Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Анкета: Доволни ли сте от управлението на ГЕРБ?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Re: Станишев: Бедността, която създаде ГЕРБ е страшна

Мнениеот W84me » 10 сеп 2012 11:45

wire написа:Абе, имаше един малък(на ръст и манталитет) човечец с очила, който водеше едно предаване и казваше, че българите са малък, но изключително прост народ...
В момента в България управляват изключително комплексирани и некомпетентни хора на всички нива! Държавата се съсипва по начини, които даже не знаете, че може да съществуват. Всички крадат, но тези, сегашните, го правят нагло, явно и в големи размери. Слепи ли сте, прости ли сте или просто не искате да си признаете, че пак сте излъгани?
Да, в София има работа и само този, който не иска да работи не работи. Да, Бургас го ремонтират, все пак от там ще минава някой и друг тръбопровод с гориво или вие не го знаехте това?! Защо мислите с приоритет е една определена магистрала? А в другите градове знаете ли какво е? Знаете ли, че във Варна се работи за по 500лв., а наемите доближават тези в София? Знаете ли, че Варна е заприличала на лунен пейзаж по улиците - кратери,дупки - морската столица на България? А знаете ли какво става в градовете с новоизбрани кметове на ГЕРБ?! Заслужаваме си го този тиквоч, който ни управлява, щом има още заслепени от него...

п.п. С европейски фондове турски фирми строят българските магистрали и къде точни е ползата за българската икономика?

Във Варна за 500 лева работят малко хора! Масово се работи за 350-400 лева! Цените са около космическите, инфраструктурата запада! България не е София, това трябва да го разберете! Къде е Шенген, нали щяха да ни приемат преди 2 години? Къде е Мишо "Бирата"? Къде са "Наглите"? Цялата политика на правителството е въздух под налягане.
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
ehh
Контакти:

Мнениеот ehh » 10 сеп 2012 12:16

wire написа:
gzagorov написа:
wire написа:Абе, имаше един малък(на ръст и манталитет) човечец с очила, който водеше едно предаване и казваше, че българите са малък, но изключително прост народ...

[offtopic]С вълшебната пръчка щях да се завъртя и всичко да е наред ;) А ти как ще направиш така, че средната заплата да е 2000лв.(1000 евро) и да не сме най-бедните в Европа(не само в ЕС)?[/offtopic]

Турските фирми навлязоха в България, когато тиквоча започна да стой Люлин с държавни пари като кмет на София ;)
Започна обратно,а нищо не каза за другите точки, освен тъпия ти въпрос за Варна. Аз ако бях премиер....ама не съм, а там е той, затова го избрахте, за да се оправим, а не да се питаме "ти какво ще направиш, ако беше..."

Ами да, де - човекът ти отвръща в твоя стил. Ти нападаш някой, той защитава някой, аз нападам трети... т.е. всеки коментира от неговата си гледна точка и напада тези, които не са му приятни. Идеята е в това, някой да даде предложение, как да се подобри обстановката, кой би я подобрил, има ли въобще кадри в България и т.н.
Sisi 1914 написа:Посветих 1 кючек, на футболистите на Левски!

Sisi 1914 написа:Кашчей, не ми лази по-нервичките!

Потребителски аватар
ZinedineZidane
Контакти:

