Волейбол - Всекидневна тема
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Волейбол - Всекидневна тема
Приеми, че това е А група на световната лига, другото е Б, третото - В група. България е в А група.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА
4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.
k_oleto написа:Някой знае ли какви са правилата за класиране в тази лига ? Гледам класирането: 3 групи с по 12 отбора, а нашата група ми се вижда най-силната ? Не само, че ние сме в нея, но освен Франция и Русия, в нашата са Бразилия, Полша, Сърбия, Италия, САЩ....
Това си е световно първенство ??
Не виждам логика в такава група ? Та, някой да разясни....?
Три девизии, като във всяка се излъчва шампион. Като гледаш отборите, става ясно, че ние сме в най-добрата група. 1
Регламентът е следния:
12-те отбора в група 1, ще играят турнири с по 4 отбора, които са определени чрез жребий.
Отборите ще играят в три последователни уикенда, като във всеки турнир, отборите ще са различни. Първият турнир за нас беше в Русия. Там играхме с Русия, Франция и Аржентина. Вторият турнир ще бъде във Варна - там ще играем с Полша, Бразилия и Канада.
В третият турнир ще играем срещу Сърбия, Бразилия и Аржентина. След изиграването на турнирите, се прави общо класиране и първите 5 отбора + домакина се класират за финалната шестица.
Там 6-те отбора се разделят на две групи по 3 отбора, като първите два отиват на полуфинали.
Направих тема за първия ни мач с Франция, ама сам си писах в нея и се отказах да правя други теми.
Странен регламент.....
Добре че поне няма да играем повече с Франция и Русия, но за сметка на това два пъти ще играем с Бразилия.......Така както гледам трудно ще влезем в ТОП 5
Дано бием Полша и Канада във Варна
Добре че поне няма да играем повече с Франция и Русия, но за сметка на това два пъти ще играем с Бразилия.......Така както гледам трудно ще влезем в ТОП 5
Дано бием Полша и Канада във Варна
-
THE G.A.M.E
Взехме ценни точки от руснаците. Лошото е, че и срещу Аржентина пропуснахме да вземем още 1 т.
Принципно когато сме домакини, няма непобедими отбори за нас.
А поляците лично, играят трудно срещу нашите момчета, без значение къде е мача.
Канадците ме притесняват. Много силов и крив отбор.
От другите поне знаем какво да очакваме ...
Принципно когато сме домакини, няма непобедими отбори за нас.
А поляците лично, играят трудно срещу нашите момчета, без значение къде е мача.
Канадците ме притесняват. Много силов и крив отбор.
От другите поне знаем какво да очакваме ...
Момчета, айде стига глупости! Нека си говорим честно! Слаби сме! Стига с тия глупости как сме нов отбор, как момчетата са имали тежък сезон. Това ни е отборът от няколко години насам! Новият е Розалин Пенчев, който се представя доста добре. Центровете ни са на по 30 или повече години, Ники Николов е в отбора от 10 години сигурно. От стартовата шестица само Цецо Соколов имаше тежък сезон, но пак почина 15-20 дни. Скримов също игра в Италия, но и той бе контузен по едно време, а и приключи по-рано в плейофите. Стига само оправдания! Нека видим къде играят титулярите ни: Братоев в Нефтохимик, Сеганов в слаб отбор в Италия, Ники Николов в България, Теди Салпаров в Зенит, Еър Теди пропусна голяма част от сезона, Пенчевите колко я играят, я не играят..... Ники Пенчев в Полша се подвизава, а Розалин в Италия. Йосифов и Цецо Соколов играят на високо ниво в Италия и ... това е! Салпаров е в силен клуб, но лесно може да бъде неутрализиран от съперника. Единственият ни класен играч е Соколов! В момента имаме добри играчи, но в никакъв случай класни! Преди 5-6 години по Италия бяха Казийски, Братоев, Соколов, имахме силен и опитен Владо, Жеков беше стабилен, центровете ни играеха силно. Сега нямаме състезатели, които да правят разликата. Нямаме и ръст в отбора. Блокът на Скримов и Пенчев не е страшен. Атаката на Ники Пенчев е слаба! Той има едва 3 точки срещу руснаците, а е бил на полета в 4 гейма! Едва 3 успешни атаки от 13 опита, а ние чакаме резултатност от крайните нападатели. Цецо Соколов беше трагичен срещу Франция! Срещу Русия на първото техническо и 8-2 за Русия имаше 4 успешни блока срещу диагоанала ни. Оставиха го на единичен блок и той пак я сбърка. На моменти му липсва този финес, с които да преодолее добре подреден блок на противника. Розалин Пенчев прави добро впечатление и определено се е развил. Най-лошото е, че нямаме алтернатива на играчите. Смяната на Цецо с Розалин в началото беше показателна. Пламен смята, че резервният ни диагонал (Желязков) няма да се справи по-добре от младия посрещач Пенчев. Защо тогава взе Жани ?! ЗА мен продължава да е странно, че Чернокожев не бе извикан за СЛ, но както и да е.
