Коя е истинската история на ФК Левски

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

peliforewer
Контакти:

Re: Коя е истинската история на ФК Левски

Мнениеот peliforewer » 03 ное 2014 16:50

Странджата написа:Не съм го казал аз- историята са както факти (даже и тогава не може да бъде обективна, защото има и подбор на факти), така и истории, разказвани от разни за разни случаи и потребности. Претенциите някоя история от всичките да бъде истинската е само израз на желанието от всички разкази да остане само този.
Колкото до историята на Левски и на ЦСКА, има няколко неоспорими факти -
1. Левски е е създаден преди "народната власт" , ЦСКА - от нея.
2. По време на народната власт не е могло да не си с нея.
3. По времето на другите власти нито Левски, нито ЦСКА - след "промените", не са тръгвали срещу тях, а са били с тях, защото не са опозиционни центрове, а футболни клубове.
4. ЦСКА и Левски по време на народната власт са били най-облагодетелствувани в сравнение с останалите футболни дружества.
5. След народната власт повече български олигарси са били собственици на ЦСКА, отколкото на Левски.
6.Левски има за собственик човек, който е с агентурно минало, ЦСКА има за собственик бивш вицепремиер от "експертното правителство" на Димитър Попов,останал в историята с класическата реплика "За бога, братя, не купувайте", когато за хартийки се изкупуваше Българи; бивш вицепредседател на БСП; бивш председател на Управителния съвет на "Кремиковци", осъден за резултатите от управлението му с присъда, която обжалва. До колко има бивши агенти и бивши политици - оставям на вас.
Интерпретациите на тези и на други факти раждат разни истории. КОя е вашата - изберете си, но не я натрапвайте на другите, защото и другите си имат своя.

До четвърта точка съм съгласен с теб,относно пета точка,Левски е с един олигарс собственик,но той е Майкал Чорни и нашите така наречени олигарси могат само да му мият краката.Отделен въпрос е кой го докара в България,кой му подари Мтел,как бяха подарени базите на Левски ,а нали и Илия Павлов и Божков избягаха от ЦСКА защото ги принуждаваха да плащат непосилен наем за стадиона и Панчарево.А Батков някой беше ли го чувал преди да стане собственик на Левски .Колкото до Лупи ,не знам защо изгониха Митал от България,първо продадоха на Захариев май се казваше комбината за 1лев,после той го продаде на Митал мисля за 300 мил.,после изгониха индиеца и сега вече да се чува за Кремиковци нещо.А като гледам другите собственици на футболни клубове,като че ли Лупи е най-читав,не обижда никой,запалянко е,гледа мачове с феновете,не се меси на треньорите,ако даваше и пари грешка нямаше да има :) .
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 03 ное 2014 16:52

boabbb написа:
boabbb написа:
Ataman написа:Бюста на Сталин е качен на връх Мусала(тогава Сталин) по повод кончината на" Бащата на народите".Сега дали са били левскари или слависти алпинистите все тая, ама да са пели песни както пише автора на темата хич не ми се вярва като се има предвид повода.

Рождения ден е ;) Той умира 53-та година чак ...

Сега се сещам, че вие честитихте рождения ден и на един друг на 18-ти април ... :mrgreen: :lol: :lol:

Кажи ти кога имаш и на теб да честитим . :)

Потребителски аватар
djd
Контакти:

Мнениеот djd » 03 ное 2014 16:56

damyanov1963 написа:
djd написа:Ако оставим на страна политизирането на спорта (което си е тотална простотия и говори за големи кухини в областта на главата), а разгледаме фактите, то се набива на очи един такъв извод:
Годината, в която сините честват свои кръгли юбилеи или най-късно следващата я, много често е съдбоносна за тях.
- 1924 отказват да пътуват до Варна и първенството не завършва
- 1944 първенството не завършва
- 1954 ЦСКА ги почва
- 1984 през 1985, година след юбилея - бой с ЦСКА и разформироване (и на двата отбора, макар и за 1 месец)
- 2004 Ганя става президент :)
- 2014 строежът ще презимува за втори път, 5 загуби от ЦСКА, а годината още не е свършила. :lol:

Така че манете царските офицери, комунистите и си сядайте на задниците, че периодът е исторически много, много опасен. :)

Абе я най-добре си кажете, че Левски никога не е съществувал и тия загуби дето сега ги наваксавте са ви плод на фантазията! Така ще се успокоите и ще си мислите, че сте най-великите!

