Колоездене
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Колоездене
Тура е за аматьори
Само Джирото 
Днес стартира втората голяма обиколка, а именно джирото. Винаги съм харесвал обиколката на Италия повече от другите големи обиколки, най-вече заради по-ранното и провеждане, но тази година с разбъркването на календара тази тръпка липсва. Липсва и тръпката от към интрига, защото много от големите имена предпочетоха да карат тура, и тук отборите са дали шанс на по-слабите си състезатели.
Тези, които трябва да следим с по-голямо внимание, са герайнт Томас, нибали, фуглсанг, йеитс и краусфайк. Ако в тура имахме един много силен състав в лицето на висма, тук силите изглеждат изравнени, като някои силните тимове като Бахрейн и мувистар излизат без изявен лидер на класиране.
И все пак джирото винаги е било много приятно за гледане заради сложните си етапи. Тази година също има някои емблематични изкачвания, и въпреки, че остана в сянката на тура, вярвам, че ще бъде интересно за наблюдаване.
Тези, които трябва да следим с по-голямо внимание, са герайнт Томас, нибали, фуглсанг, йеитс и краусфайк. Ако в тура имахме един много силен състав в лицето на висма, тук силите изглеждат изравнени, като някои силните тимове като Бахрейн и мувистар излизат без изявен лидер на класиране.
И все пак джирото винаги е било много приятно за гледане заради сложните си етапи. Тази година също има някои емблематични изкачвания, и въпреки, че остана в сянката на тура, вярвам, че ще бъде интересно за наблюдаване.
Като че ли Нибали и Фулсанг имат най-добрите отбори около себе си. Ако Кайседо от ЕФ има крака, може да се бори за добро класиране.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Как са станали такива огромни разлики на 15 км. часовник?
Лопез пък напуснал състезанието след падане. Сега чета, че условията са били много лоши.
Още една лоша новина, провеждането на Париж- Рубе е под въпрос заради много нови случаи на COVID в Лил.
Още една лоша новина, провеждането на Париж- Рубе е под въпрос заради много нови случаи на COVID в Лил.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Доста вятър имаше и технични завои. Гана ги отнесе, след отличното време на Тирено Адриатико и световната титла, сега и победа в голяма обиколка.

Този на прав часовник няма кой да го бие в момента. Щом на световното сложи около минута на Роан Денис, значи няма какво повече да коментираме. Очаквах, че вятъра и на него може да му изиграе някаква лоша шега, но той сякаш караше в друго време и освен едно леко залитане почти не трепна. На по-дългите часовници просто не ми се мисли.
Падане на Томас, Инеос приключиха с надеждите и за тази обиколка, освен ако не се окаже че имат резервен вариант за лидер. Въпреки че с тия часовници до края, по-скоро ще карат пак за етап.

Томас бая нещастия му се случиха през годините, а сега тия падания направо са капака на всичко. Жалко, искаше ми се да видя битка между възможно най- много хора. Никога не съм бил голям фен на уелсеца, но ми е оставил впечатления като много свествен и симпатичен човек.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley
Според мен ще го изтеглят да не се мъчи и да се подготви още малко за Вуелтата. С него, Фрум и Карапаз ще имат добър шанс да вземат поне една обиколка. Ако не е с по-сериозна травма, де.