Мнениеот ZinedineZidane » 10 сеп 2012 12:20

Изберете си пак БСП...
Ако някой ми обясни как точно за 3 години се оправя нещо, което е докарано до тотален колапс, ще го поздравя.
Ако не друго, то ГЕРБ започна от там, откъдето трябва да се започне - от пътищата. Няма развитие ако няма пътища, набийте си го в главите. И въобще, за малкото време, през което са на власт ГЕРБ направиха неща, които НИКОЙ не започна дори през последните 15 години, НИКОЙ. Феновете на червената "партия", моля напомнете ми какво се случи през няколкократните управления на любимците ви. Какво?
Само не започвайте с цени, заплати и пр. Ако не сте забелязали, в последните години цяла Европа е в затруднено положение. Тогава, когато трябваше да се усвояват средства, тогава започна кризата. България нямаше как да я подмине. Но това е мноого дълга тема и няма смисъл от писане по нея.
Последно да попитам? Помните ли колко проекта за стотици милиони евро бяха изтървани по времето на тоя боклук с очилцата? Помните ли? Това чия вина е? На ГЕРБ?
Лошото е, че личността ББ бърка в задниците на много хора. Но няма вариант да се случи нещо положително ако някой не тропа по масата, не налага мнение и не се държи като господ, пък ако ще и да е див селянин. Такъв ни е манталитета и сами сме си виновни!
Ботев (Пд) зарадва България, "жълто-черен" ураган отвя казахстанци!

Потребителски аватар
gzagorov
Контакти:

Мнениеот gzagorov » 10 сеп 2012 12:24

wire написа:[offtopic]С вълшебната пръчка щях да се завъртя и всичко да е наред ;) А ти как ще направиш така, че средната заплата да е 2000лв.(1000 евро) и да не сме най-бедните в Европа(не само в ЕС)?[/offtopic]

Турските фирми навлязоха в България, когато тиквоча започна да стой Люлин с държавни пари като кмет на София ;)
Започна обратно,а нищо не каза за другите точки, освен тъпия ти въпрос за Варна. Аз ако бях премиер....ама не съм, а там е той, затова го избрахте, за да се оправим, а не да се питаме "ти какво ще направиш, ако беше..."

Турски фирми има в България още от 90-те години, ама нищо. Въпросът ми за Варна изобщо не е тъп, но отговорът ти ме навежда на мисълта, че не разбираш нищо от политика. Аз също не съм специалист, но знам че правителството не може ей така да вдигне заплатите, за благото на народа. Още повече, че делът на частния сектор сред работодателите е огромен. ПРАВИТЕЛСТВОТО НЕ УВЕЛИЧАВА ЗАПЛАТИТЕ В ЧАСТНИЯ СЕКТОР. То създава условия за това. Знаеш ли, че аз работя във фирма в производствения сектор, която всеки ден се модернизира, все нещо се строи, излива се бетон и т.н., но от 3 години заплатите на хората не са пипани. Парите валят, вижда се че ги има, а шефът казва че заплатите няма да мърдат и "на който не му изнася, да си ходи". Къде е Бойко в цялото това уравнение? Народът ни е мършав, ние все с правителството се оправдаваме, за да не виним себе си. Тоя кмет на Варна аз ли съм ви го избрал?
Друго, събирането на всичко в един град (София) не е от полза на другите градове (например Варна) и води до тяхното изоставане. Това е първото правителство, което решава да изнесе поне част от "материала" извън столицата и среща небивал отпор.
Спирам дотук, защото дори на мен започва да ми се струва, че съм нещо като адвокат на ГЕРБ. А не съм? Просто мисля, че комунягите, които към днешна дата май са единствената алтернатива, са по-голямото зло. Можеш ли да се сетиш за нещо, което да са сътворили като демократично правителство, нещо, което да е останало след тях, както се казва за поколенията. Може и да пропускам нещо, но аз не се сещам за такова? И те крадат, а нищо не правят.
noo написа:И колко в пъти са повече усвоените средства? Щото от Евростат казват, че сме на последно място по усвояване. Или викаш една лъжа повторена 100 пъти вече става истина?

Посочи ми къде съм написал на кое място сме по усвояване. Аз сравнявам с предното правителство, като между другото на ГЕРБ не им е било трудно да ги задминат по този показател. Може да прочетеш ->това<-. После може да си поговорим за повторенията на лъжите и да похвалим "вездесъщия" Станишев.
ehh написа:
wire написа:[offtopic]С вълшебната пръчка щях да се завъртя и всичко да е наред ;) А ти как ще направиш така, че средната заплата да е 2000лв.(1000 евро) и да не сме най-бедните в Европа(не само в ЕС)?[/offtopic]

Ами да, де - човекът ти отвръща в твоя стил. Ти нападаш някой, той защитава някой, аз нападам трети... т.е. всеки коментира от неговата си гледна точка и напада тези, които не са му приятни. Идеята е в това, някой да даде предложение, как да се подобри обстановката, кой би я подобрил, има ли въобще кадри в България и т.н.

