magga написа:В тоя форум има фенове само на английски и испански отбори всички останали не струват.... Само че Барселона до преди 7-8 години бяха на ниво Севиля или Вилерял сега, а Лион колко години подред биеха Реал ? Ами английските отбори ? Кано коне без глави всичките

И аз ги гледам,защото съм фен на Челси,но никога няма да кажа,че Порто са слаби,защото в последните 5-6 години имат 3 европейски купи

и доста в Португалия значи имат някаква класа

май
За Барса си прав, но винаги трябва да се гледа моментното състояние! То и Аякс на времето са били страшилище и никой не е искал да играе срещу тях, но в момента всеки един от СЕГАШНИТЕ европейски грандове би се радват да има за съперник точно холандците, защото са лесни за преодоляване!
Да, Лион няколко години побеждаваха Реал, а какви успехи постигнаха в ЕКТ? Да спечелиха някаква купа?! Това, че даден отбор е изключително неудобен съперник за друг отбор не означава, че първият е нещо кой знае какво! Ето ще ти дам няколко примера с испанското първенство, че там съм наясно с нещата: Реал Мадрид 19 години нямаше победа на стадиона на Депортиво Лакоруня - Риасор! През тези 19 години Реал спечелиха куп трофеи, включително ШЛ, но като дойдеше време да гостуват в Галисия на Супердепор и просто не можехе да спечелят там и често даже си тръгваха победени! Барса също си има подобен отбор, който може във всеки един момент да ги победи - Атлетико Мадрид! Атлети последните няколко сезона играят колебливо, но като дойде време да играят с Барса, без значение на кой терен стават друг отбор и не веднъж и два пъти са ни побеждавали! Чисто ститистически Атлети е отбора, който ни е побеждавал най-много пъти на Камп Ноу. - мисля, че коментара е излишен! Та това, че Лион няколко години побеждаваха Реал показва само едно, че франсетата са доста неудобен съперник на испанците, но липсата на успехи в ЕКТ показва, че и франсетата не са нищо кой знае какво, независимо от отминалата им доминация във френската лига!
И не на последно място няма да е лошо да разбереш, че успехите на местно ниво нямат никакво значение! Има шампионати, които през повечето време са лишени от всякаква интрига и са тотално доменирани от един и същи отбор, Португалия е една от тези страни! Порто са си абонати за титлата и средно вднъж на 3 години става някоя изненада! А ако в крайна сметка ще гледаме успехите от вътршеното първенство и ще си вадим кардинални заключения от тях... мале, тогава какво да кажем за Рейнджърс?! Че те са отбора ставал най-много пъти шампион на страната си от всичките страни по света!!! А в същото време шотландците какви успехи имат в ЕКТ?!