Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Мистри

Re: Отново расистки обиди към Хълк в Москва

Мнениеот Мистри » 27 сеп 2015 22:25

diplomat написа:Щом е нормално на чернокожите да им се вика "негри", нормално ли е на българите да се казва "гяури? И двата термина идват от времената на робство.

Момче, ти нямаш спирка.Знаеш ли какво значи "гяур"?
Изображение

Изображение

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 27 сеп 2015 22:25

sin4ec написа:Оня боклук от Шалке-ние викаме:" Бий чорбата по главата, бий,бий,бий!", той решил, че му дюдюкаме и ни наказаха, брей! Поне да го бяхме нахранили, деева и маймунека...

Така е като не учите африкански езици. Кой знае какво е значило това "бий" на родната му нечленоразделна реч. :mrgreen:

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 27 сеп 2015 22:26

Мистри написа:Кажете бре, кой ще вземе малко небели вкъщи?
Има ги в повече около Халите, може и туземци-от Филиповци например?
А стига сте се правили в нета на някакви. :mrgreen:

Те с тва ги накендза здраво. Дипломата, като виден антирасист, ще вземе 4 негъра и 10 бежанци у тях, за да му бъде добре. Оня доносника и той иска негри у дома, да им прислужва и вари чорбица за закуска. А Капитан Хаштаглайнермайер ще им организира походна кухня и палатков лагер, че е голям радетел на евроатлантическите ценности. Ем после ще поства блогъри и лични впечатления. Идилия, потресающо! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 22:29

diplomat написа:
1palq4o1 написа:
diplomat написа:
1palq4o1 написа:Написах ти защо ги забраниха, и това не е защото пречеха на НЕчерните.

Точно заради това ги забраниха. Да не би зрителите и феновете на ШЛ да са предимно чернокожи? :?: Вувузелата не може да пречи на расова основа - звукът или те дразни, или не. Не виждам как цветът на кожата може да промени това.

На черните не им пречеше, даже се кефеха-пречеше на НЕчерните, които заплашиха, че няма да се проведе ШЛ и затова ( по финансови причини ) забраниха тея сФирки.
Не съм убеден, че в Африка не ги използват и в момента!

И тука си имаме подобие на вувузелите - пиротехника, бомбички, факлички и други простотии. Ето това вече наистина пречи на хората, на футболистите, на стюарди, полицаи, на момчетата, които гонят топките извън терена. Значи ние сме същите орангутани като черните.

sin4ec написа:Да кажеш на черен, че е черен не е расизъм, а факт! Мен ако ми кажат, че съм бял, да се обиждам ли? Дали на негрото бананата, ми да дадат на мене луканка, а?
Кво ми ги защитавате тия печки, дошли от майната си, бабите им берат корени за чорба и правят магия за добър риболов, че и имат претенции? Ако не му отърва-да си ходи на бананата и да лови риба с пирогата! Оня боклук от Шалке-ние викаме:" Бий чорбата по главата, бий,бий,бий!", той решил, че му дюдюкаме и ни наказаха, брей! Поне да го бяхме нахранили, деева и маймунека...

Черен можеш да го наречеш и това е нормално. Но защо толкова много искаш да го наричаш негър, след като те свързват това с времената си на робство? :?:

Приятно ли ще ти е разни чужденци да ти викат "гяур", при това с огромна злоба? :?:

Първо димките, бомбите и факлите са забранени, не ми харесват и на мен и затова не стоя в центъра на агитката!
"ЗА" съм всеки да си носи отговорността при ползването на такива неща-това искам да го изясня!!!
Второ-негър е представител на негроидната раса и няма НИЩО общо с робството ( другите раси са: европеидна и монголоидна-поне така учихме навремето в училище )!Така че и този ти довод не е основателен!Аз не мога да се сърдя, ако някой ме нарече БЯЛ или ЕВРОПЕЕЦ защото съм такъв, но гяур е нещо съвсем различно, може би най-близката по значение ОБИДНА дума е НИГЪР, така са били наричани презрително негрите.
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 22:30

sin4ec написа:

Те с тва ги накендза здраво. Дипломата, като виден антирасист, ще вземе 4 негъра и 10 бежанци у тях, за да му бъде добре. Оня доносника и той иска негри у дома, да им прислужва и вари чорбица за закуска. А Капитан Хаштаглайнермайер ще им организира походна кухня и палатков лагер, че е голям радетел на евроатлантическите ценности. Ем после ще поства блогъри и лични впечатления. Идилия, потресающо! :)

За разлика от вас, аз съм живял заедно с черни, бели, жълти, руснаци, китайци, индийци, французи и каквото още се сетиш. И разбрах, че не се ли научиш да съжителстваш и общуваш с различните, няма да оцелееш дълго.

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 27 сеп 2015 22:30

Негър (от латински: niger, черен, тъмен)
Гяур от персийски през турски означава неверник,роб.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Мистри

Мнениеот Мистри » 27 сеп 2015 22:32

diplomat написа:
sin4ec написа:

За разлика от вас, аз съм живял заедно с черни, бели, жълти, руснаци, китайци, индийци, французи и каквото още се сетиш. И разбрах, че не се ли научиш да съжителстваш и общуваш с различните, няма да оцелееш дълго.

А с гяури живял ли си?
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
diplomat
Контакти:

Мнениеот diplomat » 27 сеп 2015 22:32

1palq4o1 написа:ОБИДНА дума е НИГЪР, така са били наричани презрително негрите.

За това говоря, което на български е негър. Пише се "nigger". Заради това направих сравнението с "гяур" - защото чернокожите свързват тази дума с тези времена и не разбирам защо има хора, които се опитват да оспорват това.

Потребителски аватар
1palq4o1
Контакти:

Мнениеот 1palq4o1 » 27 сеп 2015 22:34

Мистри написа:Негър (от латински: niger, черен, тъмен)
Гяур от персийски през турски означава неверник,роб.

е, да, ама те, милите могат да свързват и дишането ти с робството!Та може би трябва да ги питаме дали можем да дишаме...не за друга, а да не се обидят гОрките!
"...в България има два отбора-"Левски" и юношите на "Левски..." Рихард Езра :) :) :)

Изображение ИзображениеИзображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 27 сеп 2015 22:34

1palq4o1 написа:Това е факт, както е факт, че аз съм бял или, че някой е индианец!!!

Тук не става въпрос да се посочват факти.
Черният си е черен, жълтият си е жълт, белият си е бял.

Но щом не обиждаш черните от собственият ти отбор на расистка основа, не е редно да го правиш и с противниковите играчи.
Поне аз така считам, че е редно.

Това е като... Някой да се е напикавал като малък, и след 30 години пак да му викат пикльо.
Черньо, негро, кюнец, бурия, печка, е било обидно навремето, когато черните не са имали права.
А не са имали права, щото са били... Черни.
И сега когато се каже "мръсен негър", те го разбират, че ги обиждаш на роб, на нисш човек и т.н.
Тоест, обидата не е толкова заради цвета, а заради това, което е символизирал преди време.

Все едно да обиждаме ниските хора ( да речем под 1.70 ) че са ниско качество.
Същата работа е ...

Друг е въпросът, че от всички цветове има боклуци.
Но да се твърди, че от черните са най-много, не е толкова расизъм, колкото глупост.
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][wrapimg=]http://www.rozetabg.com/wp-content/themes/corporate/iyi/logo.jpg[/wrapimg][/center]
[wrapimg=]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/353.png[/wrapimg][rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/661.png[/rimg] [rimg]http://cache.images.core.optasports.com/soccer/teams/75x75/687.png[/rimg]

Върни се в “Футбол - Свят”