Всичко е пари. УЕФА да вземат да си отделят недосегаемите отбори в една лига да си играят напудрени дербита, и да направят един отделен турнир за простосмъртните. При сегашната система богатите стават по-богати и обират най-добрите футболисти, а заради финансовия феърплей бедните никога няма да могат да ги достигнат и подобни резултати ще зачестяват.  Вижте, че едни Ювентус и Милан, които си бяха абонирани за 1/2 финалите изостават сериозно, поради това, че не могат да генерират приходи и да налеят пари за качествени футболисти(иначе ще нарушат финансовия феърплей, като ПСЖ и Сити).
[offtopic]Когато Абрамович взе Челси нямаше финансов феърплей и това му позволи с големите инвестиции да превърне Челси в световен клуб(като Ман Юн и Арсенал), но ПСЖ и Сити нямат този шанс, защото УЕФА ще ги глоби.[/offtopic]

Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- metodito
- Контакти:
Re: Размисли на един фен след снощни мачове в ШЛ
Има ред обстоятелства, които трябва да се вземат предвид и тогава нищо не изглежда толкова конспираторски или нелепо... Странно е това например с Бенфика и финалите. Чак е зловещо. Във вчерашните резултати - няма чааааак толкова странно. За БАТЕ, лично аз очаквах да паднат с повече от 4 гола. Много е интересно как Шахтьор продължава да бъде подценяван от мнозина, а БАТЕ - надценявани. В БАТЕ хората работят правилно - очевидно е, но си има обективни причини, поради които беларусите няма скоро да видят полуфинал в ШЛ. Освен това, БАТЕ могат да обърнат всеки, който ги поведе и се затвори. Затова бой по канчето.
Рома... тея ми развалиха вечерта... Сядам, викам сега ще гледам хубав мач. Олимпико се пука по шевовете, всичко ок, ама. В съвременния футбол разузнаването е много важна част. Не, че преди не е било. Просто днес се използват и технологии (може да се види детайлно каква ли не статистика и то като графика, не като цифри само), детайлно се гледат множество мачове и тъ нъ. А когато има един наистина "болен" - в добрия смисъл на думата - гений, като Пеп, а отсреща имаш един треньор, който не си е написал домашното и съдбата е с теб (гледах всички голове на репортаж - е те на тея всичко им се получаваше) - ето го резултата. Получава се един вид "хващане на къс пас". Изграждаш стратегия, която да е за 90 минути. Ако не си добър треньор, объркал си тотално тактиката, ти изгаряш, ако не промениш в хода на мача стратегията. Именно стратегия и планиране днес са по-важни, даже от това, дали Меси ще играе или не...
Както каза еди съфорумец, това не е първия път, когато Байерн вкарва толкова, и когато Рома поема толкова (в Манчестър не хапнаха ли осем парцала). Бий, за да те уважават. Ей така се играе. Биеш го да не стане. Така немците и омазаха една безумна Бразилия.
Виж сега, дали мача не се е играл в някоя букмейкърска къща в Тайланд и някой да е "помогнал", няма как да знаем...
Същото е и при Моу, но там вече говорим за битка между Давид и Голиат. Не, че в Рома имат конкурентни на Байерн играчи.
Авторът на темата си има своята позиция, но според мен нищо чак толкова не се е случило. Един друг съфорумец питаше толкова ли е разликата между немското и италианското. Да! За съжаление в момента - да. Такава е.
П.С. Защо никой не отчете безумните пропуски на Жервиньо?

Рома... тея ми развалиха вечерта... Сядам, викам сега ще гледам хубав мач. Олимпико се пука по шевовете, всичко ок, ама. В съвременния футбол разузнаването е много важна част. Не, че преди не е било. Просто днес се използват и технологии (може да се види детайлно каква ли не статистика и то като графика, не като цифри само), детайлно се гледат множество мачове и тъ нъ. А когато има един наистина "болен" - в добрия смисъл на думата - гений, като Пеп, а отсреща имаш един треньор, който не си е написал домашното и съдбата е с теб (гледах всички голове на репортаж - е те на тея всичко им се получаваше) - ето го резултата. Получава се един вид "хващане на къс пас". Изграждаш стратегия, която да е за 90 минути. Ако не си добър треньор, объркал си тотално тактиката, ти изгаряш, ако не промениш в хода на мача стратегията. Именно стратегия и планиране днес са по-важни, даже от това, дали Меси ще играе или не...
Както каза еди съфорумец, това не е първия път, когато Байерн вкарва толкова, и когато Рома поема толкова (в Манчестър не хапнаха ли осем парцала). Бий, за да те уважават. Ей така се играе. Биеш го да не стане. Така немците и омазаха една безумна Бразилия.
Виж сега, дали мача не се е играл в някоя букмейкърска къща в Тайланд и някой да е "помогнал", няма как да знаем...
Същото е и при Моу, но там вече говорим за битка между Давид и Голиат. Не, че в Рома имат конкурентни на Байерн играчи.
Авторът на темата си има своята позиция, но според мен нищо чак толкова не се е случило. Един друг съфорумец питаше толкова ли е разликата между немското и италианското. Да! За съжаление в момента - да. Такава е.
П.С. Защо никой не отчете безумните пропуски на Жервиньо?
					Последна промяна от metodito на 22 окт 2014 14:05, променено общо 3 пъти.

