За или против смъртното наказание в България ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Proteccao
Контакти:

Re: За или против смъртното наказание в България ?

Мнениеот Proteccao » 22 ное 2010 22:58

Аз лично мисля, че доживотната присъда е по-тежко наказание от смъртта. Смъртта настъпва прекалено бързо и безболезнено, докато лишаването от свобода до края на живота на индивида е вид психически тормоз, много по-сериозен от физическия

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 22 ное 2010 22:59

Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята ;)

Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
baltimore

Мнениеот baltimore » 22 ное 2010 23:01

За смъртното наказание, но преди това 2-3 години обществен труд да направи нещо полезно в живота си.

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 22 ное 2010 23:02

pomiqrat написа:
Madridist написа:Искам да допълня първия си пост. Един от основните доводи на противниците на смъртната присъда е,че тя е непоправима. Тоест,ако има съдебна грешка и някой бъде осъден на смърт, след това няма възможност, съдебната грешка да бъде поправена. Има такива случаи в историята ;)

Има и натравяния с храна. Да спрем да ядем

Ами ако от 10 осъдени на смърт, един е невинен и обвинен несправедливо,значи тази присъда не е най-съвършената. Това съм слушал като версия и гледна точка на противниците на тази присъда. Но въпреки всичко,аз се повтарям,че съм ЗА смъртното наказание и дори съм изброил в първия си коментар за какви престъпления ;)
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 22 ное 2010 23:03

Против смъртното наказание съм.Съдията,осъдил даден човек на смърт и служителят,който я изпълнява също са убийци и това е абсолютен факт.В този смисъл,много по-тежко е да знаеш,че цял живот ще бъдеш в затвора при строг режим,отколкото да сложат край на живота ти.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

Потребителски аватар
TPAKTOP
Контакти:

Мнениеот TPAKTOP » 22 ное 2010 23:03

Proteccao написа:Аз лично мисля, че доживотната присъда е по-тежко наказание от смъртта. Смъртта настъпва прекалено бързо и безболезнено, докато лишаването от свобода до края на живота на индивида е вид психически тормоз, много по-сериозен от физическия

Твърде скъпо е да си плащаш данъците и те да отиват за издръжката на човек който по-рано е убил твой близък роднина(да не се сллучва никому)
helemong написа:Най-хубавото е че феновете и футболистите на цска явно не разбраха нищо от лекцията на доктор Ст.Генов след две седмици когато им се изнесе лекция номер две в София и бъдат отстранени за купата да усетят,че е замърсен въздуха в столицата

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 22 ное 2010 23:03

megan fox написа:

Чудо голямо! Целта оправдава средствата! Ако от живота на няколко невинни зависи това да се намали почти до 0 престъпността, респективно да се спасят доста животи..., то тогава тази цена е повече от приемлива!!!

Ако избием всеки убиец престъпноста няма да се намали почти 0 :) Страха не възпитава, ако не си съгласен с това допитай се до родителите ти ! Те ще ти разкажат за комунизма.

TPAKTOP написа:
Proteccao написа:Аз лично мисля, че доживотната присъда е по-тежко наказание от смъртта. Смъртта настъпва прекалено бързо и безболезнено, докато лишаването от свобода до края на живота на индивида е вид психически тормоз, много по-сериозен от физическия

Твърде скъпо е да си плащаш данъците и те да отиват за издръжката на човек който по-рано е убил твой близък роднина(да не се сллучва никому)

Затворника може да работи за без пари !
Последна промяна от Love_ на 22 ное 2010 23:05, променено общо 1 път.
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Proteccao
Контакти:

Мнениеот Proteccao » 22 ное 2010 23:04

megan fox написа:

Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел

Потребителски аватар
Love_
Контакти:

Мнениеот Love_ » 22 ное 2010 23:05

Proteccao написа:
megan fox написа:

Дребните крадци и хората които укриват данъци едва ли ще са застрашени от смъртното наказание. Въвеждането на такова едва ли ще промени нивото на престъпността, а и невинни животи не са средство което може да бъде оправдано от която и да е цел

Да не говорим, че отдавна никой не е невинен :)
Boogeyman looks under his bed for Chuck Norris,Chuck Norris looks under the bed for Fedor !
Support only your local team !

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 22 ное 2010 23:07

Твърдо ЗА!!!! Искам да попитам тези, които пишат против, имали ли са досег с престъпността в аспект, в който им е идвало да се саморазправят с някого за извършена несправедливост? Примерно, изнасилват дъщеря ти, какво искаш да направиш?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”