El Grande Capitan написа:Виж бе Глупи, единственото което ти е отказано всъщност е да живееш постояно в Оранжерията, не ти е отказано обаче в един момент, ако внимаваш в картинката и не правиш още глупости,да се върнеш там един ден, от тебе си зависи...
И това ми е отказано заради двама човека, които всъщност не са съществували и са откраднали една ябълка.
И без това животът е по-ценен, ако е само един, така че те оставям теб да отиваш в оранжерията. Аз през това време ще съм на Мария Луиза или Рогошко шосе.

El Grande Capitan написа:И не не вярвам че сме произлезли от Адам и Ева, обаче за разлика от теб знам какво е метафора и като чета религиозни книги,не ги чета както ти четеш програмата за следващия кръг в първенството-демек буквално,сещаш ли се?
Ама разбира се, че не бива да приемаме буквално разказаното в Битие например. Проблемът е, че сами избираме в кои фрагменти от Писанието да вярваме и кои да "отписваме" като символи и алегории. Въпросният подбор ще е въпрос на личен избор, какъвто впрочем е и решението на невярващия да следва този или онзи морален принцип в зависимост от обстоятелствата, без да търси някакви абсолютни основания. Та в този контекст интересно е по какви критерии преценяваш кои пасажи са "символични" и кои следва да се приемат буквално? И ако историята за Ааам и Ева трябва да се приема само в символичен план, то какво излиза - Иисус доброволно е приел изтезанията и кръстната смърт, за да бъде наказан за символичния грях, извършен от някакъв си несъществуващ индивид!