България-Русия,истини и лъжи...

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Вал
Контакти:

Re: България-Русия,истини и лъжи...

Мнениеот Вал » 03 ное 2015 23:29

peliforewer написа:
THE G.A.M.E написа:Факти има много, зависи, обаче, кой-как ги тълкува.

Мисля, че този материал вече беше пускан в този форум.
А и има тема "Политика България".

Другото което е, не виждам как ще се получи нещо като дискусия в тази тема.
Ще има обичайните клишета и обиди + лични нападки и т.н.

Аз лично, обичам историята, но тя не бива да бъде отправна точка за бъдещи отношения.
В материалът има прекалено много личностни заключения и изопачаване на фактите.
Въпреки че съм мнооооого далеч от това да защитавам Русия, няма как да не отбележа това.

СССР и приемникът на тази структура - Русия, определено са навредили на България в дадени моменти.
Ние също не сме били цвете, но така или иначе, едвали някой ще има полза от това, да ръчкаме стари скелети.

Отношенията ни с Русия трябва да се базират от настоящето, не от миналото.

Ако този коментар е бил дискутиран тук ,аз съм го пропуснал,забелязах че този материал е от септември,но някой факти ме впечатлиха и звучат правдоподобно,затова го пуснах във форума.Тук не става въпрос за отношенията между обикновените руснаци и българи,а за имперските амбиции на управляващите преди в СССР и сега в Русия и начина по който ги отстояват.За намесата във вътрешните работи на много държави през годините няма да коментирам,само ще спомена последните действия на Путин в Украина и Сирия,някои приветстват Путин че громи ИД,но подминават факта че се унищожава и нормалната опозиция на Асад,а той не е цвете за мирисане и не по-малък сатрап спрямо сирийския народ.Не трябва да се подценява и това което става в България,купуване масово имоти от руски граждани,изкупуване на земеделски земи от подставени лица, българи с руски пари и в един момент може да се окаже че Русия трябва да си защава интересите в България.Ако се съмнявате в мойте думи си спомнете февруарските събития 2013г. и си отговорете кой стоеше зад тях и защо Варна беше най-активна в протестите.

Има ли по-голям кръволок от Порошенко? Милиардер - Президент. С министри чужденци. С наемна армия платена от САЩ. Какви ги дрънкаш за Сирия. До преди 4 години Сирия беше туристическа градина и произвеждаше конфекция и обувки за цяла Европа. Много от специалистите там са учили в България. Тази така наречена опозиция беше съставена от Турция защото не забравя приятелче, че Сирия е бивша провинция на Османсака Империя. Светския режим и силната им армия там е трън в очите на Турци, Евреи и Араби. Обясни ми като ги разбираш да не би разните емири и султани да са по-демократични? Ами можеш ли да ми обясниш защо Републиката Иран е неудобна, а Арабските Емирства са удобни?

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 03 ное 2015 23:42

Вал написа:Виж Педи,
през 1825 в Одрин Руският главен преговарящ по поредния мирен договор търси контакт с градските управи на Българските градове, които да подготвят декларация за независимост. Това искане е отправевно чрез Гръцката духовна власт, но е хвърлено в коша по ясни причини.
През Кримската война много Българи директно се включват в Руската армия. Знаем кой срещу кого се бие в тази война. Поводът за войната са гонения на християните в Сирия.
За 1878 година пък какво да ти говоря. Самарското знаме. Плевен. Сигурно не си виждал топовета на Шипка, нито паметникът изграден от НАРОДА на България. Сигурно не си виждал и катедралата Свети Александър Невски изградена от НАРОДА на България. Не от управляващите.
Сигурно знаеш че в Първата Световна Война България е с Германия и Турция срещу Русия. Това е фатална грешка, която предопределя низ от съкрушителни за България събития.
Сигурна знаеш, че България подкрепи САЩ за безмисленото съсипване на страните от Северна Африка и Близкия Изток. Сигурно знаеш, че това разори милиони семейства и ги хвърли в търсене на спасение в далични страни.
Сигурно знаеш, че това направи България зависима от един Манаф - Мало-Азиатски Турчин.
Сигурно знаеш, че затова 3/4 от Българите се гнусят да гласуват за управляващата върхушка.

Какво ми ги говориш за Червената Армия? Ами всички знаят, че са били орди и че са разсипали Германия. Но ако Германците мразят Руснаците или ако Поляците мразят Руснаците, ние не сме Германци, нито Поляци. Разбираш ли?
И докога комунистически копеленца ще излизат с анти-комунистически лозунги?

