Запалянко на Локомотив (Пловдив) Б.С. се оплака днес, чрез спортния сайт sportal.bg от нередност покрай пускането в продажба на билетите за мача с Ботев. "Искам да сигнализирам за своеволието, което проявяват някои от феновете на Локомотив (Пловдив) в момента. Аз живея в София и изпратих приятелката ми да купи два билета за трибуна Спортклуб. На нея, обаче, ѝ е било отказано, защото нямала членска карта на фенклуба на Локомотив или някоя от фен групировките. Днес, а вероятно и утре, нямало да се продават билети за фенове без въпросните карти. Аз съм локомотивец откакто се помня, по-рано тази година уредих дарение от 400 топки за ДЮШ на Локомотив Пловдив, а в момента шайка самозванци ми казват, че не мога да си закупя билет за дербито", писал разгневеният запалянко до сайта.
PlovdviDerby.com потърси за коментар един от лидерите на черно-бялата агитка Велин Терзиев. Ето какво заяви той в разговор с репортера ни:
- Велине, ти преди време в интервю за PlovdivDerby.com заяви, че и на това дерби, поради намаления капацитет на стадиона, ще има контрол при продажбата на билети. Тази система обаче явно има своите несъвършенства, тъй като днес фен на Локо не е успял да си купи талони за мача. Как ще коментираш конкретния случай?
- Казаха ми за въпросния материал при вашите колеги. Конкретната ситуация, няма как да я коментирам, защото не съм присъствал, а бях да подкрепя любимия си отбор в София. Капацитетът на стадиона е силно намален. Това е известно на всички. На трибуна Спортклуб има места за 4200 души. Съвсем нормално е да въведем някакъв контрол при продажбата на билети. Смятаме, че е най-нормално хората, които имат членски карти да се ползват с предимство. Единственото, което изискваме от хората, които искат да си купят билети, е да се легитимират като фенове на Локо Пд. Това става с членска карта от фенклуба или от някоя от фракциите. Всеки, който няма такава карта, може да намери свой приятел или роднина, който има и да си поръча чрез него билети. Тук е и моментът феновете да се замислят дали не е редно да си закупят такива карти. Цената им никак не е висока - 19.26 лв. на година. Тези пари после отиват за хореографии, екскурзии и като цяло за облика на черно-бялата публика. Нормално е хората, които са допринесли за това, плащайки си членски внос, сега да имат предимство за най-интересният мач.
- Колко билета може да закупи един притежател на такава карта?
- Няма ограничение в бройката. Ние вярваме на всеки, който е доказал, че е локомотивец. Сигурни сме, че член на фенклуба или на групите, няма да купи билети за фенове на Ботев.
- За тези, които нямат карти, ще има ли "изпит"?
- Аз лично не съм изпитвал никой. Нито за това дерби, нито за предишното на Лаута. Вижте работата е много проста. Сами видяхте, след контрола, който наложихме на предишното дерби, как целият сектор Спортклуб на практика беше мощна агитка. Искаме това да се получи и на 8.12. Уважаваме всеки локомотивец, но този път с предимство ще са членовете на фенклуба. Ако останат билети, ще ги предоставим пак на локомотивци. Няма да си ги носим в къщи. Преди миналото дерби с Ботев на Лаута в крайна сметка, който поиска да дойде на мача, той си взе билет.
- Преди последното такова дерби на Лаута имаше голяма истерия, че фенове на Ботев ще се опитат да "пробият" билетите за Спортклуб. Сега има ли такива индикации?
- Не. Този път определено е по-спокойно.
- Да те върна на човекът с инициали Б.С., който е писал до sportal.bg. Как ще коментираш това, че той е помагал на школата на Локо, а сега не може да си купи билет.
- Първо, когато помагаш или даряваш средства, би трябвало да го правиш безкористно. Аз също постоянно помагам, но не очаквам това да ми носи ползи. Второ - След като този човек твърди, че е дал дарение на школата, нека се обади в клуба или там чрез който е дарил средствата и просто да си поръча да му купят билет. Ако трябва ще му дадем безплатно колкото билета иска. Не е въпросът в парите или приходите от билети, а в това на стадиона да присъстват само локомотивци. Мои приятели, които нямат членски карти, постоянно ми се обаждат да им взема билети. На никой не съм отказал. Разбира се, напомням им, че това е чудесна възможност да станат и членове на фенклуба. Какъв е проблема този човек да се обади на някой негов приятел, който да му купи билет. Като е дарил топки на школата - на челото му да не пише, че е локомотивец.
- Той ви нарича "шайка самозванци"...
- Няма лошо. Само, че аз не излизам с инициалите си В.Т. (Н.), а с името си. И всички знаят какво съм направил и правя за черно-бялата общност. И го правя безкористно. Повтарям. Въпрос на един телефонен разговор е да помолиш някой, който може да се легитимира като локомотивец, да ти вземе билет.
- Колко билета се продадоха днес?
- За Спортклуб - около 1000, за централната трибуна - 1/3 от капацитета й.