NBA 2013-14

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: NBA 2013-14

Мнениеот rhaegar » 30 окт 2013 11:05

А Лейкърс изненадаха Клипърс. Общо 76 точки от резервите, баси :twisted:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Мнениеот Drunken_Master » 30 окт 2013 21:53

rhaegar написа:А Лейкърс изненадаха Клипърс. Общо 76 точки от резервите, баси :twisted:

Пау Гасол изригна с дабъл-дабъл...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 31 окт 2013 13:53

Лейкърс бързо бяха свалени на Земята от Уориърс. Изненадващо за мен срещу Клипърс успяха да удържат психически и в последната четвърт изковаха победата. Взеха страшно много борби и като цяло играха доста добре и надъхано пред своя публика. Наистина много точки вкарани от резервите, но с уточнението, че така или иначе нямаше играч получил повече от 30 игрови минути. Подобна бе и картината срещу Голдън Стейт, като само Хенри получи повече минути /вероятно, защото Неш не игра по странна за мен причина/. Ако наистина са сформирали един равностоен отбор, това ще им позволи добра ротация и по-малка умора на играчите. Не успях да гледам мачът срещу Голдън Стейт, но определено има отстъпление в показателите и особено в борбата под коша. Следва трети труден мач срещу Спърс, който се надявам да успея да гледам, а и той вероятно ще даде отговор на въпроса "защо Лейкърс победиха Клипърс, от които падаха като тъпани предишният сезон, а не успяха да се справят с Голдън Стейт"? ;) Ще бъде интересно ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 31 окт 2013 14:04

Първо, GSW са сила този сезон, докато са здрави поне. С тая сбирщина, напълно нормално е Лейкърс да паднат от тях. За мен и победата над Клипърс беше изненада. Отборът е равностоен, но "равностойно слаб", ако мога така да се изразя. Плейофи ще са чудо, ама дори и да стигнем до тях, в първия кръг срещу Оклахома/Хюстън/GSW сме аут в 4 мача, максимум 5.
Неш този сезон няма да играе в повечето back-to-back мачове, за да се съхранява колкото може.

Мен ме радва, че Бруклин се издъниха. Няма толкова несимпатичен отбор, ако ще 1000 звезди да докарат.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 31 окт 2013 14:18

Голдън Стейт си бяха сила и предишният сезон, според мен, а Лейкърс нямаха проблеми с тях. Пак според мен, Клипърс са с класи над тях като играчи, а Лейкърс бяха смачкани предишният сезон от тях. ;) А сега падат с 30 точки разлика от Уориърс-определено съм учуден. ;)
само Левски и България

Потребителски аватар
Kamisha
Контакти:

Мнениеот Kamisha » 01 ное 2013 13:24

Снощи БУЛС и Никс направиха доста оспорван и драматичен сблъсък,в който Дерик Роуз блесна в последните секунди с победен изстрел.Като цяло баскетболът не бе на кой знае какво ниво,но по-важното е,че ''Биковете'' записаха 1-ва победа през редовния сезон :) Адмирации за Никс,които в последната четвърт демонстарираха отлична игра в защита и заличиха пасив от 10т.,за да направят вълнуващ завършека на срещата.Иначе от изгледаните досега мачове на Чикаго ми прави впечатление,че все още изпитват сериозни проблеми в атака,което е нормално,защото Роуз не бе играл в официален мач от година и половина.Другият проблем е,че не овладяват достатъчно борби в нападение,за да имат повече шансове за 2-ра атака,а снощи на моменти се пропукваха при овладяването на отскочили топки под своя кош и оставиха Чандлър да доминира в това отношение.Като цяло от отбора мн солидно до момента се представя Карлос Буузър,Джими Бътлър също ми се понрави от 2-та мача,които наблюдавах,Денг изигра приличен мач с/у Никс и компенсира бледото представяне от гостуването във Флорида,Кърк Хайнрих също не бе зле,но пък на Ноа му липсва игрова практика и се представя посредствено за сега,а от Гибсън и Дънлийви има още какво да се желае.
P.S.: Страхотно шоу са си спретнали Клипърс и Уориърс,с фамозно представяне на Крис Пол и Стеф Къри !
"Победата не е най-важното нещо във футболната среща,а едиственото нещо,което има значение"
Джанпиеро Бониперти

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 ное 2013 16:25

Швейцарският тенисист Роджър Федерер е спортистът, който печели най-много приходи от реклама на година. Световният номер 7 в тениса прибира по 68 милиона долара. Той е рекламно лице на Wilson, Credit Suisse, Nike, Moet&Chandon и Rolex.

