Кукери vs. Halloween

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
DarkPsy

Re: Кукери vs. Halloween

Мнениеот DarkPsy » 01 ное 2013 00:08

doktora25 написа:В темата която аз отворих за празника (Хелоуин vs. Деня на народните будители) аз обясних за американския културен тероризъм, който постоянно ни се натрапва от всички видове медии посредством пошли филми и музика. Та, идеята ми е че:
1. Срещу него трябва да се води съпротива, а за това основна роля трябва да имат родителите, които да "запалят" децата си по нашите родни традиции и да ги убедят че американските им влияят зле.
2. Самите медии да се вземат в ръце и да излъчват филми, сериали и музика от различни краища на Европа и света, като американските да не преобладават.
3. Филмовите продуценти да популяризират нашите родни традиции чрез комерсиални филми и сериали. Пример: В епизода на "Столичани в повече", когато Йовка и Радко направиха бебето сцената можеше да се разиграе не на фона на откриването на паметник на Бойко Борисов, а по време на кукерски фестивал (е, ще изключим факта че би им било студено на поляната ;) , но ми разбирате идеята)
4. За този проблем аз лично говоря от много време, но му се обръща твърде малко внимание: необходима е безмилостна борба с латиницата в нашето Интернет пространство (визирам че над 75% от познатите ми пишат в скайп на латиница (маймуница (да не обиждам маймуните)), представям си какво е сред подрастващите). Това също е свързано по някакъв начин с американския културен тероризъм и тук основната роля трябва да е и на учителите, и на родителите, които трябва да създадат негативно отношение у децата към използването на латиница за изписване на български думи. Няма да е лошо чуждите езици да започнат да се учат в по-горен клас (както беше по мое време).

Съжалявам,че съм пропуснал твоята тема. Нямаше да отварям тази. Говорим на един език.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 01 ное 2013 00:17

DarkPsy написа:Съжалявам,че съм пропуснал твоята тема. Нямаше да отварям тази. Говорим на един език.

Не се притеснявай. Има нужда от повече такива теми. Модераторите само да не се сърдят.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 ное 2013 00:28

Йогата написа:Когато американците сложат мартеници, тогава ще празнуваме и Хелуин.

Какво общо имат американците с този празник (Хелоуин), че трябва да слагат мартеници?

Потребителски аватар
DarkPsy

Мнениеот DarkPsy » 01 ное 2013 00:52

Имат толкова общо, колкото ние с Хелоуин :)

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 ное 2013 01:00

DarkPsy написа:Имат толкова общо, колкото ние с Хелоуин :)

Аз не си зададох въпроса правилно и имах предвид какво общо имат американците с Хелоуин.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 01 ное 2013 02:05

Според мен единственият българин, освен католиците, който има право и трябва да празнува на този ден Halloweeen е Боко тиквата :!: Останалите колкото и да се правим на тикви, не можем да го стигнем 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 01 ное 2013 02:19

DarkPsy написа:
MoNteSo написа:Кой го празнува реално този празник ? При нас на тази дата нещата са в двете противоположности. От една страна имаме млади майки, които трошат маса пари за да облекат децата си в някое костюмче и да го снимат за фейсбук. От друга страна имаме млади хора търсещи поредния повод да се изпонапият като кучета, и го намират във вече модернтие хелуин партита. Не е нужно да обяснявам как се обличат мацките на тези партита :roll: :twisted:

Точно. Почти съм сигурен, че голяма част от празнуващите изобщо си нямат идея какво точно празнуват, от къде идва този "празник", каква е идеята му. Важното е да се окичим като коледни елхи.

Да аз съм сигорен , че голяма част от хората не знаят какво празнуват нещо повече използват случаят да се забавляват и да бъдат щастливи заедно със своите деца ;)

Потребителски аватар
anihilator
Контакти:

Мнениеот anihilator » 01 ное 2013 02:23

CTAHKO написа:Според мен единственият българин, освен католиците, който има право и трябва да празнува на този ден Halloweeen е Боко тиквата :!: Останалите колкото и да се правим на тикви, не можем да го стигнем 8-)

Кой какво има право да прави не решаваш ти , щом някой е решил да зарадва децата си с костюм и вкусотии това си е негова работа -не твоя :!: Иначе хелоин се отбелязва и в китай и в япония и много други места без да са католици нали ? та дори и русия :!:

Reckless

Мнениеот Reckless » 01 ное 2013 02:23

Хелоуин не е американски празник. Хелоуин се празнува навсякъде в западна Европа. Традиция е. Кой, каквото иска това да празнува. Аз примерно алкохол не пия и Трифон Зарезан не ми е приоритет изобщо, но не апелирам за премахване. Какъв е този комплекс, всеки да си налага виждането !?
И какво ще рече "Кукери vs. Halloween" ? Защо vs. ?

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 01 ное 2013 02:35

Reckless написа:Хелоуин не е американски празник. Хелоуин се празнува навсякъде в западна Европа. Традиция е. Кой, каквото иска това да празнува. Аз примерно алкохол не пия и Трифон Зарезан не ми е приоритет изобщо, но не апелирам за премахване. Какъв е този комплекс, всеки да си налага виждането !?
И какво ще рече "Кукери vs. Halloween" ? Защо vs. ?

И на мен ми беше това мисълта, ама повечето май не го знаят това, че не е американски празник изобщо.

По въпроса ти защо един срещу друг, защото и двамата се "ползват" за гонене на зли сили, духове и т.н. :)

Върни се в “Свободна зона”