Red Warrior написа:Македонците толкова не искат в ЕС, че 100 хил. македонци имат български паспорти, като между тях има много политици и бивши премиери. Държава с 30% безработица и 100 евро заплата - страшна идилия ша знаиш.

А това, че земеделските им продукти и някои услуги са по-евтини е защото са по-бедни и слаборазвити от нас. Навремето македонци и сърби идваха на пазар в България, защото бяхме по-бедни от тях, сега ние ходим при тях на пазар, защото "лошият" ЕС и разбира се ЗЛИЯТ Костов ни направиха по-богати от тях. А вкуса на продуктите си зависи от самите производители. Ако купувате от големи фирми, които ги интересува само печалбата ще ядете боклуци. Ако си купувате директно от селяните и сега вкуса е същия като едно време.

+1

Напълно съгласен. Работил съм с доста македонски фирми, бил съм не един и два пъти в Македония и знам много добре, за какво иде реч. А някои тук пищят срещу ГМО продуктите, ама всички млади хора бягат от селото в града, от града в големия град, а от него - в София. Затова в заведението до нас сервитьорите и шофьорите са от Монтана , гумаджиите в близкия сервиз са от Бяла Слатина и Враца, по софийските улици не можеш да се разминеш от коли с пернишка регистрация, навсякъде (на улицата, в заведенията, във фирмите и държавните учреждения) ти "гали" ухото едно натрапчиво мйекане и т.н., и т.н...

А същевременно над 4 милиона декара земеделски земи (около 10 %) у нас пустеят...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=3903514 П.П. Както писах веднъж в този форум, прочутото българско трудолюбие и любов към земята отдавна са останали някъде между страниците на "Гераците"...