Защо избрах своя любим отбор!

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

tprodanov
Контакти:

Re: Защо избрах ЦСКА?

Мнениеот tprodanov » 27 ное 2009 10:12

И аз не желая такива фенове. Радвам се, че са се усетили навреме и са станали цскари, точно както имаше такъв случай няколко страници по-назад. Така всичко си идва на мястото - в началото, като дете може и да се объркаш. После като порастнеш, вече си избираш отбор спрямо характера ти. Ако си фурнаджийска лопата - заменяш Левски с ЦСКА. Добър пример даде, благодаря.

ПП Не можеш да ми говориш за натрапване в общонационален форум.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 27 ное 2009 10:13

tprodanov написа:И аз не желая такива фенове. Радвам се, че са се усетили навреме и са станали цскари, точно както имаше такъв случай няколко страници по-назад. Така всичко си идва на мястото - в началото, като дете може и да се объркаш. После като порастнеш, вече си избираш отбор спрямо характера ти. Ако си фурнаджийска лопата - заменяш Левски с ЦСКА. Добър пример даде, благодаря.

ПП Не можеш да ми говориш за натрапване в общонационален форум.

Някъде да прочете, че са станали цскари?...
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 27 ное 2009 11:27

ros написа: Някъде да прочете, че са станали цскари?...

О, да, в темата назад има подобен коментар. Пък и може би искаш да ми кажеш, че са станали фенове на малеш микрево? :mrgreen:

Все тая - хубаво е, че феновете са се ориентирали според ценностите си навреме.
Моите уважения към всеки, който се е запалил по отбора си не заради победи, а заради дух, агитка, идея и такива по-трайни и смислени неща. И към всеки, който си държи на идеята.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 27 ное 2009 11:42

Принципно, когато си на 6-8 години идеята ти е да гледаш Лека нощ деца и да си легнеш, но ... да, всички които са се родили левскари на тази възраст са заспивали с мисълта защо гадните комунисти са създали ЦСКА и как така Левски не е този дето се е борил с турците , а е онзи дето се бори с Антверпен и Беверен...
Но в стремежа си за оригиналност започваш да приличаш на "любимеца си " Батков, според когото Левски играе като Барса...
Няма смисъл да разводняваме темата. Всеки е избрал пътя и отбора си и е логично да защитава избора си. Можеш да възхваляваш много моралните ценности на всички фенове на Левски. Това за нас са просто думи. Както завършваше един виц "говори ми, говори ми" ;)
Аз може да съм никой за ЦСКА, но ЦСКА е всичко за мен, аз може да съм един от хилядите фенове, НО ЦСКА Е ЕДИНСТВЕНИЯТ ОТБОР ЗА МЕН

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 27 ное 2009 12:02

Не знам що ми слагаш думи в устата, които не съм казвал. Къде казах на 6 години? Даже напротив. На 6 ставаш от някой отбор по независими от теб причини. Било в рода, било някоя победа. И същевременно още не си станал фен. Виж, на 15 си достатъчно голям, за да можеш да приложиш своята ценностна система към отбора, който си избрал и да видиш правилен ли ти е избора. Ценностната система на твоите познати е била противоречие на ценностите в характера на Левскарите, и съвсем логично те са сменили отбора. Това само потвърждава разликата в агитките и дава обяснение за нея.

Не знам защо само намесваш Апостола тук - той е велика личност и е на всички, независимо от клубната му принадлежност. Едни младежи преди 95 години са решили да му отдадат почит и са го направили, това е прекрасно, но отбора Левски не е Апостола, та думите ти са неадекватни.

А моралните ценности се виждат. След мач, след загуба, по скандирания, по история, по начина по който стават фенове хората. Да, има разлика между моралните ценности на тия, които викаха Средец, и тия, които не спряха да викат Левски. Нека са просто думи за теб, и без това го пиша с идеята да го четат малки левскарчета.

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 27 ное 2009 12:07

Защото моят избор е направен точно тогава на 6-8 години и няма как да се впечатлявам от друго освен победата и загубата и семейната традиция, разбира се. Ако ти си се осъзнал като Левскар на 15 /доколкото разбирам/ всички мой примери са от ранна детска възраст. Ако нещо не сме се разбрали... :( . Та моите съученици разбира се са и на моята възраст ;)

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 27 ное 2009 12:14

е на 6 мислиш ли, че можеш да се наречеш фен? Иначе да, от раждане съм левскар, но е било по странични фактори, тук сме на едно мнение. На едно мнение сме очевидно и за избора на отбор спрямо ценностната система - човек с характер на фурнаджийска лопата, както ти го описа, бяга от отбора Левски - нормално, двете неща са несъвместими. Май вече нямаме спор, очевидно сме на едно мнение, благодаря за което!

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 27 ное 2009 13:37

Та като прибавим и това, че очевидно онези фурнаджийски лопати са станали фенове на Малеш Микрево и Скрита сила Мъдрево /защото аз не познавам цскар дето е станал левскар/ си стискаме ръцете и оставаме по-младите да ни се смеят на спора :)

Потребителски аватар
ruslankonev
Контакти:

Мнениеот ruslankonev » 27 ное 2009 14:04

Беше далечната 1986г.По принцип сам 76г. набор и бащами ме заведе на лекар, откриха неизличима болест в мен а именно ФЕН НА ЦСКА и от тогава съм с тази болест и с нея ще си умра.....
1948

Потребителски аватар
ros
Контакти:

Мнениеот ros » 27 ное 2009 14:11

ruslankonev написа:Беше далечната 1986г.По принцип сам 76г. набор и бащами ме заведе на лекар, откриха неизличима болест в мен а именно ФЕН НА ЦСКА и от тогава съм с тази болест и с нея ще си умра.....

Тази и хронична, с дълготраен ефект и повсеместен обхват ;)

Върни се в “Футбол - България”