Да допълня, че първият български представител на съвременни олимпийски игри е швейцарец и благодарение на него сме измежду първите държави - участнички.
Щом даден спортист е избрал да се състезава за нас, в случай на негов успех се вее българският флаг и хората говорят за България - няма никакво значение дали е таджикистанец, кубинец, иранка или австралийка. А медалите, които печелят не им ги подаряват, а са резултат от много труд, особено пък на олимпийски игри.
Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Летни олимпийски игри Париж 2024 - обща тема
Хайде, хайде...печелиш пари, ако създаваш продукт.
Да, ясно е че спортистите са вложили много труд. Това е вън от съмнение. Но държавата винаги ще е на минус.
Като докараш спортист от Марс и той ти спечели златен медал, това НЕ Е победа на България! Нито пък българският народ(нормалната част) може да се асоциира с такава победа.
Това е целта за всички европейски народи!
Да, ясно е че спортистите са вложили много труд. Това е вън от съмнение. Но държавата винаги ще е на минус.
Като докараш спортист от Марс и той ти спечели златен медал, това НЕ Е победа на България! Нито пък българският народ(нормалната част) може да се асоциира с такава победа.
Медалът е за България, но не е там въпросът, а че се обезличаваме като нация.
Това е целта за всички европейски народи!
Последна промяна от Eminem на 30 юли 2024 15:47, променено общо 1 път.
Любомир Епитропов повтори постижението си от Токио, като се класира на полуфинал.
Успех на полуфиналите, които са тази вечер!
Успех на полуфиналите, които са тази вечер!
Последна промяна от Eminem на 30 юли 2024 15:59, променено общо 1 път.
Медалът е за България, но не е там въпросът, а че се обезличаваме като нация.
Населението намалява, но което е може би още по-лошо и качеството пада. Вероятно това важи не само за спорта, но и за други сфери като медицински лица, учени и педагози, в съдебната сфера, в културата и т.н.
За политиците няма да говоря.... ;)
Политическият строй зависи от народопсихологията на народа.
За балканските народи комунизмът, колкото и да има своите негативи, не е лош строй, защото ние по принцип си обичаме повече живота и забавленията. Докато при демокрацията е обратното. Този строй е добър за народи, които по принцип са си дисциплинирани и по- трудолюбиви като немците например. Но при нас .... ;)
Населението намалява, но което е може би още по-лошо и качеството пада. Вероятно това важи не само за спорта, но и за други сфери като медицински лица, учени и педагози, в съдебната сфера, в културата и т.н.
За политиците няма да говоря.... ;)
Политическият строй зависи от народопсихологията на народа.
За балканските народи комунизмът, колкото и да има своите негативи, не е лош строй, защото ние по принцип си обичаме повече живота и забавленията. Докато при демокрацията е обратното. Този строй е добър за народи, които по принцип са си дисциплинирани и по- трудолюбиви като немците например. Но при нас .... ;)
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
- rebelheartous
- Контакти:
Eminem написа:Любомир Епитропов повтори постижението си от Токио, като се класира на полуфинал.
И то с по-слабо време.
Между другото, мъжете на САЩ е много вероятно да не вземат нито едно индивидуално злато в плуването, което ще е нещо невиждано до сега.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

- rebelheartous
- Контакти:
Те доста слабо движат до момента и при жени, и при мъже.
Eminem написа:Като докараш спортист от Марс и той ти спечели златен медал, това НЕ Е победа на България! Нито пък българският народ(нормалната част) може да се асоциира с такава победа.
Въпрос на мироглед .....
За мен "асоциирането" с нечии лични/отборни успехи след години на къртовски труд и в повечето случаи сериозни, здравословни проблеми след края на кариерата е мега малоумно!
По какъв начин ти се асоциираш с един Гълъбин Боевски например? ;)))
.... а с ансамбъла по ХД? :)))
Аз съм много против публични средства да се влагат за самоцелно гонене на олимпийски медали.
Държавата трябва да инвестира в спорт с една единствена цел - ЗДРАВЕ, т.е. да се създават условия и да се стимулират хората (особено децата) да спортуват. Всичко останало за мен е жалка комплексарска история, .... а въпросните пожизнени пенсии (заради които направих грешка изобщо да коментирам) са само капка в морето.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.
-
Plovdiv_1926
- Контакти:
danko_sot написа:Сега гледах програмата. Шансовете за медал са ни традиционно в щангите (само Карлос), художествена гимнастика (индивидуално и ансамбал) и борбата ( там има разни натурализирани при мъжете, а и Дудова и Юлиана).
Всичко друго ще е изненада. Гледам някакъв кубински боксьор имаме, иранска таекуондистка. Може те нещо да направят, мисля, че са добри.
За другите нямам големи очаквания.
В бокса имаме много по-голям шанс за титла и повече медали от борбата, като и четиримата останали са сред фаворитите поне за медал в категорията, а Петрова и Ибанес са сред първите двама.
В борбата чакаме на Юлиана, Дудова и Новиков, евентуално Милев, макар че той е в много по-тежка категория от традиционната си.
Иранката уж я водят и нея някакъв фаворит в таекуондото.
