Капитанката на женския ни национален отбор по волейбол Ева Янева, която бе освободена скандално от държавния ни тим, сподели пред телевизия Канал 3 откровено мнението си за словенския треньор Драгутин Балтич, който първо заяви, че тя получава по-дълга почивка заради травмата си, а после с писмо чрез преслужбата на родната ни федерация обяви, че гони волейболистката, защото тя не се е явила на лагера в Правец.
"За това, че съм отстранена разбрах от медиите, тъй като аз си лекувах коляното и уведомих федерацията за възстановителните процедури предварително. Чувствам се виновна, че се контузих! Не разбирам защо никой не ме потърси, за да ме попита как съм, какво се случва с мен и т.н.", сподели Янева.
"Аз съм сигурна, че бях изгонена, защото изразих гласно несъгласието си с неговите методи. Той не ни вярва, а съотборничките ми не искат да работят с него. Аз не искам да се заричам, че никога повече няма да играя за България, тъй като това за мен е една огромна чест, но със сигурност докато Балтич е треньор, аз няма да се върна. Това е един некомпетентен човек, който за кратко време разруши всичко, което ние бяхме градили много дълго. Той се държи непрофесионално на тренировки и не може да ни мотивира. Той влияе лошо на отбора. Самият факт, че в момента отборът е на два лагера говори достатъчно. Най-добрият показател ще бъде представянето ни на Европейското първенство", каза още звездата на българския отбор.
http://volleyball.sportal.bg/news.php?news=319195
Това е истината аз специално вярвам на Ева и Страши го потвърди това за съжаление лошото е, че това става 1 месец преди европейското. Но имаме една смешна федерация с президент, който гледа да се облагодетелства само, а не да вземе отношение в такива важни моменти. Видя се още срещу Турция, че има нещо в играта на нашите, но истината е, че за всичко е виновен Данчо Лазаров. Защо изгони Нешич само той си знаеше може би искаше да направи някакви машинации с Балтич и успя. Докато Лазаров е начело на федерацията не ни чака нищо хубаво и той има ресурсите на направи най-успешния спорт у нас да го върне в слабите му години.