Аз затова го попитах какво ще направи, ако има власт, а той ми отговаря нещо, свързано с Хари Потър. После правителството виновно...
Лицензионната комисия при БФС:
Въз основа на предоставените документи, с решение от 30.06.2016 година, се изменя издадения лиценз, както следва:
1. Наименованието „ПФК ЛИТЕКС ЛОВЕЧ" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - “ПФК ЦСКА - СОФИЯ" ЕАД.

Ivo-Chernomoretz
Контакти:

Мнениеот Ivo-Chernomoretz » 10 сеп 2012 12:51

ZinedineZidane написа:Изберете си пак БСП...
Ако някой ми обясни как точно за 3 години се оправя нещо, което е докарано до тотален колапс, ще го поздравя.
Ако не друго, то ГЕРБ започна от там, откъдето трябва да се започне - от пътищата. Няма развитие ако няма пътища, набийте си го в главите. И въобще, за малкото време, през което са на власт ГЕРБ направиха неща, които НИКОЙ не започна дори през последните 15 години, НИКОЙ. Феновете на червената "партия", моля напомнете ми какво се случи през няколкократните управления на любимците ви. Какво?
Само не започвайте с цени, заплати и пр. Ако не сте забелязали, в последните години цяла Европа е в затруднено положение. Тогава, когато трябваше да се усвояват средства, тогава започна кризата. България нямаше как да я подмине. Но това е мноого дълга тема и няма смисъл от писане по нея.
Последно да попитам? Помните ли колко проекта за стотици милиони евро бяха изтървани по времето на тоя боклук с очилцата? Помните ли? Това чия вина е? На ГЕРБ?
Лошото е, че личността ББ бърка в задниците на много хора. Но няма вариант да се случи нещо положително ако някой не тропа по масата, не налага мнение и не се държи като господ, пък ако ще и да е див селянин. Такъв ни е манталитета и сами сме си виновни!

+1 Много прав !

Потребителски аватар
rumbata
Контакти:

Мнениеот rumbata » 10 сеп 2012 13:01

Вчера гледах интервюто на бай Тошо от 1998 г. във "Всяка неделя". Той каза нещо много правилно - че политиците не мислят за народа. Ако мислят за народа и изпратят поне няколко политици от предишни правителства зад решетките, тогава нещата може и да потръгнат. Препоръчвам ви да прочетете как действат в Еквадор:

http://forum.xnetbg.com/index.php/topic,21021.0.html

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 10 сеп 2012 14:27

ZinedineZidane написа:Изберете си пак БСП...
Айде стига с тези пътища. При предното правителство са построени над 110 км магистрали, а сега ако се изпълнят обещаните километри ще бъдат около 120 км. Но след като се режи лента за всеки построен километър магистрала (за някой по два пъти), нормално е да мислят хората, че много се строи. А къде го виждаш това развитие? За твое сведение чуждестранните инвестиции последните 3-4 години са в отрицателен размер. (при предните за 4 години са 25 млд евро). Да не сме говорили за заплати и цени, ами за какво да говорим? За времето и пейзажа ли? Ами какво ще кажеш за безработицата, за убиването на дребния бизнес, за здравеопазването, за образованието, за корупцията, за бедността. Аман от платени агитатори.

Потребителски аватар
noo
Контакти:

Мнениеот noo » 10 сеп 2012 14:40

gzagorov написа:
wire написа:[offtopic]
noo написа:И колко в пъти са повече усвоените средства? Щото от Евростат казват, че сме на последно място по усвояване. Или викаш една лъжа повторена 100 пъти вече става истина?