Коби Брайънт е втори в класацията, като печели 66 милиона долара на година. Ликът на звездата на ЛА Лейкърс се появява в рекламите на Nike, Coca Cola, Lenovo и Mercedes Benz.

Трети по приходи от реклами е ЛеБрон Джеймс, който получава по 64 милиона долара. 72% от приходите на Джеймс са от реклама на Nike, а освен това той е лице и на Samsung.

Тайгър Уудс е четвърти с 62 милиона долара. Той е рекламно лице на Rolex и Nike.

Първият футболист в списъка е Лионел Меси, който заема шеста позиция в класацията. Звездата на Барселона печели по 57 милиона долара.

Дейвид Бекъм печели по 55 милиона долара и е седми, докато Кристиано Роналдо е осми с 51 милиона долара на година.

Поредното доказателство, че баскетболът в НБА е един от най-популярните спортове ;)
Лейкърс не успяха да надделеят над Спърс, въпреки че до средата на 4-тата част имаха шансове за това. Изиграха страхотна първа част, но не надградиха предимството, а допуснаха постепенно то да бъде стопено. Естествено благодарение основно на Тони Паркър и Ману Дженобили в отсъствието на Тим Дънкан. Добър мач направиха и Сплитер и Ленард благодарение, на които Спърс спечелиха борбата под кошовете. Лейкърс нямаха лидер във важните моменти и това им изигра лоша шега, въпреки поредният дабъл-дабъл на Гасол. Но няма как един играч да поема цялата тежест във важните моменти. Все пак трябва да отличим Гасол, тъй като въпреки по-малкото игрови минути направи дабъл-дабъл и срещу Атланта, което прави 3 дабъл-дабъла в 4 мача, а бе близо до това и срещу Уориърс. В отсъствието на Кобе, той се очертава като лидер на отбора, докато лично според мен Неш за момента разочарова, макар че не трябва да се забравя и възрастта му. ;) Впечатлен съм от Ксавие Хенри и Ник Йънг, както и от Кеймън. Според мен имат данни да се окажат доста добри покупки. Нелоши игри и аз Мийкс, а Блейк май си е на обичайното ниво. Както споменах преди това макар и не толкова силни, доста равностойни играчи, което може в даден момент да се окаже голям плюс за "Езерняците". Естествено и аз се надявам на това. ;) Засега едно нелошо начало, особено като гледаме как се представят и другите отбори. Интересно е класирането във всички дивизии. Тъй като не се интересувам много от другите тимове за мен е изненадващо доброто представяне на отбори, като Минесота и Филаделфия, докато за Хюстън и Индиана това е очаквано. Изненадан съм и от слабия старт на Маями и Денвър. Разбира се е прекалено рано, за каквито и да е изводи и е рано за очертаване на тенденции. Все пак определено шампионатът започва интересно и завързано и дано да е така през целия сезон, за да има повече емоции. ;)
П.П. Извинете ме ако има неправилно изписани имена на играчи. Тепърва ще се запознавам как ги изговарят американските коментатори, защото лично за мен почти всички нови в Лейкърс са непознати играчи. Досега не успях да обърна голямо внимание на това в малките часове :oops:
Последна промяна от parvanoff на 04 ное 2013 17:43, променено общо 2 пъти.
само Левски и България

Потребителски аватар
boabbb
Контакти:

Мнениеот boabbb » 04 ное 2013 16:31

Нещо "вуците" май почват стабилно, или ми се струва ? :?
Леевски, оле :lol: :lol: :lol:

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 ное 2013 17:57

boabbb написа:Нещо "вуците" май почват стабилно, или ми се струва ? :?

Кевин Лав започва силно този сезон. Доколкото се сещам миналата година доста време бе контузен и не успя да покаже пълният си потенциал. Започва с 3 дабъл-дабъл-а за 3 мача, което е доста добре. Доста добри точкови показатели за него и в трите мача. Добро попълнение е и взетият от Оклахома Кевин Мартин, който също започва силно сезона. Като добавим и Рики Рубио, взетият от Денвър Кори Брюър и Никола Пекович, от които имам положителни впечатления се получава един нелош основен състав, но нямам идея какво е положението с резервите. Все пак да биеш Оклахома и Ню Йорк не е случайно според мен. ;)
само Левски и България

haha

Мнениеот haha » 05 ное 2013 17:05

Клипърс и Хюстън май не знаят, какво е да играеш защита. :lol:
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Върни се в “Баскетбол”