Не съм съгласен с Жорката, че успехите ще дойдат само с "айде, айде". Волейболът много се промени и лудото блъскане не помага вече, трябва и тактическа подготовка. Продължаваме да сме катастрофално зле в отбрана! Покъртително слаби! Можем само да се учим от французите за този елемент от играта. Другото лошо е, че нямаме млади играчи. Нищо не идва от долу....
Диагоналчето на французите луди ни направи, а руснаците играят с голобради момчета. И стига сме се залъгвали с тази победа над Сборная. Руснаците са с млади момчета, които тепърва ще стават играчи, ние имаме готов отбор. Французите ни биха с резервите си, нямаше ги Нгапет, Рузие, Тили .... 
Не съм съгласен с Жорката, че успехите ще дойдат само с "айде, айде". Волейболът много се промени и лудото блъскане не помага вече, трябва и тактическа подготовка. Продължаваме да сме катастрофално зле в отбрана! Покъртително слаби! Можем само да се учим от французите за този елемент от играта. Другото лошо е, че нямаме млади играчи. Нищо не идва от долу....
-
THE G.A.M.E
TodorT написа:
Не съм съгласен с Жорката, че успехите ще дойдат само с "айде, айде". Волейболът много се промени и лудото блъскане не помага вече, трябва и тактическа подготовка.
Абе помогна срещу руснаците. Засилихме сервиса, всички освен разпределителят изпълняваха силов, на ръба на риска. Освен това всяка втора атака след 2-рият гейм я правихме през центъра, яко блъскане падна там. Йосифов и Ники ги разковаха. Огънахме ги със сила.
От тактическите приоми ни трябва единствено ударът по блока. Цецо в трите мача сигурно са го хванали 20-на пъти на блок, но той друг тип атака няма. Но с тренировки и практически отигравания, може да разнообрази играта си.
За добрата защита си трябва пъргавост, после вече правилно заставане. Но нашите не са пъргави. Всички до един са с тежки кости, освен Салпаров. Дори Братоев и Сеганов са доста тромави, просто нямаме пъргави играчи. Глей франчулята, едри са, но са доста пъргави. Не знам, при нас освен "тежки кости", можеби проблем са и килцата.
Аз затова казах, че ще дойде време, когато ще си мечтаем за 4-то място. Дано не стане, но натам отиват нещата. Слаби сме на сервис, в защита, на контраатака, в посрещането имаме колебания. Доста често не сме прецизни в атака, само Скримов е техничен и може интелигентно да отиграе положение. Нямаме физическите и технически данни за добра защита, такава каквато имат Бразилия, Франция, Русия...
Затова ни е толкова трудно да стопим разлика в точките срещу средни и силни отбори. За такова нещо се иска сервис, защита и да си максимално ефективен на контраатака.
Лошото е, че нямаме достойни алтернативи на някои постове, към момента. Аз не виждам достойна алтернатива на Николов и Йосифов, освен Еър Теди.