- 

Bradat-brat
- Контакти:
iliyan написа:BRF написа:iliyan написа:BRF написа:Нито Байерн за пръв път вкарват 7 гола,нито Рома за пръв път пускат толкова!
Но в един кръг 3 такива резултата говорят , че има нещо което не е наред.Тук не говорим за изключение.
Ако беше само Челси щеше да се приеме като нещо нормално , но 3 мача в една вечер от ШЛ !
Челси е нормално!Байерн са машини човече!Тия бият наред с колкото могат,няма спирачка при тях!С успех днес в другите 8 мача(нали са толкова,че не знам),може да има 10-11 гола!
Не знам дали си им гледал предният мач(ЦСКА М) в ШЛ.Тогава с голяма мъка биха и при малко късмет ЦСКА М можеше да измъкне и равен.
А в предишният кръг ЦСКА падна от Рома с 5:1.Нещо да кажеш за това ?!
А, бе, младеж, ЦСКА снощи не завършили 2:2 или аз съм бил на 4 ракии?
- damyanov1963
diplomat написа:damyanov1963 написа:Където играят пари и то много, не може без далавери. АБЕ КАК НЕ СТЕ ГО РАЗБРАЛИ ДОСЕГА, ТА СИ ЧЕШЕТЕ ЕЗИЦИТЕ(ОП, ПАРДОН - ПРЪСТИТЕ) С ТАКИВА ТЕМИ БЕ ДЕЧКОВЦИ?!
Детска му работа.
А така, кажи им го и ти брато, че на мене не ми верват

За ЛЕВСКИ - ПОПУЛЯРНОСТТА, за останалите - злобата и завистта!
https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
						https://www.vbox7.com/play:8de06dae
Голям
Умен
НE достигнат
До сега
Играч
Blue1914 написа:За резултатите в два от мачовете си има ясна причина и тя се нарича "шампионски потоци".Вече е значително по-лесно за шампионите от по-слабите първенства да се набутат в групите на ШЛ.
Мноооооооооого грешиш! Само преди 2 седмици БАТЕ разбиха Атлетик,а Марибор се подиграха с Шалке в Германия! За Рома да не говорим! Така че за мен това са доста съмнителни резултати! Или тези или предните са нереални!
- 

Bradat-brat
- Контакти:
Формата на ШЛ си е формат, но по-важно е отношението на отборите, публиката и ако щете страните, които достигат до фазата на групите. Да вземем нашия шампион - за три години шампионски титли и изиграни 60-70 мача в първенството, на всички тези срещи взети заедно, публиката им е по-малко от тази която им гледа мача с "Реал"!? Още 10 титли да вземе българския шампион, салдото му ще е отрицателно. И рано или късно чорбаджията ще му сложи "кепенците".Затова мисленето е насочено в тези турнири с очакването за "манна небесна".  В "нормалните" страни ШЛ, ЛЕ и прочие "екстри" са една възможна добавка, която прави живота и по-лъскав и по-хубав, вкл. дава повече пари, но живота не се определя от "екстрите" а от нормалния му ритъм. За това в тези страни отборите първо си гарантират "питомното", а тогава бягат след "дивото". Който е гледал мачовете от Англия от последния кръг да е видял празно място? Това не означава, че във вторник или сряда същото ще се отнася и за ШЛ. Както във всеки един детайл на ежедневието ни, така и във футбола в нашия поглед има степенуване, предопределено от начина по-който живеем. "Рома" паднали със седем гола? И, какво от това? "Рома" ще си изиграе вътрешното първенство и това ще и е достатъчно. Но, ние трудно ги приемаме тези неща. Ако, българското първенство - като приходи, реклама, спонсориране, отчисления от "шапката", гарантира нормален живот на клубовете, никой няма да превръща участието в един или друг европейски турнир "във всичко за което се живее". Но, както във всичко у нас, така и във футбола това е илюзия и от там тръгват очаквания, с които нито един отбор от Западна Европа не живее.

Много я разбирате тази шампионска лига , но повечето от вас въобще не схванаха за како става начело със Странджата.
Да обясня - не че един мач е завършил 0:7 или 1:7 , а че 40% са завършили с такъв резултат.Поне аз не помня такъв случай.
И това води на мисли , че нещо трябва да се промени.Ако в един кръг на А група 40% от резултатите са такива какво ще си помислите а ?!
Това с нюансите ама хич не ви се отдава и чакам пример от някой независимо къде да има такива резултати в 40% от мачовете за даден кръг.

Да обясня - не че един мач е завършил 0:7 или 1:7 , а че 40% са завършили с такъв резултат.Поне аз не помня такъв случай.
И това води на мисли , че нещо трябва да се промени.Ако в един кръг на А група 40% от резултатите са такива какво ще си помислите а ?!
Това с нюансите ама хич не ви се отдава и чакам пример от някой независимо къде да има такива резултати в 40% от мачовете за даден кръг.
[wrapimg=left]http://img819.imageshack.us/img819/3282/53oo.gif[/wrapimg]
"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
						"УМНИЯТ винаги отстъпва. Каква велика мисъл. Това обяснява господството на ГЛУПОСТТА в света" - Баронеса Мария фон Ебнер-Ешенбах
"Количеството на глупаците намалява, но качеството им нараства" - Михаил Генин
Интересна дискусия е станала тук.
Но според мен пропускате една важна причина за "хандбалните" резултати. А тя,че във футбола в последните години се дава изкуствено предимство на нападението от правилата и че вече футбола се е изнежил и по-лесно се вкарват голове.

Но според мен пропускате една важна причина за "хандбалните" резултати. А тя,че във футбола в последните години се дава изкуствено предимство на нападението от правилата и че вече футбола се е изнежил и по-лесно се вкарват голове.
Имам сведение от първа ръка.....Ливърпул-Реал 0-4.......Реал-Лудогорец 0-4.....Така реши Уефа  таино таино...

Alexx написа:Интересна дискусия е станала тук.
И заради това се гледа по-атрактивен футбол, ако искаш да гледаш футбол в стил Вини Джоунс, пускаш си някоя 3-та дивизия и се кефиш на дърводелците там.