Посочи ми къде съм написал на кое място сме по усвояване. Аз сравнявам с предното правителство, като между другото на ГЕРБ не им е било трудно да ги задминат по този показател. Може да прочетеш ->това<-. После може да си поговорим за повторенията на лъжите и да похвалим "вездесъщия" Станишев.
Влизаш в google, пишеш "усвояване на еврофондове", още първата статия показва истината http://novinar.bg/news/pak-sme-sred-poslednite-po-usvoiavane-na-evrofondove-_MzgxNzsxMTM=.html А тя е безмилостна

Потребителски аватар
luxorus
Контакти:

Мнениеот luxorus » 10 сеп 2012 15:53

Ето убийците на българските ценности и вашите герои,господа комунисти и социалисти.

Сергей Дмитриевич Станишев е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, СССР (днешна Украйна). Син е на Димитър Яков Станишев - бивш секретар на Централния комитет на Българската комунистическа партия, отговарящ за международните връзки на БКП, и на професор Дина Сергеевна Мухина, от Факултета по славянски филологии на СУ. Има един по-голям брат, роден 1952 г. - архитект Георги Станишев.

Средното си образование завършва в 35 СОУ "Добри Войников" в София. През 1989 г. Станишев завършва с отличие Историческия факултет на Московския държавен университет, според публикации в пресата с дипломна работа на тема „Ролята на униформата за бойния дух на военнослужещите в Червената армия“.[2][3] Пет години по-късно защитава докторска дисертация на тема „Система на служебното повишение на висшите граждански чинове в Русия и нейната еволюция във втората половина на 19 век“.[4] През 1998 г. специализира по политически науки (Московска школа за политически изследвания), а в периода 1999-2000 г. - по международни отношения (Лондонска школа за икономика и политически науки), където защитава научно изследване на тема "Съвременна външна политика на Русия".

Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г.

Ахмед Доган
Ахмед Доган е роден на 29 март 1954 година в село Пчеларово, област Добрич, но изкарва голяма част от ранното си детство в село Дръндар, област Варна.

Доган е избиран за депутат във всички Народни събрания след 1990 г., но системно не посещава парламентарните заседания, въпреки че е задължен да присъства според Правилника за устройството и дейността на Народното събрание.[5] По този повод обяснява, че използва това време за по-полезни дейности.
Агентурна дейност

С Решение № 14 от 04.09.2007 г. на Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на БНА се оповестява агентурната дейност на Ахмед Демир Доган в качеството му на агент с псевдоними "Ангелов", "Сергей" и "Сава" [6]. Според решението на комисията, документите, въз основа на които е установена принадлежността му към органите на ДС вкючват собственоръчно написана и подписана декларация за сътрудничество; собственоръчно написани агентурни сведения; документи за получени възнаграждения; разходни документи, отчетени от оперативния работник; документи от ръководилите го щатни служители; рег. бланка; картони обр. 1 и 3; лични и работни дела Ф.1, а. е. 7576-10 тома [6].
Скандали

През 2004 г. е награден от президента Георги Първанов с орден „Стара планина“ I степен „за заслуги към етническия мир и демокрацията в България“. Три месеца по-късно обявява, че връща ордена, след като Първанов награждава със същия орден и главния прокурор по времето на Възродителния процес, Васил Мръчков.[7] Впоследствие, Георги Първанов изменя собствения си указ и награждава Васил Мръчков с орден Кирил и Методий.

При предизборната си кампания за Парламентарни избори 2005, заявява в предаването Шоуто на Слави по bTV, че финансирането на партията му, както и финансирането на всички други политически партии, става чрез „обръч от фирми“.[8][9]

По време на предизборната кампания за парламентарни избори в България (2009), като лидер на коалиционно управляваща политическа сила, на власт от 2001-до 2009 година, заявява на митинг в село Кочан, че той разпределя "порциите на финансирането в държавата".[10]
I'M BLIND!IMPRESS ME!

