FOREINGER написа:Без Левски и ЦСКА футбола в България е като Испания без Реал и Барса.
С тази разлика, че ако Левски и ЦСКА нямат постоянни успехи, публиката им ще бъде колкото на Славия след 10-на години, а Реал и Барселона винаги ще имат публика, както и останалите второ и третодивизионни испански отбори, чиито традиции не са разрушени от болшевишко-комунистически модели.
и освен тази велика глупост ,която е написал ,се натъкнах на още една смешка:Славия -първият български отбор достигнал полуфинал на европейски турнир (в случая КНК) през 1966-1967
За последното и това е призив към всички ,където обичат да използват фактите в защита на своите отбори ,драги господини в същатата тази година шампионът на България ЦСКА(тогава Червено Знаме ) достига полуфинал за турнира на КЕШ ,където отпада от Интер (в трети мач ,уж на неутрален терен,а двубоят е в Бари).Мисля ,че ставаш смешен ,защото съм убеден ,че това го знаеш ,но все пак с цялата наглост си го написал.Освен това на твоето твърдение ,че когато даден отбор няма успех ,няма публика ,направо ме уби.Извинявай виж един Ботев ,отбор ,който десет години нямаха пари да си платят рейсовете ,стадионът винаги беше пълен ,а на гостувания ходеха повече хора отколкото на Славия на домакински(около 1000 души).Какво да кажем за Берое ,отборът с неясно бъдеще за цял сезон събра повече публика от колкото на Славия за десет години.Това го пиша с цел феновете на Славия (ако са останали такива ) да спрат да се оплакват ,защото има отбори ,които имат по-лошо настояще и все пак хората продължават да ходят на мачове и си задай върпроса защо?Май грешката е в кварталната публика?Това се отнася и за Локо СФ ,чиито футболисти не знам за какво изобщо играт ,та на техните домакински мачове имам чувството ,че все едно е приятелска среща.Естествено идва време и за Литекс (еми за отбор за Б -група става ),няма смисъл град с 40 000 хиляди души да става шампион ,защото просто ,ако се съберат повече от 5000 души ,Гриша Ганчев трябва да черпи цял ден.И смешно е изобщо да сравнявате Испания и България ,защото населението на испания е пет пъти или шест повече ,а стадионите на отборите от в -група са пълни ,защото подобни градове като Ловеч играят в тези девизии(смешно е че Пирин Гоце Делчев може да събере повече хора на мач отколкото бъдещия шампион на България).Но върха на наглостта на този човек беше да обвини за празнотата на нашите стадиони болшивико -комунистическия модел или както там го е написал.Явно този човек не е живял преди 1989 ,защото мисля ,че в тези години стадионите (бяха построени и пълни).Комунизма може да има много отрицателни страни ,но в развитието на спорта демократична България може само да завижда.Сам си прави сметка за комунистическия футбол ,след като в сезон 1966-1967 България е имала двама представители в полуфиналните фази на двата европейски турнира.А относно ЦСКА и Левски ,просто стига си говорете глупости ,се те са ви криви.Защо другите отбори не започнат да пълнят стадионите (говоря за нашите европредставители).Та тази година ЦСКА събра 37 хиляди души на мача срещу фулъм -питам кои отбори в България могат да съберат толкова много публика(Левски ,Берое ,Ботев и Локо Пл-ако имаха стадиони ).Няма какво да си кривим душите ,крайно време хората ,даващи пари за футбол да си спомнят за изконните български отбори(Ботев ,Нафтекс,Спартак Варна ,Дунав ,отборите на Хаскаво и Шумен ,Спартак Плевен-съжелявам ако изпускам някой друг велик български отбор).И отново ще се върна на Испания и ако разгледате областите на Испания ще видите ,че почти всяка област има един отбор в примиера (Мадрид и Барселона -имат два отбора ,само те !).И мога съм 100 процента сигурен ,че ако Ботев имаше футболисти като на Локо СФ ,щеше да има на всеки мач поне по 10 000 хиляди души ,а Берое или Локо Пл на мястото на Литекс ,стадионите щеше да се пръската по шевовете ,просто защото тези хора обичат футбола ,а не са научени да обичат.И тук идва най-важният момент ,обхващащ моментът за развитието на българския футбол.Върни ли се публиката ,качеството ще скочи.Така е по света ,ако Реал нямаше 70 000 хиляди души на всеки мач ,мислите ли си ,че щеше да харчат толкова пари.И няма смисъл изобщо Литекс да играе в Шампионска Лига ,ако публиката не минава 2000 души.България не бедна държава дори има доста богати хора и население ,за което футболът е религия(благодарение на болшивико -комунистическия модел

.Но с отбори като Литекс ,Локо Сф ,Славия ,Локо МЗД ,Спортист и прочие няма как да стане!!!!!!