Рагин ми направи добро впечатление на европейската лига, но сега въобще не го знам къде е.
В посрещане сме само с трима добри, (включвам Розалин, но има още какво да подобрява, нормално) но Н. Пенчев не е убедителен в атака. Не знам Чернокожев и Желязков на какво ниво са, но ако нямат потенциала на Соколов, и на диагонала нещата няма да са добре.
А волейболът се разрастна, конкуренцията се увеличи.
Все пак, винаги ще подкрепям този отбор, защото момчетата дават всичко от себе си и въпреки, че отстъпват като качества на големите, надхвърлят въможностите си и са постигали големи успехи за нашите стандарти.
Писна ми да слушам за липсата на футболни условия, отидете да видите волейболните ни условия. Трагедия са! Катастрофа! Нивото на треньорите ни е потресаващо ниско. И въпреки това, постигаме успехи.
Затова ни е толкова трудно да стопим разлика в точките срещу средни и силни отбори. За такова нещо се иска сервис, защита и да си максимално ефективен на контраатака.
Лошото е, че нямаме достойни алтернативи на някои постове, към момента. Аз не виждам достойна алтернатива на Николов и Йосифов, освен Еър Теди.
Рагин ми направи добро впечатление на европейската лига, но сега въобще не го знам къде е.
В посрещане сме само с трима добри, (включвам Розалин, но има още какво да подобрява, нормално) но Н. Пенчев не е убедителен в атака. Не знам Чернокожев и Желязков на какво ниво са, но ако нямат потенциала на Соколов, и на диагонала нещата няма да са добре.
А волейболът се разрастна, конкуренцията се увеличи.
Все пак, винаги ще подкрепям този отбор, защото момчетата дават всичко от себе си и въпреки, че отстъпват като качества на големите, надхвърлят въможностите си и са постигали големи успехи за нашите стандарти.
Писна ми да слушам за липсата на футболни условия, отидете да видите волейболните ни условия. Трагедия са! Катастрофа! Нивото на треньорите ни е потресаващо ниско. И въпреки това, постигаме успехи.
Сервисът ни много се срина. ФАКТ! Вече трети сезон сме тотална дупка на този елемент. Без силен сервис е много трудно да се играе. Понякога дори силният ти сервис може да е наутрализиран от добро посрещане на противника. Прави ми впечатление и на мен, че играем малко ... бавничко. Гледах Бразилия-Италия и там играта е доста по-скоростна. Ще имаме възможност да мерим сили този уикенд с олимпийския и световния шампион във Варна. Дано успеем да вземем поне единия мач. Победата срещу Канада се явява задължително, но изобщо няма да е лесно. Надявам се залата да е пълна и това да окаже положително влияние върху отбора.....Имах планове да посетя мачовете, но нещо няма да ми се отвори парашута 
-
THE G.A.M.E
Е, той сервиса ни ако влиза, имаме шанс срещу абсолютно всеки тим. При положение, че момчетата го изпълняват с максимална сила. Ники, Цецо, Скримов и Йосифов, та и Розалин, имат много тежък и бърз сервис. Във Варна сме пречупвали много силни отбори, надявам се, че отново ще го направим.
Не съм максималист. Пожелавам си примерно 2:3 срещу Бразилия, 3:2 срещу поляците и 3:1 срещу Канада. 6 точки срещу подобни съперници, как да не е доволен човек.
Не съм максималист. Пожелавам си примерно 2:3 срещу Бразилия, 3:2 срещу поляците и 3:1 срещу Канада. 6 точки срещу подобни съперници, как да не е доволен човек.
THE G.A.M.E написа:Пожелавам си примерно 2:3 срещу Бразилия, 3:2 срещу поляците и 3:1 срещу Канада. 6 точки срещу подобни съперници, как да не е доволен човек.
Най-успешният ни състав от 2006-2007 година трудно би постигнал такива резултати.