Не изключвам изненади на Миткова в дългия скок и на Георгиева на гимнастиката. Сарабоюков също на световното за младежи в дългия скок даваше резултати като за сребро на Олимпиада, та не изключвам и той да изненада.
Надявам се Костадинова на стрелбата на 25 метра, макар че там разликата е много малка и зависи дали имаш ден.
Андреев може да вземе бронз този път в щангите, ако не се срине психически, за първите две места в категорията му има китайски и индонезийски еквивалент на Карлос.
Очаквам повече медали от Токио и най-успешната олимпиада от 20 години насам лично аз, ама да видим.
Станимира днес голяма крачка направи към медалите и дори златото, дано не подцени следващите опоненти. В художествената гимнастика при добри финали имаме реален шанс за 3 медала, като 2 са почти сигурни и въпросът е само цветът им- стискаме палци за титла на Николова и бронз на Калейн, както и титла в ансамбъла. В бокса очаквам поне 2, от които дано единия да е титла, но има реален щанс и за 4. Иранката е претендент за медал, няма загуба вече не знам колко мача поред. В щангите Карлос единствено може да бие себе си, иначе ще отнесе колумбиеца, там китайци няма в категорията. В борбата се надявам Новиков и Дудова поне да са на стълбичката, ако не и на финали. В каяка имаме световна шампионка за девойки, ама с драмата с допинга не знам има ли реално основание за медали.
Стоеви играха много силно онзи ден срещу едни от най-добрите в света и защо да не стигнат полуфинала в бадминтона?
Това са ми реалистичните очаквания- минимум 6-7 медала до края, но имаме и шанс при добро развитие да стигнат поне 10, че и нагоре.
Определено тази година не са ни там спортистите само на олимпийския принцип и с Токио затворихме порочния кръг от предните 2 олимпиади. Общо взето се стабилизирахме спортно, отдолу доста световни шампиони за юноши и девойки идват, като тази година заради контузии такива като Начева и Назарян просто не можаха да участват, а Емил Нейков още е малък за добро представяне при мъжете на гребането. Освен това имаме Миткова, Йоана Георгиева, май от натурализираните също имаше световни шампиони за юноши.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...
Plovdiv_1926 написа:danko_sot написа:Сега гледах програмата. Шансовете за медал са ни традиционно в щангите (само Карлос), художествена гимнастика (индивидуално и ансамбал) и борбата ( там има разни натурализирани при мъжете, а и Дудова и Юлиана).
Всичко друго ще е изненада. Гледам някакъв кубински боксьор имаме, иранска таекуондистка. Може те нещо да направят, мисля, че са добри.
За другите нямам големи очаквания.
В бокса имаме много по-голям шанс за титла и повече медали от борбата, като и четиримата останали са сред фаворитите поне за медал в категорията, а Петрова и Ибанес са сред първите двама.
В борбата чакаме на Юлиана, Дудова и Новиков, евентуално Милев, макар че той е в много по-тежка категория от традиционната си.
Иранката уж я водят и нея някакъв фаворит в таекуондото.
Не изключвам изненади на Миткова в дългия скок и на Георгиева на гимнастиката. Сарабоюков също на световното за младежи в дългия скок даваше резултати като за сребро на Олимпиада, та не изключвам и той да изненада.
Надявам се Костадинова на стрелбата на 25 метра, макар че там разликата е много малка и зависи дали имаш ден.
Андреев може да вземе бронз този път в щангите, ако не се срине психически, за първите две места в категорията му има китайски и индонезийски еквивалент на Карлос.
Очаквам повече медали от Токио и най-успешната олимпиада от 20 години насам лично аз, ама да видим.
Станимира днес голяма крачка направи към медалите и дори златото, дано не подцени следващите опоненти. В художествената гимнастика при добри финали имаме реален шанс за 3 медала, като 2 са почти сигурни и въпросът е само цветът им- стискаме палци за титла на Николова и бронз на Калейн, както и титла в ансамбъла. В бокса очаквам поне 2, от които дано единия да е титла, но има реален щанс и за 4. Иранката е претендент за медал, няма загуба вече не знам колко мача поред. В щангите Карлос единствено може да бие себе си, иначе ще отнесе колумбиеца, там китайци няма в категорията. В борбата се надявам Новиков и Дудова поне да са на стълбичката, ако не и на финали. В каяка имаме световна шампионка за девойки, ама с драмата с допинга не знам има ли реално основание за медали.
Стоеви играха много силно онзи ден срещу едни от най-добрите в света и защо да не стигнат полуфинала в бадминтона?
Това са ми реалистичните очаквания- минимум 6-7 медала до края, но имаме и шанс при добро развитие да стигнат поне 10, че и нагоре.
Определено тази година не са ни там спортистите само на олимпийския принцип и с Токио затворихме порочния кръг от предните 2 олимпиади. Общо взето се стабилизирахме спортно, отдолу доста световни шампиони за юноши и девойки идват, като тази година заради контузии такива като Начева и Назарян просто не можаха да участват, а Емил Нейков още е малък за добро представяне при мъжете на гребането. Освен това имаме Миткова, Йоана Георгиева, май от натурализираните също имаше световни шампиони за юноши.
Стискаме палци!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]