Ще строят нов национален стадион

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

tprodanov
Контакти:

Re: Ще строят нов национален стадион

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 16:30

Veso1913 написа:
tprodanov написа:Виж сега. Очевидно обвиняваш софиянци, че не ходят и не пълнят стадиона. В София в момента има около милион хора, които не са оттук. Защо тогава великине НЕсофиянци не ходят на тоя стадион? Където и да играят националите ще имат по-малка посещаемост. Една година импулс и по-пълен стадион и после същата забрава. Аман от тия болни провинциални амбиции.

Извинявам се,но ти кое поколение софиянец си и къде живееш в София?Защото аз мога да се похваля че корените ми се губят някъде около края на 19 и началото на 20 век във Варна и въобще не се броя за провициалист.А ти използваш доста често тази дума,която ярко ми напомня за една друга такава от моя град.Не знам дали знаеш,но във Варна живеят Варненци и Варналии.Оставям на теб да направиш разликата.Така че комплекса провинция,май яко е задълбал в теб? ;)

Не знам що аз трябва да ставам тема на форума. Иначе на въпроса - думата провинция я употребих директно в отговор на някой, който я беше употребил вече. Иначе помня и знам произхода до прадядо. Стига ли, за да се водя достатъчно местен жител? И има ли някакво значение? Колко пъти още да напиша, че за да има значение кой къде е роден трябва да си много прост?

Потребителски аватар
acmilan
Контакти:

Мнениеот acmilan » 10 ное 2009 16:31

Бижутера написа:Лицензи за евроквалификации имат Васил Левски, Герена, Стадиона на Литекс и този в Бургас...на Герена и в Ловеч е тъпо да се играе...а този в Бургас е с изкуствена настилка.

Това е ясно,но мисълта ми е,че ще е перфектно да имаме нормални стадиони в големите градове и националните да играят всеки мач на различно място,както скуадра адзура.Иначе що да е тъпо в Ловеч :mrgreen:
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 16:36

Това е добро като идея, но няма да стане никога.

Потребителски аватар
Veso1913
Контакти:

Мнениеот Veso1913 » 10 ное 2009 16:56

tprodanov написа:
Veso1913 написа:
tprodanov написа:Виж сега. Очевидно обвиняваш софиянци, че не ходят и не пълнят стадиона. В София в момента има около милион хора, които не са оттук. Защо тогава великине НЕсофиянци не ходят на тоя стадион? Където и да играят националите ще имат по-малка посещаемост. Една година импулс и по-пълен стадион и после същата забрава. Аман от тия болни провинциални амбиции.

Извинявам се,но ти кое поколение софиянец си и къде живееш в София?Защото аз мога да се похваля че корените ми се губят някъде около края на 19 и началото на 20 век във Варна и въобще не се броя за провициалист.А ти използваш доста често тази дума,която ярко ми напомня за една друга такава от моя град.Не знам дали знаеш,но във Варна живеят Варненци и Варналии.Оставям на теб да направиш разликата.Така че комплекса провинция,май яко е задълбал в теб? ;)

Не знам що аз трябва да ставам тема на форума. Иначе на въпроса - думата провинция я употребих директно в отговор на някой, който я беше употребил вече. Иначе помня и знам произхода до прадядо. Стига ли, за да се водя достатъчно местен жител? И има ли някакво значение? Колко пъти още да напиша, че за да има значение кой къде е роден трябва да си много прост?

Значи ли това,че ако съм умен,няма значение кой къде живее?Не бях чувал до сега такова умно умозаключение!Явно си титан на мисълта!А в темата,преди мачове на национала се играеха и в други градове в ,,провинцията".И не виждам защо и сега да не е така.И пак казвам че национален стадион НОВ,трябва да се построи с държавна пара или в Стара Загора или в Пловдив!Футболни градове,на прилично разстояние от останалите!Тези които ходят в София на мачове,ще ходят и в Пловдив и в Стара Загора.Справка-феновете на ЦСКА и Левски които обикалят Родината.Даже и на мача ни с Локо сф гостите имаха агитка достойна за уважение!И пак казвам.Нека има референдум.Ще видите тогава настроението на хората и къде трябва да се похарчат народните пари на полза роду!Много бързо забравихте колко пари откраднаха покрай ремонта на Васил Левски!
,,Не ме вади без повод,не ме прибирай без слава"!

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 17:03

Чакай сега, съглъсен съм с фактите, но не и с изводите. Да, откраднаха пари. Кой, софиянци ли? ВЕРНО ЛИ?
И какво е определението за футболен град? София не беше футболна преди 10 години може би? И каква е гаранцията, че Стара Загора, ще бъде футболна след 10 години? Иначе съм напълно ЗА отбора да играе в различни градове, но националния трябва да е в столицата.

А относно заключението - явно имаш нужда от помощ. Ако си умен - ще имаш моето уважение, независимо къде си роден. Толкова. Осмисли ли?

Потребителски аватар
Libera
Контакти:

Мнениеот Libera » 10 ное 2009 17:04

Съдейки по последния ни мач най-добре да играят в Суворово, че да се напълни стадиона! Иначе Национален Стадион скоро няма да има...както и стадион Варна скоро няма да има...абе то футбол няма ние стадиони искаме!

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 10 ное 2009 17:09

tprodanov написа:Много се отклонихме от темата - нямаме нужда от нов национален стадион. Не може националния стадион да е извън града или на мястото на далечния Септември, националния стадион трябва да е в центъра и трябва да е част от архитектурния облик на столицата, която и да е тя.

Ъъ пълни глупости.
Нови стадиони далече от центъра извън града.
Струпването на подобни съоръжения, които събират много хора допълнително натоварва и без това лудницата в центъра.
Изображение

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 17:11

Не. Клубни стадиони - навън. Национален - баш у центърО. Стадиона, Операта, Народния театър, Парламента, Министерски Съвет, парка, площада, пешеходната зона - тва е центъра на един град. Моловете са тия, дето не трябва да са в центъра.

Потребителски аватар
PFC Litex

Мнениеот PFC Litex » 10 ное 2009 17:17

tprodanov, тук наистина грешиш и то много.
Мога да ти изредя адски много примери, но мисля че на това ниво няма нужда.
Центъра на всеки един град трябва да не натоварена зона и всичко съсредоточено в него носи след себе си много негативи.
Националния стадион на Турция, тъй като за него се сещам на първо четене се намира на 30км от идеалния център на Истанбул.
Изображение

tprodanov
Контакти:

Мнениеот tprodanov » 10 ное 2009 17:20

Разбира се, че не трябва да е натоварена. Един национален стадион не натоварва. Особенно нашия... Мачовете са твърде рядко. А турската столица е доста по-пренаселена от София - там просто няма вариант.

Върни се в “Футбол - България”