Къде изградихте своя характер ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
varanaDrago
Контакти:

Re: Къде изградихте своя характер ?

Мнениеот varanaDrago » 11 окт 2012 20:15

Върху наще бойни каски
сутрешна роса блести
Щиковете остри бляскат
крачка не забавяй ти

Може раницата бойна
може двойно да тежи
и оръжието бойно
рамото да нарани

Може слънце да препича
може дъжд да завали
но помни че ти кашик си
и че трябва да вървиш

Казармата превръща момчетата в мъже, но там само проспаното време не е загубено ;)
Живота не е броя вдишвания , а мигове спиращи дъха ти ,ЛУДОГОРЕЦ спира нашия дъх...

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 11 окт 2012 20:21

Определено двете години в казармата оказаха голямо влияние върху формирането на моя характер. Задължителната военна служба малко трудно ще се върне, но според мен може и трябва да се направи нещо за подготовката на младите хора (момчета и момичета) в средното училище и по-късно във ВУЗ (нещо като часовете по военно обучение и охрана и защита на населението и народното стопанство): елементарни познания за оръжията, оказване на първа помощ при нещастен случай, действия за защита при природни бедствия и аварии, скаутски лагери и т.н.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
muzovir
Контакти:

Мнениеот muzovir » 11 окт 2012 20:30

Captain Stottlemeyer написа:Определено двете години в казармата оказаха голямо влияние върху формирането на моя характер. Задължителната военна служба малко трудно ще се върне, но според мен може и трябва да се направи нещо за подготовката на младите хора (момчета и момичета) в средното училище и по-късно във ВУЗ (нещо като часовете по военно обучение и охрана и защита на населението и народното стопанство): елементарни познания за оръжията, оказване на първа помощ при нещастен случай, действия за защита при природни бедствия и аварии, скаутски лагери и т.н.

Ето това е едно добро предложение. Власт имащите трябва да мислят така.
Ако убиеш един- ти си престъпник, ако убиеш 100- ти си герой, ако убиеш хиляда- ти си цар, ако ги избиеш всички- ТИ СИ БОГ

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 окт 2012 20:51

Характер се гради цял живот. Колкото до казармата-принципно съм съгласен, че беше школа, но само донякъде. Ако беше 6 месеца и за това време с интензивно обучение да те накарат да овладееш съответното оръжие и умения, както и дисциплина-да! Но две години( че и отгоре) чанч и боядисване на камъчета в бяло, лъскане балатум с четка за зъби и прочее( да не изреждам, че ойдоха 5 страници), че и ЗКПЧ с комунистически боеви дух и лекции за социалистически ценности и възпитание-не, благодаря! А накрая картечарите не могат уцели мишената за цяр с пет пълнителя, щото са стреляли два пъти за две години? Сега с умиление се помни за медузите( вид супа, известна само в БНА ), за чушките пълнени с...нищо, за тенджерата с кюфтета и питката, донесени от мама на свиждането... Ама тогаз надали беше толкова весело! Две загубени години, и то от хубавите!
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 11 окт 2012 21:20

А може би не е само казармата, както казвате. Какво да кажем ние, които не сме ходили в казарма. Просто в живота трябва да се достигне и осъзнае границата, деляща живота при мама и тате и този без тях. Всеки има своята история на осъзнаване на тази разлика.
А ако си си дрисл*о, такъв ще си останеш цял живот, вродените качества и недостатъци също играят роля и никаква казарма не може да ги развие или поправи.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Потребителски аватар
C2H5OH
Контакти:

Мнениеот C2H5OH » 11 окт 2012 21:27

Всекидневните проблеми в родината ни мила, изграждат характера!

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 11 окт 2012 21:29

C2H5OH написа:Всекидневните проблеми в родината ни мила, изграждат характера!

Сиреч-'' Бог създаде Аракис, за да научи праведните на твърдост!'' ;)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
obi4am_pirin
Контакти:

Мнениеот obi4am_pirin » 11 окт 2012 21:32

Казармата беше пълна загуба на време!Учат те как нямаш собствено мнение!И по-висшия чин ти казва кво да мислиш!Нищо не ме изгради!Бях вече изграден!Но доста момчета се спраскаха там!
damyanov1963:

Ами според нашата черга си е успех.
Кои сме ние, даже не се и доближаваме до средноевропейските отбори, та да имаме претенции

Потребителски аватар
tsonpen
Контакти:

Мнениеот tsonpen » 11 окт 2012 21:39

Хах - казармата :) За много хора това е първото реално откъсване от дома и родителите и първият път в който неизбежно е трябвало да се погрижат за себе си. И затова си мислят, че там се е случило нещо неповторимо.
В казармата се учат много лоши неща. Първото е скатавката. Там скатавката е положително постижение за всеки войник. Другото е практиката да се наказва масово група хора за провинение на един човек. Това водеше до озлобление вътре в подразделенията. В казармата не се работи рационално и затова почти нищо не се научава. Казармата учи, че издигането в ерархията е за да можеш да мързелуваш и да подтискаш другите.
Само като си помисля, че на пръстите на едната ръка мога да изброя ценните моменти, където нещо съм научил там или някой офицер се е опитал да ни надъха за нещо. Имаше и такива неща, но малко приличаха на опит с килограм боб да направиш чорба в язовир.
Не помня добре дали до първия или до втория месец усещах разтърсването от промяната и отнемането на свободата ми. Имаше го това - живееш на нокти, търчиш, приспособяваш се и се чувстваш жив. Но след това, до края, месеци наред - пълна и тотална СКУКА. Помня, че вечер като излизах за вечерна проверка ми идваше да направя няколко кълбета по плаца от скука. Едни и същи сдухани от еднообразие и нищоправене хора, едни и същи приказки, едни и същи интриги. Имаше два варианта - подполковникът, когото бяха натирили да дава наряди като дежурен, или ще е трезвен или пиян. Почти винаги второто! Както и за полковника, който беше командир на поделението. Сутрин махмурлия, вечер го возеха пиян по постовете и заплитайки езика раздаваше отпуск или карцер. На сутринта нищо не помнеше, който е влязал в карцера - влязал, който пита за отпуск - спомен няма. И тук говорим за основния югоизточен вал на армията ни - елховската кашимерия.
А за характера - някои се раждат с него, на други животът им сервира повод да го изградят, трети цял живот го градят. Но и да си безхарактерен може да се разглежда като проява на характер :mrgreen:
[center]Изображение[/center]

Живко6461
Контакти:

Мнениеот Живко6461 » 11 окт 2012 21:53

Казармата. Школа за мъжество и затъпяване. Влизат различно умни, излизат еднакво тъпи. Колко ли още "мъдри мисли" могат да се напишат. Естествено, че и тя влияе. Но не мисля, че трябва да се абсолютизира.
Характерът се изгражда през целия живот. И най-вече се самозигражда. За някои може би казармата е почти всичко. За мен е много. Но малка част от всичко.

Върни се в “Свободна зона”