Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Re: Край на лъжата за тюркски и славянския ни произход

Мнениеот Libera » 10 яну 2015 13:32

Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 10 яну 2015 13:33

Пийваме чат-пат домашна бащата кат си покани аверите вкъщи, ама не кат тях до умиране. :) :cry:
Това, че пийваш не значи, че си лош човек, но да речем, че по-голямата част пийняци попадат в графата с лошите. Аз пък гледам мачове, тъй че всеки с кусурите си! :)
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
Андре-Пиер Жиняк 96

Мнениеот Андре-Пиер Жиняк 96 » 10 яну 2015 13:34

Мечтайте си неандерталците от Източна Европа да са славяни. :mrgreen: :lol:
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/xlhDt0Y.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Rafa

Мнениеот Rafa » 10 яну 2015 13:35

Перловски написа:По темата-колкото и да ги боли рубладжиите, то отдавна се знае и е доказано ,че нямаме общо със славяните.

Доказано от кого :?: Дай да ги видим тези доказателства де 8-)
shumkar_44 написа:Специално за колегата с брадата, ще споделя малко информация за спортното ходене

soilwork написа:Извинявам се че се отклонявам от темата др.Шумкар-тоя "колегата с брадата"....снимката на профила не е негова,това е снимката на един футболен мениджър.

Потребителски аватар
Corwin
Контакти:

Мнениеот Corwin » 10 яну 2015 13:44

Мен честно казано изобщо, ама изобщо не ме интересува с кого делим гени (точно пък ние вероятно делим с всичко от Гринуич до Улан Батор). Мисля, че всеки ще се съгласи, че като цяло сме чувствително по-ниски и дребни от останалите славянски народи, както и по-мургави. Но такива спорове и теми като цяло могат да интересуват само хора, за които е изключително важно ние да сме първите европейци, или да сме/не сме братя с руснаците и това е основата на целият им мироглед.

Потребителски аватар
action66
Контакти:

Мнениеот action66 » 10 яну 2015 13:52

Rafa написа:
nib написа:
А откъде са се пръкнали прабългарите 8-)

oт древните македонци

Бетер македонците взехме да ставаме :) От статията става ясно, че нас няма как да ни претопят, но ние сме претопили цяла Европа :lol: :lol: :lol: Смях :lol:

Не си прав в иронията си."Тюркската" теория е разработка на Петър Мутафчиев и Васил Златарски преди 09.09.После по "съветско" време естествено се настанява "славянската" теория.Отдавна драма няма.Тръгваме разселването си от индоевропейското семейство в Източна Европа. После се преселваме на няколко вълни обратно.Реално е доказано,че приликата ни е с иранските народи.Ако искаш да видиш външен вид на древен българин,гледай днешен иранец.Те по различни причини са се съхранили без много примеси.Родството с италианците е заради лангобардите.Те тръгват преди нас към Римската империя.Но са живеели с българите в Азия.Алцек не случайно отива там в последствие...Същата е историята с маджарите.Но с тях сме имали периферен досег докато като угро-фини са живели в степите на запад от Урал,а ние сме били в степите на север от Кавказ.Близостта със славяните също не е случайна.Езика на индоевропейците е бил един преди да тръгнат да се разселват.Изменението не е ставало толкова бързо.Поради това повечето народи произхождащи от индоевропейската общност в древността та чак докъм 10-12 век са си общували съвсем спокойно с не големи затруднения.Виж близостта с гърците е малко спорна,но предполагам , че идва по линия на дорийците,които се знае , че се спускат от север и завладяват древните ахейци.Тоест спускат се от първородината на индоевропейците.Явно в дълбока древност преди българите да се преселят са живеели заедно с тези дорийци.В миналото смесиците са били рядкост.Всеки е пазел чистотата на рода и племето.Но с времето любовта и завоеванията са си казали думата.Поради това много типични народностни черти от древността са се изгубили.Много интересна във всички тези събития е ролята на Черно море.То като оазис е спасило древните индоевропейци с по-мекия си климат.Било е като събирателен център за много народи.Особено докато е било голямо езеро,а не море.Така че произхода ни отдавна не е загадка. Загадка е защо толкова бавно новите научни факти и открития си пробиват място в учебниците по история????!!!!!

Потребителски аватар
Балкански Орел
Контакти:

Мнениеот Балкански Орел » 10 яну 2015 13:55

Какво значение има ? Аз се чувствам българин и син на Аспарух, това има значение.

