Бундеслигата изпревари Серия А в ранглистата на УЕФА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stf
Контакти:

Re: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета

Мнениеот stf » 19 фев 2011 12:53

Udoji90 написа:На мен ми се струва, че малко започнахте да се отклонявате от темата. Споменавате разни факти за преките двубои между Германия и Италия на национално ниво, трофеите, които двете страни имат на клубно ниво в ЕКТ, но тези данни са за ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ. Определянето на квотите за брой отбори от всеки шампионат в Европа се базира на представянето ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ НЯКОЛКО СЕЗОНА (май бяха последните 5), така че историческите факти остават само като визитка за славата на даден отбор - не и като база за настоящото определяне на участниците в ЕКТ. Така е и много по-коректно, тъй като има много отбори с голямо минало, които имат скапано настояще (няма да ги изброявам - всички, които се интересуват, знаят кои са горе-долу) и едва ли заслужават да са абонирани за ЕКТ. Определянето на квотите по този начин разширява сериозно футболната карта и все повече ще виждаме отбори от Русия, Украйна, Румъния, Турция, Белгия, Чехия...

Иначе през този сезон Интер ще трябва да трупа коефициент за Италия в ШЛ, защото Милан и Рома, с оглед на лошите първи резултати и на силното домакинско представяне на Шахтьор и Тотнъм, нямат големи шансове да продължат. Германия засега разчитат на Байерн и Шалке, като особено сблъсъкът Интер - Байерн може до голяма степен да предопредели съотношението на силите между двете първенства. (Колкото до Шалке, надявам се на реванша да им покажем какво е футбол и да ги отстраним.) В Лига Европа също Германия има предимство - Леверкузен са сигурни за следващата фаза (и за мен са сред основните фаворити в турнира), а Щутгарт, въпреки загубата, са фаворит срещу Бенфика, според мен. При Наполи нещата в първия мач не изглеждаха никак добре - очаквах много повече от този отбор. Ако така играят и в Испания, нищо добро не ги чака. При това положение Германия май ще трупа преднина и ми се струва, че серия А наистина ще загуби позиции и спрямо други шампионати.
Факт е обаче, че и Бундеслигата, и Калчото имат видим спад напоследък - разликата между тези 2 първенства, от една страна, и Примера дивисион и Висшата лига, от друга, просто за момента е грандиозна и това се доказа в много от мачовете дотук през сезона (Борусия - Севиля; Милан - Тотнъм; Тотнъм - Вердер; Ливърпул - Наполи...).

Добрем ето ти 1 факт за последни 5 години 2 от 5-те Купи в Шампионската лига са спечелени от италиански отбори , 2 от испански , 1 от английски и нито една от немски . Никой освен феновете на дадения отбор няма да помнят еди коя си победа и еди кое си класиране на осминафинал и четвърфинал . Историята ще помни главно шампионите ... Така че на фона на тези титли не виждам за каква грандиозна разлика може да говориш :shock: :shock: :shock:
PS А и смятам че мачове между отбори с славно минало са доста по интересни и носят доста по-голям заряд от колкото мач между белгийски и чешки отбор :shock:

Потребителски аватар
durex
Контакти:

Мнениеот durex » 19 фев 2011 13:03

daniel875 написа:Това с различните шампиони в Германия си беше голяма гавра. Как може да има такова изказване. Те Байерн нарочно играят тото от време на време, не, че другите са по - силни от тях. Между другото Германия ако сте забравили, преди пет години беше на ръба да изхърчи от зоната с три отбора и да потъне в пълна посредственост, но многото ганайци, нигерийци и какви ли още не, играещи за националния им отбор, им повдигнаха леко нивото.
Италия беше доста по - силна преди Калчополи, ако в Германия сега се проведе такава акция и Байерн бъде изхвърлен от елита за безбройните си манипулации в Германия, където са шампион почти всяка година, ми е много интересно какво ще е нивото на местния футбол.
Затова великите германски отбори, като се срещат с български, винаги отпадат нали? Защото били много силни на хартия.
Ще гледаме. Не се знае ако се разнищят нещата в Англия и там няма някое Калчополи, дали и там няма да падне нивото на футбола. Нещата са относителни, но е вярно и че навремето Италия стана сила заради Хейзел.
И накрая да завърша с това, че една спечелена фалшива КЕШ не прави Интер точконосител за Калчото. Те толкова години падаха от кого ли не тези смешници, кой ли не ги биеше и миналата година на финала Уеб беше купен, за каква сила говорим изобщо. В Италия имаше само един отбор точконосител и той се знаеше и още един Парма. Тези два отбора са родени, когато играят в Европа, да правят велики неща. Нещата ще се променят и тези, които много се ежат, ще гледат купата след още 45 години.

