят изключение, естествено. Но да се заклеймяват на общо основание едва ли е най-добрия подход.
И как искаш да ти бъде доказано, че целта на тези устройства е проследяване и тотален контрол. Нали не очакваш тези които ги създават да излезнат с декларация, че това ще е тяхното предназначение. Каква е официално задачата на ЦРУ, не е ли да разузнава и следи за националната сигурност на САЩ и предотвратява заплахи от враговете на страната. Това е официално, но се оказа, че са подслушвани и следени управляващи на страни от ЕС, партньори на САЩ и скандала е огромен. Преди да се разкрие този скандал имало ли е доказателства, че това се случва и като не е имало, как ти искаш такива за чиповете и за нещо което ще се случи в бъдеще? Човек трябва да може да разсъждава и прави изводи от реалният живот, а аз виждам борба за надмощие и контрол без подбиране на средства. Следене, подслушване, политически убийства и преследвания, смачкване на противниците си икономически, личностно чрез компромати и физически. Създаване на закони в които ти се гарантират права, но когато са в ущърб на управляващите и станеш опасен за тях те изкарват наркоман, платен и т.н., с няколко думи следване на опорни точки, както бяха компроментирани протестите в България.
Какво по голямо доказателство за случващото се в САЩ искаш, от разкритията и думите на Сноудън:
"Искам да жертвам всичко, защото не мога съзнателно да позволя на американското правителство да унищожи личната неприкосновеност, интернет свободата и основни свободи за хората по света с тази мащабна машина за следене, която те тайно градят. Единственото, от което се страхувам, са вредните ефекти върху семейството ми, на което аз никога повече няма да мога да помагам. Това ме държи буден през нощта".
Това не са ли думи на човек, който е видял с очите си какво се случва и САЩ го обявиха за шпионин, като е заплашен със затвор ако бъде върнат в САЩ. Този човек се жертва и показа истинската същност на САЩ и стремежа на определен кръг хора за тотален контрол. Както и интервюто с Аарън Русо, в което говори за приятелството си с Рокфелер и целта им за тотален контрол, чрез поставяне на чипове.
Тези двамата са черпили информация от първоизточника и са я обявили, какво друго доказателство да се иска?
И не са само те, през годините и вековете е имало и други хора обявили информация за тайното общество, какъвто е бившия масон кап. Уилям Морган , който издава книгата “Примери за масонството от един от братята, който му посвети тридесет години от живота си” и заплаща с живота си за тези разкрития. След неговото убийство се надига антимасонско движение в САЩ и са разтурени около 2000 масонски ложи.
Това са факти, които потвърждават стремежа към Нов Световен Ред, от определен кръг хора, дори точно това е написано и на масонският символ всевиждащото око на недовършена пирамида, поставен на долара.
Не зная какви по-голями доказателства искаш от това което се е случвало и се случва и в момента?
Ами щом нямаш проблем да вярваш на едни голи думи, вярвай си, твоя работа. Това, че Сноудън казва неща, които съвпадат с твоето виждане на нещата изобщо не може да бъде доказателство за каквото и да било, но това е според мен. А как искам да бъде доказано, абсолютно все ми е тая. Най-малкото, което искам, е нещо различно от думи и приказки, подплатени за тежест със "саможертва". До тук няма нищо по съществено от апокалиптични разкази, книги на "очевидци" и тем подобни. Щом на вас това ви е достатъчно...ок.