Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Можете да изберете само 1 отговор

Виж резултатите

Gil-galad
Контакти:

Re: Анкета: Кой български владетел ви е впечатлил най много?

Мнениеот Gil-galad » 29 яну 2011 00:00

Madridist написа:А какво мислите за наследникът на Симеон- Петър. Аз лично съм интересни хипотези(конкретно- "12-те мита в Българската история" на Божидар Димитров) ,че той не е чак толкова слаб владетел,колкото го изкарват,по простата причина,че трудно някой слаб и безхарактерен владетел, може да седи начело на една огромна империя близо 40 години. Наистина сме получили териотирални загуби,но все пак, както много от вас отбелязаха, Симеон оставя една изтощена от войни държава,което трудно някой е можел да избегне. 8-)

Петър не е толкова слаб владетел колкото го изкарват....просто попада на трона на една изключително изтощена държава граничеща със съседи които са били в разцвета на силите си....все пак по времето на Петър и Самуил Византия е в разцвета на Македонската династия, най-силнат ауправляваля някога империята.....на северозапад една силна Унгария.....и допълнително походите на киевския княз Светослав, с които просто е нямало как да се справи...смисъл и на мене да ми стоварят 60 жиляди войници изведнъж на североизточната граница и аз ще изпадна в паника.... :)
Once in a generation a player comes along to whom nothing seems impossible! Luckily that player wears the number eight shirt at Anfield.

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 29 яну 2011 00:01

Viktor4o_Rs написа:От друга страна, за християнството - дали нямаше да е по разумно да сме под егидата на Римо-Католическата църква, как мислите ?

Според мен не, понеже щяхме да сме постоянно атакувани от Византия, понеже ще сме опасен съсед..
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
Siegfried
Контакти:

Мнениеот Siegfried » 29 яну 2011 00:01

storm написа:
Viktor4o_Rs написа:От друга страна, за християнството - дали нямаше да е по разумно да сме под егидата на Римо-Католическата църква, как мислите ?

Според мен не, понеже щяхме да сме постоянно атакувани от Византия, понеже ще сме опасен съсед..

Егати тъпото твърдение. Тя по принцип ни атакува и по принцип сме си заклети врагове!!!!
[center][wrapimg=]http://www.fm-base.co.uk/forum/attachments/football-manager-2013-manager-stories/294163d1356366440-my-chelsea-fc-reign-banner-chelsea_1.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 29 яну 2011 00:02

Siegfried написа:
storm написа:
Siegfried написа:Мадридисте, какво е патриотичното на тема, щом така се гаври буквално с народната памет ? Да ти напомня ли за една друга гавра, наречена НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН по БНТ ???

Неразбрах с кое от твърденията се гавря с някой ? Може да симпатизирам на Тервел, но за мен както и другите всички владетели са велики ..

п.с Е има някои недоразумения като Борил и Владо .. :)

Сравнявайки анкетата ти с едно неотдавнашно предаване, ясно си изразих отношението.

Ми да ти кажа честно , през оная работа ми е какво мисли някъв си рецидивист като тебе.. :)

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 29 яну 2011 00:02

Аз мисля че ще е по-добре.Поне нямаше да имаме пречки с рицари немци французи и т.н.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 29 яну 2011 00:02

Siegfried написа:Мадридисте, какво е патриотичното на тема, щом така се гаври буквално с народната памет ? Да ти напомня ли за една друга гавра, наречена НАЙ-ВЕЛИКИЯТ БЪЛГАРИН по БНТ ???

Ама в тази анкета са гласували 64 човека. Като гледам и от коментарите, само ти едничък я определяш на гавра и помия. Ако тема,в която обсъждаме българската история за теб е гавра,не знам. :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 29 яну 2011 00:03

Симеон Велики! Нужното ли е да обяснявам защо... всеки знае какво постигнал с огън и меч! :twisted: :twisted: :twisted:
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 29 яну 2011 00:04

Siegfried написа:
storm написа:

Егати тъпото твърдение. Тя по принцип ни атакува и по принцип сме си заклети врагове!!!!

По принцип явно не ти увира мозъка, че при приемане на християнството от Рим заплашваме много повече интересите на Византия от колкото ако го приемем от тях...

П.С Обичам да споря на такава тематика с "патриоти" като тебе

georgi6
Контакти:

Мнениеот georgi6 » 29 яну 2011 00:05

Mourinio написа:Хан Крум и неговите закони 8-)

+10000000

Потребителски аватар
Alex
Контакти:

Мнениеот Alex » 29 яну 2011 00:05

Siegfried написа:
Madridist написа:

Ама в тази анкета са гласували 64 човека. Като гледам и от коментарите, само ти едничък я определяш на гавра и помия. Ако тема,в която обсъждаме българската история за теб е гавра,не знам. :roll:

Това е , защото май не много хора тук са расово осъзнати и истински патриоти. Само пъченето и повтарянето на факти от нашата история ли ви прави патриоти ???
Както казах - със заглавието на темата се изчерпва дискусията.
Расизмът няма място тук, нито в България (такъв е заветът на Левски)
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Свободна зона”