:lol: Ей Мерда ако не бше Интер,сега сигурно щяхте да играете в Лига Европа...така че се благодари вместо да ми плюеш отбора! Моя отбор не го държи премиера на Италия нали? Къде другаде по света има такова нещо и след калчополи ви позволиха да играете в Европа,а си тръгнал моя отбор да нареждаш..нямаш ли малко срама
Последна промяна от durex на 19 фев 2011 13:06, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 фев 2011 13:06

stf написа:Добрем ето ти 1 факт за последни 5 години 2 от 5-те Купи в Шампионската лига са спечелени от италиански отбори , 2 от испански , 1 от английски и нито една от немски . Никой освен феновете на дадения отбор няма да помнят еди коя си победа и еди кое си класиране на осминафинал и четвърфинал . Историята ще помни главно шампионите ... Така че на фона на тези титли не виждам за каква грандиозна разлика може да говориш :shock: :shock: :shock:

Ти пак не си разбрал, как се определя ранглистата в ЕКТ, нали така! Прочети внимателно първият абзац на Удоджи90. Нещо друго колега, Интер имат над 34 точки от последното издание на ШЛ, а другите от Италия колко имат? Или и това не разбираш? Взема се представянето на всички отбори участници в ЕКТ, не само на най- добрият от дадена страна!

Ето линк към ранглистата в този момент: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2011.html
Разгледай я. Доста е любопитна...
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

stf
Контакти:

Мнениеот stf » 19 фев 2011 13:22

MCMXIII написа:
stf написа:Добрем ето ти 1 факт за последни 5 години 2 от 5-те Купи в Шампионската лига са спечелени от италиански отбори , 2 от испански , 1 от английски и нито една от немски . Никой освен феновете на дадения отбор няма да помнят еди коя си победа и еди кое си класиране на осминафинал и четвърфинал . Историята ще помни главно шампионите ... Така че на фона на тези титли не виждам за каква грандиозна разлика може да говориш :shock: :shock: :shock:

Ти пак не си разбрал, как се определя ранглистата в ЕКТ, нали така! Прочети внимателно първият абзац на Удоджи90. Нещо друго колега, Интер имат над 34 точки от последното издание на ШЛ, а другите от Италия колко имат? Или и това не разбираш? Взема се представянето на всички отбори участници в ЕКТ, не само на най- добрият от дадена страна!

Ето линк към ранглистата в този момент: http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/crank2011.html

Не . Аз много добре съм разбрал , но то явно не си разбрал това което написах . А кажи ми след време ще помниш ли кой отбор колко победи е имал в групите или първото за което ще се сетиш като ти кажат Шампионска лига еди коя си година е финалът и съответния победител

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 19 фев 2011 13:26

За мен лично, това не е изненадващо ..
Немският футбол тегли яко нагоре !
Хубави и пълни стадиони ... за капак - нападателен, атрактивен и резултатен футбол !
Промениха си философията хората ...
От здравият ( защитен ) ... и прагматичен футбол минаха на - атакуващ.
Все повече немски тимове играят в схема > 4-3-3 !

Италия ...
Ами въпреки многото чужденци, продължават да залагат на прагматичната игра !
Вярно, понякога носи купи и успехи, но ....

Интересно, как някои спорят срещу цифрите ?
Ами има си система за смятане на точки - коефицент, и тя е еднаква за всички !
За Италия, Германия, Англия, Италия ...
Що като Германия вече е пред Италия ... всякакви спорове са излишни !
Ама, Италия имала повече трофеи ! ?
Е и ?
Кажете го на тия от УЕФА ... с коефицента !

На мен ми е все едно коя от двете футболни нации ще е с повече участници в Шампионската лига ...
Мен , ако питате, всяка една европейска страна трябва да е с два участника в Ш.л. !
Шампиона и носителя на националната купа ...
Айде, да речем за 5-те най силни шампионата и вицешампиона.