Как да те приема насериозно като аз нищо не съм коментирал,а само съм постнал един коментар и това за теб беше достатъчно да се усъмниш в моята сексуалност,нищо ново под слънцето,да те успокоя хетеросексуален съм,даже и се радвам на внучета,ерекцията ми е нормална за успокоение на дружката ти екшън,но съм преди всичко българин и не бих си позволил никога да защитавам чужди интереси били руски,американски или други.Не съм бил никога и "комунистическо копеленце",а за да реди обръчите в България един от Мала Азия голяма е заслугата и на Русия,техни рожби също са и Волен и дружките му.Цитираната статия се обосновава на факти след 1944г. и цитирането на това какви са били отношенията между България и царска Русия едва ли е била решаваща за последващото отношение на управляващите в Русия след 1917г.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
teerr
Контакти:

Мнениеот teerr » 03 ное 2015 23:55

Eпа 25 години не сме с тях

Сега ни разкажи колко добре ни посрещат нас българите по всета и как всички ни уважават и обичат. Разкажи ни и колко сме богати и как охолно живеем. Разкажи и как никой от българите не иска да си бие камшика от нашата великолепна балканска Швейцария и как никой не е емигрирал за последните 25 години и как раждаемоста се е увеличила драстично. Да продължавам ли?
Г.Ганчев:Душата ми е люлякова,сърцето оранжево.......- Никога няма да напусна Литекс......

https://www.youtube.com/watch?v=BLd0kDXPuHI

Потребителски аватар
petrov93

Мнениеот petrov93 » 04 ное 2015 00:00

Реално погледнато, статията е идиотска и провокативнна , пълна с русофобска и хамериканска пропаганда! Първо на автора явно не му е ясно, че България пада под влиянието на СССР, след договорка между Чърчил и Сталин , второ по времето на социализмът народът е живеел доста по-добре и е имал редица социални придобивки , за които днес може само да си мечтае. Имало е безплатно здравеопзване и безплатно образование , имало е евтин ток, евтин газ и много неща са били евтини.
А сега благодарение на големия брат от САЩ си унищожихме ракетите СС-23 , унищожихме си заводите и производството, унищожихме си
здравеопазването,образованието и селското стопанство , от 26 години в България текат процеси на дебългаризация , циганизация и ислямизация!
И айде престанете с този номер , че комунистите са виновни за всичко , защото в България комунизъм няма от 26 години насам. Има див капитализъм и колониално робство от страна на Вашингтон,Тел Авив и Брюксел! Далеч повече предпочитам да сме с Русия , отколкото със САЩ , най-малкото съм благодарен на руснаците , поради факта , че са ни ОСВОБОДИЛИ от 5 вековно Османско робство!
А Фактор.бг е изключително "достоверен" сайт.

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 04 ное 2015 00:24

Автора на тая тема е направил прочит на тази част от историята ни като дявола евангелието. Първо мен не ме интересува нито Русия, още по-малко Америка или Запада, гледам си България. Като за начало почвам с баба ти и бензина. По-малко от лев/литър на 50 лева пенсия. Ами сега бензина е почти 3 лева/литър на 150 лева пенсия!?! Не е ли същото? А би трябвало 30 години по-късно нещата да са много по-добре. Космически дълг от 8-9 млрд долара за 40 години управление. Ами сега само за 2016г. Влади Горанов е планирал нов дълг от 5,5 млрд. лв !?!? Вярно, имало е и много глупости, но аз ще ти изредя само няколко факта. Около 1950г. България е сред загубилите на Втората световна война с разбита икономика. Иконмиката се е състояла от 80% селско стопанство. Държавата е била главно поля и ниви, много малко фабрики, пътища почти е нямало, транспорт, ток и т.н. 30 години по-късно има: много изградени и асфалтирани междуградски и междуселски пътища и релси, индустриализирана държава с много развити отрасли за времето си енергетика(Първата АЕЦ на Балканите), металургия, химическа промишленост, машиностроене, електроника и др. Селското стопанство е на ниво, че България произвежда повече продукция в сравнение с която и да е страна в Европа, че даже и почти целия свят подобна на размери на нас по територия и население. Здравеопазването и образованието са напълно безплатни и добре развити. Нямало е безработица и почти нулева престъпност. Завършваш университета и ти е гарантирано работно място по специалността. На хората им е било осигурена и почти безплатна почивка на море всяка година. И т.н. Разбира се това са само положителните факти, както ти си изреждал отрицателни. Само ще завърша с факта, че според официална статистика на ООН за 1986г. България е на 22 място в света по Индекс на Човешкото Развитие. Това е нещо като качеството на живот на населението. Сега сме между 60-70 място. Факт е че за 40 години комунизма направи много за държавата. А след това за почти 30г - почти нищо. Развихме се много в областта на телекомуникациите и .... ами за друг не се сещам. Както и да е, много дълго взе да става....

