Кое е любимото ви българско ястие?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

lothar_matthaus

Re: Кое е любимото ви българско ястие?

Мнениеот lothar_matthaus » 03 юни 2011 16:31

megan fox написа:След като си имаме теми за любимата ни бира и в кой град са най-красивите българки... не трябва да забравяме и храната. Все пак "никой не е по-голям от хляба"! ;)

Та въпроса ми е кое е любимото ви БЪЛГАРСКО ястие?!

Моля не ми давайте отговори като Пица, спагети, паеля, китайска кухня и тн... Кое ястие от родната кухня ви е най-любимо?! :)

Аз лично най-много обичам мусака и зелеви сърми. :) :P

П.П. Ако може някой модератор да сложи анкета с повечко отговори, примерно: мусака, сърми, боб, кебап, шкембе чорба и тн. :)

Хайде пак да съм ти контра, но все пак сме колеги :) Темата по-скоро трябва да бъде: "коя е любимото Ви национална българска кухня" ;) Мусаката и сАрмата не са точно българско изобретение, а идват от Турция.

Иначе обожавам мусака, боб и леща, но бобът и лещата трябва да са направени с много зеленчуци и да има кюфтенца с тях

wire
Контакти:

Мнениеот wire » 03 юни 2011 16:37

Пиперената манджа на баба, кюфтета, кебапчета, баница, пържолки от прасенцето на дядо, агнешко от кошарката на село, направено от баба на фурната :)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 03 юни 2011 16:40

lothar_matthaus написа:
megan fox написа:След като си имаме теми за любимата ни бира и в кой град са най-красивите българки... не трябва да забравяме и храната. Все пак "никой не е по-голям от хляба"! ;)

Та въпроса ми е кое е любимото ви БЪЛГАРСКО ястие?!

Моля не ми давайте отговори като Пица, спагети, паеля, китайска кухня и тн... Кое ястие от родната кухня ви е най-любимо?! :)

Аз лично най-много обичам мусака и зелеви сърми. :) :P

П.П. Ако може някой модератор да сложи анкета с повечко отговори, примерно: мусака, сърми, боб, кебап, шкембе чорба и тн. :)

Хайде пак да съм ти контра, но все пак сме колеги :) Темата по-скоро трябва да бъде: "коя е любимото Ви национална българска кухня" ;) Мусаката и сАрмата не са точно българско изобретение, а идват от Турция.

Иначе обожавам мусака, боб и леща, но бобът и лещата трябва да са направени с много зеленчуци и да има кюфтенца с тях

Знаеш, че няма да ти остана длъжен... Думата "сърма" се пише и с "ъ" и с "а", като и по двата начина е правилно! В Българският език има няколко такива думи, които са правилно независмо как ги пишеш.

А колкото до мусаката не знаех, че е турско ястие и винаги съм го мислел за типично българско. А ако все пак присъства и в турската кухня... никой никога по никакъв начин не може да ме убеди, че те не са го "откраднали" от нас, по време на 5-те века робство!!! Турчин не може да измисли такова хубаво нещо като мусаката! Категорично съм убеден, че те са го взаимствали от нас! За сърмите нямам претенции. :)
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 03 юни 2011 16:41

Много обичам готвеното... т.нар. манджи 8-) Любими са ми постните картофи, пиле с картофи (като картофите се заливат с бира преди да се пекат), голям фен съм на боба 8-)

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 03 юни 2011 16:43

Може би кебапчета :roll:
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

На линия
Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 03 юни 2011 16:43

Е какво не и е Българско на муската? Аз до колкото знам има як спор м/у България,Турция и Гърция чие нац. ястие е муската ама никой не отстъпва и всеки казва че е негово . Та ще си твърдим че е наша какъв е проблема и без това така е омешано на балканите от стотици години че ще е трудно да се определи кой е прав .
Тази тема я имаше преди време и пак дадох същия отговор -> сладолед на първо място , следва диня !!!
Последна промяна от Pichichi на 03 юни 2011 16:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 03 юни 2011 16:43

Как си личи, че първенствата свършиха....
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 03 юни 2011 16:45

Сърми и пържени картофи.
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 03 юни 2011 16:46

За радост наученото в училище ми помага да си готвя почти всичко от българската кухня...
Като най предпочитано от мен е : Леща по манастирски !
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

Потребителски аватар
McLovin
Контакти:

Мнениеот McLovin » 03 юни 2011 16:46

Мекици и яйца по селски :mrgreen: Там бобченце и някоя друга чушчица също :P А, да и кИбапчИнца(по възможност с лютеничка, пресен лук ималко едър печен бобец) разбира се :!: Ох... потекоха ми лиги...
"За какво ми е публика, футбол трябва да се изграе при закрити врати! Футболът е изкуство!"

"Какво висше има в нашето първенство, че да се нарича Висша лига?!"

Върни се в “Свободна зона”