Променят "А" група

Модератори: paceto, Irish stout, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: Променят "А" група

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 05 май 2012 12:10

Твърдо ЗА! :) Излагам съвсем накратко предложението, което съм правил и друг път във форума: "А" група в състав от 12 отбора. Сезон разделен на 4 части. През първите 2 части отборите играят всеки срещу всеки при разменено гостуване. Първата шестица определя група "1", в която отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят шампиона и участниците в ЕКТ (без носителя на купата, който има това право и може да бъде отбор извън тази шестица). Втората шестица определя група "2", където отборите отново играят всеки срещу всеки при разменено гостуване и определят изпадащите. Сигурен съм, че 4 мача между най-силните отбори в България няма да доскучаят никому. Същото мисля се отнася и за битката за оцеляване, защото няма да има време и място за сметки и "кръводаряване" - ако изпадат 2 отбора, а третият играе бараж (както е сега), "Б" група ще бъде много близо, дори за първите отбори от втората шестица. ;) При този вариант отборите ще изиграят общо по 32 мача за първенство, т.е. почти както досега, но интригата ще бъде много по-голяма. Иначе някои отбори от доста кръгове насам играят само за да си отбият номера. ;)
П.П. Намаляването на "А" група ще стане чрез изпадане на повече отбори, може да се осъществи не наведнъж, а примерно за 2 сезона. Ще се запази правото на първенците от "Б" група да играят в "А". В историята на "А" група вече има такъв прецедент с изпадане на 4 отбора едновременно, когато групата става с 14 отбора. ;)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 05 май 2012 12:15, променено общо 4 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
turbogena
Контакти:

Мнениеот turbogena » 05 май 2012 12:11

И как ще стане това намаляне? Ще има повече изпадащи или няма да влиза никой от Б група? :lol:
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64

Потребителски аватар
D.Georgiev
Контакти:

Мнениеот D.Georgiev » 05 май 2012 12:12

Lakokara4a написа:Момче, не искам да засягам теб или отбора ти, ама кога станахте калайджии кога ви почерня задника. Айде като си наясно ми кажи 6 отбора изрядни и заслужаващи лиценз? Или малко забрави че заради малките отбори все още имате шанс за титла?

Какво общо има отборът, на който симпатизирам с темата? Ей сега мога да си сложа за аватар емблемата на "Левски" и нямаше да го има твоя коментар. Напълно неуместен коментар от твоя страна. Просто изказвам мнение, което няма нищо общо с даден отбор
Последна промяна от D.Georgiev на 05 май 2012 12:13, променено общо 1 път.
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Lakokara4a
Контакти:

Мнениеот Lakokara4a » 05 май 2012 12:13

Хораааа, то няма отбори в Б група желаещи да влизат в А бе :) :) :) Който има малко пари и иска играе и сега :) Какво ще го плаши някой че е на бараж :) Я малко по-сериозно. Продължавам да питам има ли някой да ми каже 6 изрядни отбора в А група :)

Потребителски аватар
Lakokara4a
Контакти:

Мнениеот Lakokara4a » 05 май 2012 12:14

D.Georgiev написа:
Lakokara4a написа:Момче, не искам да засягам теб или отбора ти, ама кога станахте калайджии кога ви почерня задника. Айде като си наясно ми кажи 6 отбора изрядни и заслужаващи лиценз? Или малко забрави че заради малките отбори все още имате шанс за титла?

Какво общо има отборът, на който симпатизирам с темата? Ей сега мога да си сложа за аватар емблемата на "Левски" и нямаше да го има твоя коментар. Напълно неуместен коментар от твоя страна. Просто изказвам мнение, което няма нищо общо с даден отбор

Аз ти говоря, че няма нито един изряден отбор ти ми говориш за Левски!
Има и една поговорка- Ти му говориш че си скопен, той те пита колко деца имаш....

Потребителски аватар
percival
Контакти:

Мнениеот percival » 05 май 2012 12:16

D.Georgiev написа:
percival написа:
D.Georgiev написа:Сега идеята с жребия ви изглежда добра, но не е коректно в решаващата част от първсенството толкова силно да се намесва случайността. Ще видите как още първата година ще проплачете от програмата и ще се изпише много за това как някай е манипулирал нещо. В България домакънът печели срещите си в 50% от случаите и общо взето някакви урни ще разпределят местата на отборите. Аз съм или за 10 отбора с по 4 мача или за 12 отбора с плейофи (при който пак ще има по 4 мача)

Както писах и преди малко ,чудно ми е как ще намалят "А" група като за начало ,след това ако случайно успеят нека да има по 3 мача като третият да не е със жребий ,а да на неутрален терен .

И как ще определят терена. Тук за един финал се тюфкаха 2 месеца. Ако ще са 3 мача, нека да няма субективен фактор - да кажем, домакин ще е този с повечето или по-малкото точки (както някой прецени че е по-правилно)

Много лесно може да се определи неутралният терен ,това че сегашното ръководство на бфс е под всякаква критика и не може да си поръча и кафе без да стане паника и неразбория си е друг въпрос.
Кашчей:Никаква песен няма да пея.Ще тегля една сочна на БФС и футбола и ще го заеба!
Не Япония,ами и Сан Марино ще не натътрузи 7 гола в един мач,ако продължават така да го управляват този футбол-с компромиси, врътки,спестени наказания, щото са наши хора

Потребителски аватар
FCH

Мнениеот FCH » 05 май 2012 12:17

Да оставят 5 отбора в А група - Левски, ЦСКА, Лудогорец, Литекс и един нов от Б, и по 1 да почива всеки кръг, от 6 срещи помежду им да не се уморят, че 1 мач в Европа ще си е голям успех!

Потребителски аватар
stn

Мнениеот stn » 05 май 2012 12:20

Bourgas написа:
Messinho написа:
turbogena написа:Твърдо съм ЗА намалянето на А група ,но дано направят и мачовете повече. Демек да играят по 3 или 4 пъти помежду си. Защото ако я намалят и остават мачовете по 2 (гостуване и домакинство) ,няма да има никакъв смисъл. И без това имаме най-голямата пауза между полусезоните ,а така ще се увеличи още повече...

4 пъти е лудост! Те ще се изморят, как толкова много зор ще си дават...Иначе съм съгласен да се намалят отборите.

Ако направят съкратен формат от 10 отбора, 4 пъти си е направо перфектно, А иначе може и с плейофи, 3-ти мач на случаен принцип с жребий... Със сигурност не разбирам толкова много от тези неща, но за да гледат хората футбол ще е лудост да се намалят отборите, а мачовете да останат само по два.

Не може ли да ги намалим до 6, че съвсем безинересно да стане?
Умира бавно този, който бяга от страстта и водовъртежа на чувствата, които връщат блясъка в очите и спасяват тъжните сърца...

Потребителски аватар
STENLI
Контакти:

Мнениеот STENLI » 05 май 2012 12:22

Lakokara4a написа:Хораааа, то няма отбори в Б група желаещи да влизат в А бе :) :) :) Който има малко пари и иска играе и сега :) Какво ще го плаши някой че е на бараж :) Я малко по-сериозно. Продължавам да питам има ли някой да ми каже 6 изрядни отбора в А група :)

Как да няма желаещи за А група

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 05 май 2012 12:23

Аз пиша сериозно, няма нужда да се базикаш. Дай градивно мнение.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]Изображение[/center]
[center]Изображение[/center]

Върни се в “Футбол - България”