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 10 яну 2015 13:55

Хахаха и как точно нямаме нищо общо със славяните? Понеже не са били доминиращ етнос на територията ни ли? И оставете това, каква култура имаме? Манталитет, език, фолклор и т.н.. Културната антропология при народ като българския е далееееч по-важна и достоверна наука от генетика и подобни. Няма как да сме някакъв народ по ограничените рамки, които предлагат някои учени и техните поддръжници. На генетично ниво при българите е такава мешавица, че сме си българи и нищо повече или по-малко. Логично. Затова важна е културата, не произхода, който при всеки от нас е коренно различен.
И това, че практически сме славянски народ е факт, но именно това наследство, което имаме от много други народи и местоположението ни, ролята, която имаме в Европа и т.н. ни дава шанса да бъдем уникални и много по-отворени и към другите култури, което е прекрасно 8-)
Изображение Изображение

Потребителски аватар
dreben23
Контакти:

Мнениеот dreben23 » 10 яну 2015 13:56

Перловски написа:

На теб със сигурност няма да ти помогне.
Особено с това мислене, присъщо на комунистите и циганите.
Но и те само на думи не "дефинират хората по произхода им".
Да не говорим, че бъркаш понятия , като възпитание/говориш за първите седем години/ и произход,дефиниция и определяне.
"Кат" ти чета писанията съм наясно какъв ти е произхода.Ти си от тези, които не знаят , а и не ги интересува родословието им и знаят най-много дядо си или прадядо си, които естествено не са изтрезнявали. :lol:

По темата-колкото и да ги боли рубладжиите, то отдавна се знае и е доказано ,че нямаме общо със славяните.

Всичко е свързано бре, ама толкова ви е акъла да го проумеете! :)

За къв буй ше ми послужи произхода- ще пазарувам с остъпка Водка и шоколад, че не съм кюрд ли? :lol:
Ракиджийници дет само с комунизма се оправдават, че друго не могат и да осмислят. Кат бат Бойко, оправдава се все с предишното Правителство, а дори и лентички вече не реже. :mrgreen: Едната дисциплина дето съм учил е социологията, винаги продавате на краставичари краставици из форумите, а сигурно сте завършили с тройка. :mrgreen:
Житейската социология е много по-силна за мен, а ако се запознаете и с тате, сигурно ще ме разберете какво имам предвид, така че не си ври гагата в неща, които умът ти не ги побира. Гледал ми бил мисленето, как се гледа мисъл, то дори аз не си знам ква глупост ще ми дойде на акъла. :lol:
Прави ми впечатление, че хора, които грам нямат понятие от наука, искат да се занимават с наука! Само, че наученото трябва да можеш да го осмисляш житейски, а това е по-трудно и от самата наука. :) Понял?
***САМО ЦСКА!***

***ШЕФЧЕТО НА ФУТБОЛА КАЗВА ИСТИНАТА! *** :)

Потребителски аватар
SINOTE

Мнениеот SINOTE » 10 яну 2015 13:57

Libera написа:Всъщност този вид генетични изследвания бяха тотално опровергани преди доста време, защото реално представляват модели и предположения, а не някакво научно доказателство. За да ти кажат какви са българите с някаква сигурност, трябва да изследват процент достатъчен за създаването на достоверен модел, а не съм чул да са тръгнали да изследват днк от 1-2 милиона българи. А това, че нямаме общо със славяните е направо глупост - преди има-няма 1300 години сме ги клатили по тези земи както заек клати хамстер, а преди това не бях чул някой да претендира, че имаме славянски произход. Погледнете ни чертите и сами си правете сметка на кого приличаме - на полу-араби, с нещо близко до арменци, индийци.

Всъщност, не съм видял кога точно са ги опровергали. Ако имаш източника сподели да разгледаме. Дано само не е статия в "ДУМА" със заглавие - "не е вярно, илюминатите лъжат!" Съжалявам, че не помня името на човека, говореше по темата в "история.бг" по БНТ. В студиото имаше и отявлен промит комунист, на когото никак не му харесваше, че "братушките" не са ни никакви "братушки" и задаваше непрекъснато заядливи въпроси, с които да постави под съмнение достоверността на резултатите.

Взимана е кръв от всички военни центрове в цяла България. Участвали са над 1000 човека. Кръв от всякакви други етноси освен българския не е участвала в изследването, без турци, цигани, арменци, гърци, руснаци и тн... Другото, което каза той е че това е възможно най-категоричното доказателство. Генът, който не се изменя няма как да се повлияе от политическа пропаганда. За близостта с народите около нас, запомних че сме най-близо до гърците (северната част), хората от южна румъния, хърватите и италианците в северна Италия. Каза също, че Сърбите не са участвали в изследването, но се предполага, че и те спадат към същата група, както и че в прословутия мит за "тюркския произход" няма и грам истина. Дори в кръвта на руснаците има повече тюркски гени, отколкото в българската.
Изображение

Върни се в “Свободна зона”