Потребителски аватар
stoyankd

Мнениеот stoyankd » 04 ное 2015 00:31

За съжаление България е била съюзник на Третия Райх до 12 без 5. Подписали сме присъединителен договор към Тристранния пакт, били сме в реална война със Съюзниците, последните бомбандировки са били на 1.09.1944г., а сме били бомбандирани от самолети на Югославия, СССР, САЩ и Великобритания. Стотици български села и градове са пострадали, жертвите са около 9хил. Избрали сме си губещата страна и си носим последствията и днес.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 ное 2015 00:38

Пелинате, ти хубаво си го копи-пейстнал това, но нали знаеш, че за всеки човек има истина, пречупена през собственото му виждане за нещата, та и на тоя автор писанията му са същите. И в други теми съм питал-Защо ЧА не влезе в Гърция, след като там също имаше немски войски, които все още не са напълно изтеглени след навлизането и в България? Такива, като тоя Гошко, много удобно забравят, че Европа е разделена в Ялта, а в Потсдам е утвърдено това разделяне. Какво, щяхме да се противопоставим на Трети Украински ли, с нашата армия и въоръжение?! Германия три пъти създава своята Шеста армия и тя три пъти е унищожена от Съветската армия, а и като численост и като въоръжение е била много над нашата цяла армия.

Между другото много ми хареса това, че сме били под съветско робство. Значи турското е било присъствие, византийското е било владичество (и при двете сме нямали държава), но съветското е било робство. Интересно, как разбира сегашната свобода този Гошко :roll:
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 04 ное 2015 00:46

stoyankd написа:За съжаление България е била съюзник на Третия Райх до 12 без 5. Подписали сме присъединителен договор към Тристранния пакт, били сме в реална война със Съюзниците, последните бомбандировки са били на 1.09.1944г., а сме били бомбандирани от самолети на Югославия, СССР, САЩ и Великобритания. Стотици български села и градове са пострадали, жертвите са около 9хил. Избрали сме си губещата страна и си носим последствията и днес.

За съжаление изпадаме в неблагоприятна международна позиция още в края на Балканската война, когато пропускаме ( или по-скоро - неглижираме ) ... Договорките между Сърбия, Гърция, Румъния и Турция, които довеждат до "Междусъюзническата война".
Ако тогавашните ни управляващи бяха малко по-далновидни, щяхме да избегнем "Междусъюзническата война" и да излезем от Балканската такава, с около 150 000 кв. км. територия и с около 6 млн. население, което щеше да ни даде ресурс за около 2 млн. души Армия.
Което от своя страна би ни дало възможност, да го играем неутрални в Първата Световна Война, а от там и да избегнем крахът през ВСВ.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

Image Image

Messi_fan

Мнениеот Messi_fan » 04 ное 2015 01:05

Авторчето за пореден път се прояви като тролче. Каквото всички знаем, че е. Да видим само дали ще пише и от другите си никове. Забележете кога е пусната темата. Тролчко отново съвсем умишлено засяга баналната темичка русофили/русофоби. Кога ? 10 минути преди началото на Шампионска лига. Понеже знае, че всеки е заседнал пред телевизора и няма да го сигнализират, а темичката му ще остане поне известно време.10 минути преди началото на Шмапионска лига. Хммм, доста удобно, не мислите ли? Дори, прекалено удобно. Първи страйк. Да видим заглавието на темичката. Такаааа.... "България-Русия бля бля бля". Охоо, явно ще ни запознае с някакви случки и събития и отношения между България и Русия. Но, започваме с 1944 година. Хммм, интересно. Тогава в международните отношения не е имало Русия, а СССР. Тоест заглавието на темичката е зададено умишлено при това некоректно и подвеждащо. Съгласно правилата на форума, за това се наказва с бан. Втори страйк. Като източник е цитиран, иначе изключително достоверният и престижен сай фактор бе ге, разбираш ли. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Трети страйк. Ами честито на авторчето и всеизвестно тролче, скоро да очаква баннване. Честито. 8-)

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 04 ное 2015 01:09

THE G.A.M.E написа:
stoyankd написа:За съжаление България е била съюзник на Третия Райх до 12 без 5. Подписали сме присъединителен договор към Тристранния пакт, били сме в реална война със Съюзниците, последните бомбандировки са били на 1.09.1944г., а сме били бомбандирани от самолети на Югославия, СССР, САЩ и Великобритания. Стотици български села и градове са пострадали, жертвите са около 9хил. Избрали сме си губещата страна и си носим последствията и днес.

За съжаление изпадаме в неблагоприятна международна позиция още в края на Балканската война, когато пропускаме ( или по-скоро - неглижираме ) ... Договорките между Сърбия, Гърция, Румъния и Турция, които довеждат до "Междусъюзническата война".
Ако тогавашните ни управляващи бяха малко по-далновидни, щяхме да избегнем "Междусъюзническата война" и да излезем от Балканската такава, с около 150 000 кв. км. територия и с около 6 млн. население, което щеше да ни даде ресурс за около 2 млн. души Армия.
Което от своя страна би ни дало възможност, да го играем неутрални в Първата Световна Война, а от там и да избегнем крахът през ВСВ.

Какъв е бил проблемът да си останем неутрални през ПСВ, след като успешно сме го правили 15 месеца? А при този цар тогава, а и със силна армия, със сигурност щяхме да влезем още по-рано във войната.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Свободна зона”