Просто казвам, че е логично , че немците дърпат нагоре ...
Нормално, хвърлиха много пари за инфраструктура ... за футбол, като цяло !
Дръпнаха нагоре от перфектното световно което организираха ...
Имат прекрасни стадиони, силни школи и си промениха мисленето, както споменах по нагоре.
За мен италианският футбол продължава да си живее в 90-те на миналият век !

Лично мнение - не ангажирам никого с него !
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Потребителски аватар
Santiago Munezz
Контакти:

Мнениеот Santiago Munezz » 19 фев 2011 13:27

durex написа: :lol: Ей Мерда ако не бше Интер,сега сигурно щяхте да играете в Лига Европа..

И с какво Интер ни помогна да сме в ШЛ този сезон :?: Това,че спечелихте ШЛ миналата година ще позволи на Италия да има 4 отбора в ШЛ и през сезон 2011/2012 вие не сте ни спечелили квотата за ШЛ миналата година споко.
[center][wrapimg=]http://media3.acmilan.com/uploads/dwh/multimedia/654-6.jpg[/wrapimg][wrapimg=]http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScaR27gCBKUGF931MqeFZLUIPsQ2DeXwEYHZQTrYrlfS4FIrTI6IXvl7ZGeQ[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 19 фев 2011 13:40

stf написа:
MCMXIII написа:

Не . Аз много добре съм разбрал , но то явно не си разбрал това което написах . А кажи ми след време ще помниш ли кой отбор колко победи е имал в групите или първото за което ще се сетиш като ти кажат Шампионска лига еди коя си година е финалът и съответния победител

Защото темата е: Серия "А" губи позиции - Бундеслигата се утвърди като трета.
Кой кога е бил шампион е важно, но това е друга тема ;)
П.П. Малко извън темата. Интересно ми е фен на Нотингам, колко често повтаря, че са носители на КЕШ?

П.П.П. Вярваш ли наистина, че футболът в Италия се развива в положителна посока като национален отборт, клубни отбори, инфрастуктура и други?
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 19 фев 2011 13:57

Определено нещата ще се решат в сблъсъка Байерн - Интер ако Байерн продължи 100% Италия губи 4 си квоти поне за 1 година! Само да ви припомня, че Щутгарт са на път да изпаднат във 2ра Бундеслига и с оглед на това да казвате, че били фаворит срещу Бенфика в ЛЕ е нелепо! ;)
След първите мачове според мен сигурни отпадащи са Рома за Италия и Щутгарт за Германия! За другите ще разберем след реваншите! Но ще е гтоляма изненада ако някой от посочените продължи поне според мен! ;)
Естествено Немците имат и участник който вече е в другия кръг на ЛЕ отбора на Леверкузен! ;)

Потребителски аватар
storm
Контакти:

Мнениеот storm » 19 фев 2011 14:24

Ахахахахахаха... СМЯХ ! Как може да сравнявате немското с италианското бе хора ??? Какво от това, че при дойчовците им се пълнят стадионите всеки мач ? Някакъв ефект има ли в Европа .. бият ги който където ги хване .. Те имат за 10 години 3 ( 1 Лига Европа Вердер -загубен) финала, а в последните години дори на 1/2 финала неможе да се класира някой .. . :) Немските фенове на бундеслигата мразят Калчото и всичко що е Италия по простата причина , че толкова бой са яли и на клбубно и на национално равнище от представителите на Серия А ,че чак им се плачи...И някой който каза,че сме нямали млади играчи -хахх... Мога да ти кажа, че в момента имаме много повече млади момчета от колкото дойчовците..

П.С Нека да ни задминат и в ШЛ да играе Хановер или Майнц, че тогава поне ще съм спокоен Левски ако се падне с тях.. :)
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]

runnersa
Контакти:

Мнениеот runnersa » 19 фев 2011 14:26

maztiff написа:Германия вече четвърта поредна година събира повече точки от Италия. Жабетата, както са тръгнали поне 10 години са извън тройката

Наполи играят много слабо в ЛЕ нищо общо с това което показват в първенството минаха групите с клизма, но на реванша в Испания най-вероятно ще отпаднат! ;) Има толкова сериозни отбори там които играят доста по-навито в този турнир, че това няма как да стане! ;)

Върни се в “Футбол - Свят”