Мнениеот Casper » 08 фев 2010 00:26
Здравейте! Искам да се обърна към Сашо и Коцето, защото най-често се оплакват за, не доброто състояние на системата с която работим. Пичове, толкова много ли ви тежи работата, или просто искате да стигнете до някакво съвършенство? И друг път съм писал тук, че ще работим с това което имаме, и ще правим това което можем. Какво значи влизане през прокси? И как да се забрани на някой, който иска да ни обижда или тормози? Аз мисля , че няма начин, освен ако самият потребител не се откаже сам, или чрез разговори с него да разбере, че така не може. За мен по-добрия начин е втория, но много често се случва, точно проблемните да не се съобразяват с мнението ни, и се налагат банове. Но както вече знаем, бановете се заобикалят по-различни начини, което няма начин как да се спре. Пример: бан по ник, се заобикаля лесно с нова регистрация, а бан по Ай-пи с писане от друг компютър. Аз примерно мога да пиша по всяко време( ако имам желание и нужда от това) от 4 , без да броя компютърни зали. Нали разбирате, че системата сама не може да разпознае личноста, която се крие зад определен компютър? И тук идва нашата намеса. Само си представете, колко повече е нужно на даден потребител да прави различни фокуси за да успее да се вмъкне и да изръси някоя глупост и колко малко труд ви коства на вас, да цъкнете с мишката няколко пъти и да го изпратите отново да повтори същото упражнение от по-неудобно за него място. Ето защо смятам оплакванията ви за неоснователни. Разбира се, нямам в предвид това, че не може да даваме предложения за някакво усъвършенстване и подобряване на качеството на работа, но реплики от сорта: писна ми, или не може повече така, не са правилни. Ако системата можеше да разпознава лошите мнения, баннатите потребители или лошия правопис, то ние нямаше да сме тук с такива възможности. Единствения съвет от мен е, не спорете с тях в темите. Както искаме от тях да не ни коментират в теми, а да ни пишат на ЛС, ако има някакъв проблем, така и ние можем ако имаме някаква забележка, да я напишем на ЛС.Чак след това, ако не разбере от дума, може да му налагате наказание. Толкова по тоя въпрос.
Сега имам и една препоръка към Коцето. Приятелю, "отпусни малко колана" и не бъди толкова принципен, относно затварянето на теми по Т.5. Какво имам в предвид? Ще ти дам само един пример, защото ми е най-пресен случая, но знай , че има много подобни които не ми се изброяват. Оня ден беше заключил темата "ЦСКА - Аустрия К live" за нарушение на Т.5 и я беше пратил в кошчето. Предполагам, че е заради "live" в заглавието? Аз съм сигурен , че можеш да изтриеш тази думичка или да добавиш нещо в смисъл, дата или коментари, и темата да си остане. Другия вариант е само да я слееш с темата за "контроли" и всичко да е наред. Наложи се аз да я вадя от кошчето, да изтривам твоето заключение и да я вкарам на мястото си. Казвам ти го това , не заради друго, но вече стана пословичен с тази Т.5 и много хора започнаха да негодуват за това (някой основателно). Просто имам чувството, че влизаш тук с единствената цел да затвориш колкото се може повече теми по тая точка. Дай малко въображение и толеранс на добрите теми. Много по-малко е да поправиш заглавието на дадена тема, от колкото да напишеш заключение , да я заключиш и след това да я изпратиш в кошчето. Така хем по-бързо си свършваш работата, хем няма да си постоянно трън в очите на другите. Разбира се, не говоря за глупави и просташки теми. Надявам се , че ще ме разбереш парвилно и няма да се сърдиш за приятелския съвет.
Добрите решения идват с опита, а голяма част от опита идва с лоши решения!