Чети внимателно. Не съм казал, че не сте съществували и загубите от ЦСКА едва ли са най-важното тука. Ние само използваме моментното състояние. Мисли, мисли. :)

валкареджио
Контакти:

Мнениеот валкареджио » 03 ное 2014 17:02

чичко граф,чичко граф ти си долен п...р..т

Потребителски аватар
DrAvalanche
Контакти:

Мнениеот DrAvalanche » 03 ное 2014 17:31

Ако темата бе за друг отбор (примерно Славия), отдавна да е заключена. Още повече, че за една глупост от блиц има създадени две теми http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=34&t=185375&st=0&sk=t&sd=a&start=0

Но понеже в темата се плюе по Левски, нещата явно стоят по друг начин.
Ние сме Чък Норис на А група, разбираш ли. Ние сме лелката за водата... На който искаме пишем 4 кубика, на който искаме пишем 20 кубика. Ние сме закона! Ние сме конституцията! Левскарски режим!!!

ОВ 1948 ГГ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 03 ное 2014 17:32

Добри Джуров:

Изображение

Изображение

Задачите на ЦСКА Септемврийско знаме са да работи за възпитанието на ЯРКИ КОМУНИСТИЧЕСКИ ДОБРОДЕТЕЛИ у членовете, спортистите...

Ръководството на идейно-възпитателната работа се осъществява от партийнополитически апарат, съвет за идеологическа работа...

Укази на държавен съвет на Народна Република България за награждаване на ЦСКА СЗ

1. Народен Орден на Труда – 1968г.

2. Червено Знаме на Труда – 1970г.

3. Червено Знаме на Труда – 1972г.

4. НРБ – III степен – 1973г.

5. НРБ – II степен – 1976г.

6. НРБ – I степен – 1980г.

ЦСКА СЗ премина през много етапи. Опорна точка бе БКП. Тя РЪКОВОДЕШЕ, тя НАСОЧВАШЕ, тя ЗАДЪЛЖАВАШЕ. Активно бе съдействието на Министерството на Народната отбрана и районните комитети на БКП..., защото е необходимо да се създават здрави и силни хора, способни да защтават социалистическите завоевания.

Нужно е обаче, да се подчертае, че успехите и постиженията на армейските спортисти имат здрави опорни точки в ДРУЖБАТА СЪС СЪВЕТСКИТЕ спортисти. РОЖБА НА НАРОДНАТА ВЛАСТ... ПОД КРИЛОТО на партията тя издигаше снага... Успехите окрилят... вдъхновяват да се работи все така упорито за постигане на още по-високи резултати в развитието на масовата физкултура и масовия спорт на КОМУНИСТИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ. ТОВА Е ОТПЛАТА ЗА ГРИЖИТЕ, КОИТО ПОЛАГАТ ПАРТИЯТА, РЪКОВОДИТЕЛИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА и комитетите на БКП от бившите райони.

Основание за приноса в развитието на националния спорт дават ВСЕКИДНЕВНИТЕ ГРИЖИ НА МНО, общинските комитети на БКП...

Пак ми говорете за история, червенодрешковци 8-)
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 03 ное 2014 18:00

CTAHKO написа:
...Пак ми говорете за история, червенодрешковци 8-)

Стига си спамил бре, напиши нещо по темата !
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
suni

Мнениеот suni » 03 ное 2014 18:04

DrAvalanche написа:Ако темата бе за друг отбор (примерно Славия), отдавна да е заключена. Още повече, че за една глупост от блиц има създадени две теми http://forum.gong.bg/viewtopic.php?f=34&t=185375&st=0&sk=t&sd=a&start=0

Но понеже в темата се плюе по Левски, нещата явно стоят по друг начин.

Вас все някой ви плюе,.. признайте неадекватноста си и стига сте ревали. :(
Прокобо мръсна, върви на майната си! Изображение

Потребителски аватар
Rivaldo10
Контакти:

Мнениеот Rivaldo10 » 03 ное 2014 18:19

Тези никога няма да преболедуват нашата история, а ние винаги ще напомняме тяхното пръкване на този свят... ;)
Само не разбрах какво общо имат с армията, но както и да е. :)
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/8B/01/339228a163748b01.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Eminem
Контакти:

Мнениеот Eminem » 03 ное 2014 18:52

Rivaldo10 написа:Тези никога няма да преболедуват нашата история, а ние винаги ще напомняме тяхното пръкване на този свят... ;)
Само не разбрах какво общо имат с армията, но както и да е. :)

+1

Върни се в “Футбол - България”