Tony_CSKA
Контакти:

Мнениеот Tony_CSKA » 10 сеп 2012 16:13

Първо искам да поздравя автора на темата, защото му е първата незаключена :lol:

Та по темата виждам, че се е завихрила една абсолютно безмислена дискусия на тема кой от няколко некадърници, които си водят една медийна война, а всъщтност си играят заедно е по-добре да ни управлява... Каква е разликата? Били сме бедни? Ще забогатеем ли при Серго? Не! А при Бойко? Не! Ние единствени като народ можем да променим стандарта си на живот, но няма да го направим, защото няма 2-ма души (буквално) в България, които да се борят за едно и също. "Разделяй и владей" в действие е България и работи чудесно.

Основните проблеми според мен, а и простата математика го показва са:

1. В среда без конкуренция българите гледаме да се ограбваме един друг и да се експлоатираме. Един колега беше дал чудесен пример за предприятие, което изкарва много пари и е видно за всички, но заплатите стоят на едно ниво. Това е и причината да държим челни места в класацията за луксозни коли на глава от населението. Просто всеки, който напипа кокала тук го държи само за себе си и оттам парите не могат да се завъртят в икономиката и тя цикли. Друг подобен пример мога да дам с цените на яйцата преди Великден. В момента в, който нашите усетиха, че няма конкуренция надуха цените на яйцата и познайте дали хората работещи в сектора са взели и стотинка отгоре спрямо обикновено... Трябва някой друг да ни държи под напрежение, за да може да играем феърплей.

2. Доста хора изтъкват липсата на чуждестранни инвестиции като минус за нас. Дайте да погледнем САЩ, Германия, Англия и т.н. развити страни разчитат на чуждестранни инвестиции или инвестират в други държави? Май е второто? Защо си мислим, че за нас първото ще е пътя към успеха в такъв случай? Малка държава сме, бла, бла, бла - слушал съм ги. Чуждестранна инвестиция на всяка цена ли ни трябва? Ами нали аз ако съм базиран в София и отворя магазин във Варна ще прибирам нетна печалба в София и в крайна сметка във Варна ще останат повече пари. Чисто ясно и просто. Затюхкал се някой, че сме щели да изгоним чуждестранните инвеститори от енергетиката?! За какво са ти чужди ЕРП-та, които прибират печалбата от ток произведен на наша територия, с наши ресурси, аи да не говорим, че в по-голямата си част се разпределя и по наши кабели? Нонсенс. Полезни са аутсорсинг инвестиции, при които печалбата на чуждестранна компания се реализира извън България, а от цялата работа остават част от парите тук, макар и малка под формата на заплати инфраструктура, придобити умения на заетите хора и т.н. И точно затова много страни вече се опитват да ограничават компаниите си да прилагат тази схема, която ощетява собствената им страна, нотова си е техен проблем. Факта, че тук е добра дестинация за аутсорсинг от своя страна не говори много добре за нас. В крайна сметка никой не си наема хора да му вършат работата тук, защото сме много красиви и умни, а защото не му се налага да ни плаща много. Който има други теории нека прегледа тази статия, където са показани цифри черно на бяло макар и за преишен период какви пари влизат тук от чужбина и в последствие какви пари се изнасят от същите тези инвеститори: http://www.investor.bg/analizi/85/a/izt ... ro,123199/ . та намаляването на чуждестранни инвестиции си има и логично обяснение - вече във всичко е "инвестирано" и сега само се стои и се чака възвръщаемост на инвестициите.

Та да обобщ - Киро прави фирма и независимо колкопечели - Пешо, Ваня и Наско ще взимат по 350 лв. на месец при него. Идва чичо ви Джон от запад и гледа, че така се действа тук и се възползва от ситуацията, която сами сме си създали, защото никой българин, който има бизнес не го брига да даде и стотинка над това, което закона го задължава. Истината е, че докато сами не предприемем такива мерки никой няма да ни накара да го направим и така сме обречени на бедност и зависимост.

Върни се в “Свободна зона”